Здравейте колеги,
Подозирам, че тази тема е разисквана много пъти, но не успях да намеря отговор на моето питане. Както си карах и изведнъж ми светна индикацията на ABS-a. Спрях колата и изгасих, завъртях на котакт индикацията светна и изкасна след едно пукване отзад (май под седалката беше тази пущина). Тръгнах аз обаче пак светна. Някой да сподели идея и къде да ида на диагностика?
Колата е Golf III ABS двигател.
Светва ми от време на време индикацията на ABS
Re: Светва ми от време на време индикацията на ABS
С диагностика трудно ще се разбере...Я кажи поне като натисниш спирачката ли ти дава грешка?
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Не, не е свързано с натискането на педала.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ping23 написа:С диагностика трудно ще се разбере...
ти какво каза...?
с какво да се разбере по лесно-с тесте вуду-карти или с кристална сфера, че боба във фантастико е ялов и не показва вярно...

- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
Диагностика, за да видиш откъде идва грешката. И все пак нищо не пречи да пробваш това:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=50112
Имай впредвид, че ако държиш нещо под задната седалка (при двата конектора за задните датчици) е твърде вероятно това:

Имай впредвид, че ако държиш нещо под задната седалка (при двата конектора за задните датчици) е твърде вероятно това:

Не бе пич просто по някой път не знаеш от каде идва грешката...чистят я и пак и така няколко пъти....Личен опит.На мен никой не може да ми каже от къде ми идва гршката само с комп...След като запаля колата няма проблем но ако се пусне веднъж светва на таблото след което спира да работи...като загася и запаля всичко пак е нормално...сега като е сухо не е проблем почти не се пуска но зимата даже съм спирал да ресетартирам 
Колега,аз имам същия проблем...
когато е сухо времето работи,ама когато завали нещо му става и само си светва индикацията на АБС-а че неработи...
Figo написа:Колега,аз имам същия проблем...когато е сухо времето работи,ама когато завали нещо му става и само си светва индикацията на АБС-а че неработи...
Според мен и на сухоне ти работи...просто не ти се е налагало
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
focke-wulf написа:Диагностика, за да видиш откъде идва грешката. И все пак нищо не пречи да пробваш това:
Благодаря колега. При първа възможност ще видя всичко написано в статията! Ако и тогава няма развитие Васко или Ники предполагам ше ми решат проблема.
единствената връзка с влагата е да се мокрят оголени кабели...
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е прекъснат датчик на АБСа и само отвреме на време да контактува,трябва диагностика!!! 

Абе колеги свалях да вида за какво става на въпрос,самият датчик има една издължена част която сочи към пръстена който явно брои оборотите ли нз точно,ама всичко е в рЪждичка бе ....
тръкнах го малко изпопада бая
.... та си мисля,че самата ръжда като е наслоена и пречи(или бърка) датчика да работи нормално!
тръкнах го малко изпопада бая
.... та си мисля,че самата ръжда като е наслоена и пречи(или бърка) датчика да работи нормално!-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
И кво стана...
ами стана тя че изобщо не иска да трагне пак сега нищо не съм му направил 
- krassen777
- Автомобил: TUAREG 7L R5
- Двигател: BAC 2005
Ръждата не му пречил.Проблемът е във вътрешноста на кабела на датчика,където често се наблюдава прекъсване поради корозия.Измери съпротивленията на четирите датчика,за да разбереш,кой е проблемният.Съпротивлението варира между 100 до 115 к ома (ако не се лъжа, при мен бяха толкова)всъщност всичките четири датчика трябва да имат приблизителни или сходни стойности на съпротивление.Ако успееш да подмениш кабела е най евтин вариант,иначе нов датчик с кабел,който е около стотина лева.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”