моно инжекция или кейхин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: моно инжекция или кейхин

Мнениеот Vento » Пет 18 юни 2010 6:58

Аз пък ти правя евала, защото говорят колегите, че доста ги усещаш карбовете и добре ги пипаш. Затова може би и си пристрастен. Сигурно както и аз към моното. ;)
Но от карб до карб има голяма разлика, може би го знаеш дори по-добре от мен. Серийният Кейхин е прекрасен карб, имах няколко Ауди 80 1,8S с него и само хубави неща мога да кажа.
Не говорим за серийно моно. Колегата си прави една кола за състезания, нещо подобно на моята. И го интересува как да изкара повече мощност - с карб Кейхин или с моното (с което е моторът сега).
Аз все още си мисля, че за "спортен" автомобил повече мощност може да се извади с моното. Аз знам как това може да стане до 120 коня, ако някой успее да до направи с Кейхина - ще се радвам да го видя. :beer
Американците слагат съвсем други, предназначени за яко вървене карбове, не Кейхин от Джета или Ауди 80. С което измествате темата. Ако тя беше "какъв да е карб или моно", щях да съм с 2 ръце за карбовете, но тук е различно. Както и по-горе казах - Ладата ми е с 2 двойни Dellorto DHLA40 и знам много добре как хранят те.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пет 18 юни 2010 8:13

то не е по темата :oops: ама да питам.ако си изрежа таралежа ще тръгне ли по-добре(пиербург 2е2)и къде точно ще го усетя вървежа :wink:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 18 юни 2010 8:53

Само от премахване на таралеж разлика няма да усетиш, ако е съчетан с други модове - дава малко пъргавина. Имай предвид обаче, че зимата студеният старт ще се затрудни малко.

Потребителски аватар
Yankee
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yankee » Пет 18 юни 2010 12:55

Аз съм на мнение че карборатора е по добре поне за тия които знаят кво прата (не че аз знам де ама ...) Компютара откаже ли краи там оставаш, докато карборатора няма кво да му стане. Той си е механика, най-много поплавака нещо но пак ще се движи :)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 18 юни 2010 17:48

Vento написа:Аз пък ти правя евала, защото говорят колегите, че доста ги усещаш карбовете и добре ги пипаш. Затова може би и си пристрастен. Сигурно както и аз към моното. ;)
Но от карб до карб има голяма разлика, може би го знаеш дори по-добре от мен. Серийният Кейхин е прекрасен карб, имах няколко Ауди 80 1,8S с него и само хубави неща мога да кажа.
Не говорим за серийно моно. Колегата си прави една кола за състезания, нещо подобно на моята. И го интересува как да изкара повече мощност - с карб Кейхин или с моното (с което е моторът сега).
Аз все още си мисля, че за "спортен" автомобил повече мощност може да се извади с моното. Аз знам как това може да стане до 120 коня, ако някой успее да до направи с Кейхина - ще се радвам да го видя. :beer
Американците слагат съвсем други, предназначени за яко вървене карбове, не Кейхин от Джета или Ауди 80. С което измествате темата. Ако тя беше "какъв да е карб или моно", щях да съм с 2 ръце за карбовете, но тук е различно. Както и по-горе казах - Ладата ми е с 2 двойни Dellorto DHLA40 и знам много добре как хранят те.

:да: :да: :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”