Mac OS впечатления.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Re: Mac OS впечатления.

Мнениеот kickd0wn » Пет 18 юни 2010 11:41

Можеш да си инсталираш Windows без проблеми на всеки Intel базиран Mac.

Съветите на специалистите да си купиш компютър, който не е Apple и да иснталираш Mac OS на него не ги слушай. Това е гаранция за изгубено време и нерви. Можеш да се запознаеш от първа ръка с проблемите на хората решили да минат малко по-евтино тук: http://www.apple-bg.com/forums/index.php?board=25.0 . Както и можеш да намериш доста полезна информация в останалите подфоруми.

Освен това техниката на Apple се обезценява много по-бавно от всичко останало. Можеш да ползваш даден продукт доста време и когато дойде време за смяна, с малко доплащане да вземеш следващ модел.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 18 юни 2010 14:33

Колега, това за обезценяването на техниката беше голяма глупост, въпреки хубавия ти аватар.
Хардуера си е хардуер, дали ще го забодеш в кутия с ябълка или без според мен няма значение.
Ако искаш да кажеш, че ябълките си държат висока цена - да, и това не е плюс според мен :)

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 18 юни 2010 15:16

Мислех, че ясно съм го написал - по-бавно обезценяване. Ако днес купиш един лаптоп Asus за 1000лв. и един Apple пак за 1000лв., след една година вторият ще можеш да го продадеш за повече пари от първият. Следователно ще загубиш по-малко пари.

Като при автомобилите. Ако сравниш ФИАТ и VW, след определено време VW ще си е запазил цената повече.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 18 юни 2010 16:54

kickd0wn написа:Ако днес купиш един лаптоп Asus за 1000лв. и един Apple пак за 1000лв

Разликата е там, че Apple-a няма да струва 1000, а 2000 и след две-три години и двата ще са за боклука, понеже все пак това нито е автомобил, нито апартамент или друга недвижимост - изхвълря се на боклука и се купува нещо по-съвременно - примерно след две-три години ще е я с 8 ядрен, я с 16 ядрен процесор, 3Д видеокарта с очилца и т.н. благини ;)

А и хората за това са измислили тази наука наречена "Маркетинг" за да може хора като Стив Джобс да стават милиардери за няколко годинки ;)

Иначе лично аз съм си инсталирал OS X на АМД процесор без грижа и си работеше ;) На интелски - също успешно много пъти, както и съм слагал много уиндоуси на гъзари с ябълки, понеже "не ми работи еди-вко си" ;)

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 18 юни 2010 18:47

Сега ясно, че ако зависи от теб трябва да се купуват само Asus-и. :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 18 юни 2010 19:00

Мерси за коментарите пак.
Но да кажа, не съм питал за съвети относно цената и гъзарите с ябълките а за самия софт, за програмите тръгващи/не тръгващи... мога ли да подкарам Assasin's Creed, CS nonsteam и подобни торент благинки.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 18 юни 2010 19:06

Има някаква колективна хипноза покрай тия Мак-ове - нещо като остатък от социализма (само по аналогия). Тогава като нямаше западна техника по магазините, й се приписваха свръх-качества. То отделно всичко беше японско или германско, но нямането украсяваше нещата. Та и с Мак-овете е същото - едва ли не чудото на цивилизацията, но видиш ли като сме прости не го ползваме. Ползвал съм по-старите МакОС 8-9 и бих казал, че ВЪОБЩЕ не съм впечатлен. По-точно очакванията ми да усещам нещо повече и по-добро се разминаха с действителността. Някои действия от много "интуитивност" не знаеш как да станат и какво се случва - вярно че и PC изкривяването оказва влияние. Самия хардуер е добър откъм изпипаност, но ако вземеш настолен НР ще откриеш почти същото старание в детайлите, които липсват в китайската сглобка. Тъй че сложи си MacOS на ПЦ-то да пробваш има ли файда и като ти омръзне си пускай Win-a пак :)

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 18 юни 2010 19:11

AmW написа:Мерси за коментарите пак.
Но да кажа, не съм питал за съвети относно цената и гъзарите с ябълките а за самия софт, за програмите тръгващи/не тръгващи... мога ли да подкарам Assasin's Creed, CS nonsteam и подобни торент благинки.

Софтуер за Windows можеш да пускаш само под Windows или с виртуализация. Ако ще го ползваш за игри Mac OS няма да ти свърши работа в повечето случаи и тук, и аз ще кажа, че е по-добре да си вземеш жълто PC, и да не набиваш пари в Mac.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 18 юни 2010 22:48

kickd0wn написа:Сега ясно, че ако зависи от теб трябва да се купуват само Asus-и. :wink:

Определено ;) Според класациите с USA, Asus са на 2-ро място по липса на дефекти след Apple (забележи ;) ) на на половин цена. По показател цена/качество са но.1. Иначе много пъти съм казвал, че продавам освен Асус и Lеnovo, HP, Dell, Toshiba и Fujitsu, но личния ми избор винаги е бил Асус ;)

П.П. Извинявам се за офтопика ;)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 20 юни 2010 11:14

kickd0wn написа: ...Софтуер за Windows можеш да пускаш само под Windows или с виртуализация. Ако ще го ползваш за игри Mac OS няма да ти свърши работа в повечето случаи и тук, и аз ще кажа, че е по-добре да си вземеш жълто PC, и да не набиваш пари в Mac...

Анджък де, тука какво му говорим на колегата? Нещата не опират толкова до операционната система, колкото до задклавиатурното устройство. Като за експеримента става да пробва което и да е РС от последните 2-3 годин. Пък после ако има "гулямътъ" зарибявка по МАС-дръвото нека си набива иззлишни пари в ябълка. Ако пък му се прище виндофса да замяза на МАС има теми и графични средни, и шаренийки и тн...

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Нед 20 юни 2010 12:07

http://zamunda.net/details.php?id=165710&hit=1 :D ето инсталира се лесно и е много добра за тестване, може да се подкара на почти всякаква машинка :beer

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 21 юни 2010 22:18

Колега, за какво точно си използваш компютъра?

Mac e най-доброто за потребителски компютър - нет, офис, мултимедия. Няма вируси и не се разваля (докараха ми мак на 7 години и работеше чудесно...). Роднините ми в щатите, които ползват само Apple ме гледат тъпо като им разкажа че тук си преинсталираме компютрите веднъж, два пъти годишно.... А работата е елементарна дори за портебител на Windows - програма се инсталира като копираш иконката в Programs :D

Майка ми също е много доволна от безпроблемната работа.

Ако обаче искаш игри, яко човъркане по комютъра и някакви специализирани програми, които имат само версии за Windows - нямаш избор.

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Вто 22 юни 2010 0:58

Само изпаднах в истерия, тих ужас, после се посмях със сълзи, стана ми лошо и щях да припадна.
Какви ги пишете бре хора?
Поне малко преговорете, преди да пускате словесни каламбури на тема хардуер, операционни системи и технологичните решения на някой производител.
Фешън колегата с iPhone, iNeznamsikvo, iPad и още каквото там и той не ползва възможностите на техниката
която му е в ръцете...но е фешън!
След това великите спорове за хардуери, ОС-и и статистики.
Статистиката, това е когато главата ти е във фурната, краката в кофа лед и средностатистически се чувстваш добре. Алабализми.
Хардуери и ОС-и. Колегата, който писа че се познават с Мак-а предполагам го познава от MacOS.
Е открай време си е MacOSX. В iPhone също, iPad тоже. След дълъг период на упадък Стив Джобс се намеси,
с радикални промени. Видя какво е нужно, направи се проучване сред ОС с отворен код и подходящи лицензии.
Резултата е избора им за най-добрия ОС, който да послужи за нов изцяло пренаписан графичен интерфейс.
Смяна на процесора, с Интел процесор излизат от изолацията в програмното осигуряване.
Power (и то само Power64 разбира се) процесори в момента чегъртат по IBMските pServer.
По разни големи машинки. Та да се върна и на избора за ОС, ами именно UNIX.
Другия колега със широко скроени разбирания нещо се е подвел. OSX точно UNIX ;)
И по-точно BSD вариант на UNIX. Повече е популярно като FreeBSD.
Та толкова за ориентация в свободен текст. Поразцъкайте повечко. Всеки чарколяк и всеки ОС или програмче си има достойнства! Не анатемосвайте просто така, неинформирани. Лисицата и гроздето ...
Вярно, че искат някой лев за OS-a. Но е далеч от извращенията на Слик Уили. Справка - цената на Ултимейт гони нисък клас нотбук!
Колкото до това, дали си заслужава? Да. При наличие на средства бих се снабдил с 13 Про! Миналото лято изпуснах черен за 1500 лв....чисто нов току що пристигнал от Кралството. Последния вариант на Про за тогава.
Нооо...такова е положението. Караме на ментаци щайги, бракувана техника на промоции с фабрични дефекти,
купена на килограм в някоя азиатска барака.
Темата е много дълга, но се спирам и без това ми се спи вече.

На този, който пусна темата пожелавам успешна покупка и дълго и безпроблемно използване, без значение на избора. Не се повлиявай от субективни мнения. Огледай се и си избери нещо. Направи си сам проучване докъде са технологиите. Не оставяй продавачи да ти хвалят стока. Аз лично на първата буква ги гоня. Викам ги само когато АЗ ИМАМ ВЪПРОС.
Внимавай с гаранционните условия. В България се шири злоупотреба с правата на потребителите.
Има случаи когато производителя дава по-голям срок гаранция ...а тук е съкратен.
Друго не се сещам.

Колегите дето ги споменах по-горе не се засягайте, но си е точно така. Материала за четене се увеличава със всеки изминал ден. Установих го преди 15-на години :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 22 юни 2010 12:33

Не сме се засегнали, даже се развеселихме като ти четем писанията. С този невероятен стил можеш да пишеш статии за някое българско компютърно списание. :mrgreen:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 22 юни 2010 19:32

heimdal написа:...

И? След всичките ти обяснения ми е ясно доколко и за какво си ползвал Windows. Знам че Мерцедес е по-добре от VW, но видиш ли доста хора драпат за стари голфове - значи си струват при някакви условия. По-интересното е, че доста от VW притежателите не са толкова бедни и при повече желание могат и мерцедеси да си купят - обаче не го правят.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”