смених ме два шарнирира на носача,две биалетки ,двете дьлги рамена с накрайниците на хидравликата и два тампона, за тези части платих 220лвплюс 60лв за труд,та вьпроса ми е толкова ли излиза ремонта на предницата и имат ли разлика частите
vw passat -ariva
- filstar
- Автомобил:
- Двигател:
vw passat -ariva
здравейте колеги,искам да направя едно запитване отностно това че наскоро си носих колата на маистор за ремонт на ходовата част от пред,пьрвоначално след огледа ми каза че са разбити двата шарнира на носаче биалетките и накраика на едната рейка, и двата тампона на носача кьм купето,но след като я разглоби на другия ден ми се обади да ми каже че носача ми не бил като другите а от по голямото купе и имали частите малка разлика в цената ,тьй като от скоро карам такава кола и не сьм запознат много много,се сьгласихвсе пак нали е майстор
смених ме два шарнирира на носача,две биалетки ,двете дьлги рамена с накрайниците на хидравликата и два тампона, за тези части платих 220лвплюс 60лв за труд,та вьпроса ми е толкова ли излиза ремонта на предницата и имат ли разлика частите
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Re: vw passat -ariva
Здрасти ,колега сменял съм шарнири - те са по 15 лв.,тампон на носача(но забравих цената 20-30 лв.). Но като цяло за 5 години в никои сервиз или магазин не са ме питали за модела или че има разлика.Разлика може да има главно от вида на производителя.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Първо колега като задаваш въпроси давай по-подробна инфо. за колата.Година ,модел и двигател.Наи-вероятно пасата ти е В3
.Разлика в окачването и спирачките има в зависимост от двигателя.До 100 кс е едно над 100кс е друго с малки разлики в окачването.Но в носачите и шарнирите на В3 няма никаква разлика.Единствена разлика може да има в дебелината на стабилизиращата щанга (18мм или 21 мм) а от там в биалетките и цената.
Ето ти едни примерни цени да добиеш представа.
Тампони носач-по 8 лв.
Външни накрайници-по 10 лв.
Вътрешни накрайници-по 35 лв
биалетки-по 12 или 25 лв в зависимост от диаметъра на стаб. щанга
общо-16+20+70+50=156 лв < 220лв.
Това са цени за Пасат В3 и В4 (1988 - 1996г.)
За работата е нормална цената.
Ето ти едни примерни цени да добиеш представа.
Тампони носач-по 8 лв.
Външни накрайници-по 10 лв.
Вътрешни накрайници-по 35 лв
биалетки-по 12 или 25 лв в зависимост от диаметъра на стаб. щанга
общо-16+20+70+50=156 лв < 220лв.
Това са цени за Пасат В3 и В4 (1988 - 1996г.)За работата е нормална цената.
- filstar
- Автомобил:
- Двигател:
значи колата е пасат арива 1993 -1,8 моно ,90кс,комби,значи до колкото разбрах това е последния модел на пасат с цялата маска
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
И моя е Arriva и всичко си му е като на обикновен В3 само салона е по-различен иначе всичко друго е 1 към 1. Тоя твой "майстор" яко те е натоварил

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
По спомен вътрешните накрайници(дългите)ми струваха по ок 21 лв./бр., а биалетките по ок 12лв./бр.(моята стабилизираща щанга е с 21 мм диаметър) Външните накрайници по ок 8-9 лв./бр.
Там откъдето ги купувам ми правят отстъпка около 20-22%.
Явно колега са те понатоварили с цената на частите, имайки предвид че и те са ги взели с отстъпка от търговци с които си другаруват и това е нормално.
Там откъдето ги купувам ми правят отстъпка около 20-22%.
Явно колега са те понатоварили с цената на частите, имайки предвид че и те са ги взели с отстъпка от търговци с които си другаруват и това е нормално.
-
stanev11
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:И моя е Arriva и всичко си му е като на обикновен В3 само салона е по-различен иначе всичко друго е 1 към 1. Тоя твой "майстор" яко те е натоварил![]()
![]()
напълно съгласен с колегата.
На твоя майстор,май е му е по голяма главата,какво по голямо купе на пасат,не мога да разбера.Окачването на аривата и обикновенните Б3 е еднакво,единствена разлика може да има само в размера на стабилизиращата щанга и от там на биалетките/аз лично съм срещал и 21мм и 18мм на 1.8 моно/
Има минимална разлика при ВР6 мотора/и то в магарето и тампоните на мотора/,но не съм чувал и виждал да има арива с този мотор.