здравейте колеги, помагайте
значи тръгвам си съвсем нормално и си пътувам с 90-110км/ч и след 20тина километра трябваше да изпревара... и усетих 4е колата няма мощност... пуснах по инерция и натискам газта и оборотите стигат до 3000....( мислех че е свършила газта, като минах на бензин стана още по зле вървежа...) и така постепенно горната граница на оборотите падаше(3000 - 2000 - 1500)... като минах почти 50км оборотите не можеха да се вдигнат повече от 1100 ... температурата се покачи до 100гр но не прегря... охлаждането си върши работата...
когато натисна педала на газта оборотите се покачват от 850 до 1100 и после сякаш се дави, двигателя буботи оборотите падат...
сега на бензин никак не може да запали... на газ си пали трудничко и държи обороти но до 1100
казах ви симптомите.... кажете какво може да се е развалило
за да не четете цялата тема.... ето:
РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА: Оказа се че катализатора е запушен... но се мотах с решението защото ми бяха казали че колата я купувам без катализатор....
защо не вдига обороти голф 3 1.8ABS (решен) катализатор
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
защо не вдига обороти голф 3 1.8ABS (решен) катализатор
Последна промяна от ivanbl на Съб 10 ное 2012 20:36, променено общо 4 пъти.
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Re: не вдига обороти голф 3 1.8ABS
Колега имах същият проблем като теб и от четене на теми на колегите имащи същият проблем като този стигнах до мнения ,че се е прецакала Ламбда сондата смених я и като за начало всичко си бе ок!
Обаче при теб щом и на газ го има същият проблем значи си за диагностика!!!
-След това пак се появи проблемът само ,че при мен само от време на време и отидох на диагностика там откриха,че ТПС датчика който има ,връзка с педала на газта клапата и тнт.- няма връзка или не работи изобщо.
Сменх го с такъв 2ра употреба и като че си всичко си е на ред обаче все пак има едно зачудване и колебание,мисля да го сменя с ново обаче по магазините струва към 200лв
и все не намирам пари за това...
Моето мнение е преди да започнеш да сменяш на сляпо да отидеш на диагностиа и дано там открият причината!!!
Успех и ако все пак намерите решение драсни някой ред в темата да си помогнем взаимно!
Обаче при теб щом и на газ го има същият проблем значи си за диагностика!!!
-След това пак се появи проблемът само ,че при мен само от време на време и отидох на диагностика там откриха,че ТПС датчика който има ,връзка с педала на газта клапата и тнт.- няма връзка или не работи изобщо.
Сменх го с такъв 2ра употреба и като че си всичко си е на ред обаче все пак има едно зачудване и колебание,мисля да го сменя с ново обаче по магазините струва към 200лв

Моето мнение е преди да започнеш да сменяш на сляпо да отидеш на диагностиа и дано там открият причината!!!
Успех и ако все пак намерите решение драсни някой ред в темата да си помогнем взаимно!
- valkilmera
Ако се чудиш къде се намира този датчик ще ти кажа:
Намира се отдясно на моното завит е с 4 болтчета представлява нещо като плочка и в средата една букса!
Може утре да направя снимка ако имаш интерес...
Намира се отдясно на моното завит е с 4 болтчета представлява нещо като плочка и в средата една букса!
Може утре да направя снимка ако имаш интерес...
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега закачих лаптопа и единствената грешка която имаше беше mixture adaptation... ама тя и преди си се появяваше....
казваш за ТПС-а 4е може да е виновен... ще проверя в аутодатата какво трябва да показва и ще измеря....
свещите бяха 4ерни... зна4и горивото е много... и се 4увства 4е като натискам бавно газта оборотите растат до 1100 и после намалят и са нестабилни.... и буботи яко двигателя... т.е дави се...
друго което си мисля дали бобината не е проблема(малка искра?)... какви са симптомите когато си заминава?
казваш за ТПС-а 4е може да е виновен... ще проверя в аутодатата какво трябва да показва и ще измеря....
свещите бяха 4ерни... зна4и горивото е много... и се 4увства 4е като натискам бавно газта оборотите растат до 1100 и после намалят и са нестабилни.... и буботи яко двигателя... т.е дави се...
друго което си мисля дали бобината не е проблема(малка искра?)... какви са симптомите когато си заминава?
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
За катализатор мислил ли си?
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=122909
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=122909
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е на толкоз години кола и катализатор.... когато я купих ми казаха 4е е без катализатор.... и проблема се разви в рамките на 30 изминати километра...
- valkilmera
ivanbl написа:колега закачих лаптопа и единствената грешка която имаше беше mixture adaptation... ама тя и преди си се появяваше....
Колега с коя версия си на Ваг кома,и по точно на този мотор при мен със обикновен кабел за диагностика не ми показва почти нищо само мога да тествам за грешки но определено не мога да правя диагностика както в сервизите,явно трябва да си взема професионален кабел.....
- peleto861022
- Автомобил:
- Двигател:
здр. колега ако не си гледал палеца и капачката виж ги от тях ще да е . имам венто със същия двг и има сашите симптоми или не пали или ако запали не се изфорсира мотора и държи нестабилни обороти и гасне . провери ги и кажи какво е станало.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
палеца и капачката ги за4истих ... но ефект никъв... при мен пали на газ и държи ПХ но не може да се изфорсира... като форсирам дави... точно като симптоми на запушен катализатор... само дет нямам такъв... а и отзад на аспуха си духа нормално
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Тая грешка номер няма ли казваш черни свещи-богата смес и грешката това казва.Предполагам трябва да откриеш защо я изписва,преди я е имало но виновника за нея не е бил толкова прецакан затова е варвяла колата а сега и излязъл напълно от строя и затова я дави според мен.Закачаи пак и виж данните в реално време.
Ако използваш гугъл за разчитане на грешката няма да сбъркаш.
Ако използваш гугъл за разчитане на грешката няма да сбъркаш.
направи една профилактика на газовия глапан ! понякога изпускат и преобогатяват сместа и се получава този ефект!
почни от там !

- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rudoni написа:направи една профилактика на газовия глапан ! понякога изпускат и преобогатяват сместа и се получава този ефект!почни от там !
не ми се вярва да е проблем на АГУ-то... както казах на бензин е още по-зле... на газ си припалва и държи ПХ а на бензин припалва и гасне... може да ми е малко по-богата сместа на газ та припалва... та въпроса е с какво газта се различава от бензина? ако не стигаше въздух на газ щеше да е по-зле....
гориво има.... въздух има... остава искрата да проверя... ако и тя е наред зна4и трябва да гледам за прескочил зъб...
давайте и други идеи.... и защо макс.обороти започнаха да падат постепенно... за около 30км прав път макс.обороти които достигах постепенно слизаха от 3000 до 1100... това е симптом.... ама ква е болеста?
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Откачи ли акумулатора за малко да ресетнеш компа?После задължително на бензин поне 10км или на място 2-3 пъти по 5 мин.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
balamata написа:Откачи ли акумулатора за малко да ресетнеш компа?После задължително на бензин поне 10км или на място 2-3 пъти по 5 мин.
откачвах, трих грешки с РС... и пак същото.... на бензин не може да запали... на газ пали и държи ПХ.... след като я припалих на газ и я държах около 5мин прочетох за грешки... нямаше... отзад на аспуха си сложих ръката, духа си нормално, но и много горещ въздух излизаше... още един симптом...
четох темата на колегата стефан при него се оказал катализатора... но аз нямам... купих я без катализатор, така ми казаха...
търся някои съсед с фауве да пробвам моята бобина на друга кола
- valkilmera
Казали са ти ,че нямаш!!!
Ти провери ли за всеки случай?
Зададох ти въпрос по нагоре но не си ми отговорил...
Ти провери ли за всеки случай?
Зададох ти въпрос по нагоре но не си ми отговорил...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”