Проблем с АБС - включва се без причина

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
t060
Автомобил:
Двигател:

Проблем с АБС - включва се без причина

Мнениеот t060 » Сря 31 мар 2010 20:56

Поло, 1.4 16 V, 1996
От 2-3 дни лампата на АБС ту се включва, ту угасва. Понякога, когато натисна спирачка, АБС без причина се включва. Не карам по пясък кал или нещо, на което се хлъзга. Карам си по шосето, натискам спирачката и АБС се включва. Веднъж се включи, когато бях спрял под наклон и после тръгвах и като запалих натиснах спирачка и колата тръгна по инерция за малко, като се усещаше помпата на АБС-а.
Някой имал ли е такъв проблем, или да знае как да го реша. Не знам дали не е по- добре на първо време да извадя реелто на АБС-за, да не прави такива номера.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с АБС - включва се без причина

Мнениеот zfa159 » Нед 04 апр 2010 1:12

Здрасти колега.Имал съм идентиче проблем с едно Ауди А4.Оказа се,че единия от датчиците му не мери вярно скоростта и колата приема,че даденото колело се хлъзга по някаква причина дори на сух равен път.В даден момент от време системата се усеща,че датчика я лъже и ти изгрява лампата на таблото. След като направихме диагностика на контролера и покарахме колата,докато четяхме данните от датчиците,стана ясно кой точно датчик лъже и каква му е мъката.Сменихме го с друг и нещата заспаха.
Имал съм такъв проблем и с една друга кола и се оказа,че при нея пък (Поло някакво беше) датчиците,които не работеха правилно,бяха два.
Принципно започни с диагностика и виж какво ще каже комп-а за АБС-а.Ако не каже нищо смислено,тогава подкарай колата и разгледай живите данни в диагностичния софтуер по време на движение и ще си изпее какво и е.Само имай в предвид,че ако се движиш с колата и вдигнеш над 20км/ч АБС-а сам изключва диагностиката,понеже по време на диагностика не работи АБС системата (колата си има спирачки иначе и можеш да си спреш без проблем,докато си четеш данните).
Успех!

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 26 апр 2010 12:34

Колеги и аз имам такъв проблем и в момента съм изключил АБС-а от бушона (аз сам с поло 1.4 16V DOHC). И при мен се Удървяше педала при ниска скорост и за това го изключих. Та вапросът ми е - само от датчик ли може да е проблема или може да е и другаде? Защото от както съм си го зел полото не сам имал АБС, но ми се иска да го оправя. Ако може да ми предложите сервиз с добра диагностика (софия) за този пр ще сам ви благодарен.

t060
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t060 » Пон 21 юни 2010 13:08

zografski написа:Колеги и аз имам такъв проблем и в момента съм изключил АБС-а от бушона (аз сам с поло 1.4 16V DOHC). И при мен се Удървяше педала при ниска скорост и за това го изключих. Та вапросът ми е - само от датчик ли може да е проблема или може да е и другаде? Защото от както съм си го зел полото не сам имал АБС, но ми се иска да го оправя. Ако може да ми предложите сервиз с добра диагностика (софия) за този пр ще сам ви благодарен.

Не знам дали е късно, да ти отговоря, но си сменях гумите и забелязах 4е датчика така се е налепил със стружки, че се беше слял с диска. Почистих го с едно тънко парцалче и заспа.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 21 юни 2010 19:36

А каде точно се намира датчика, за да го погледна и при мен :) Карам си за сега без АБС (кога ли съм карал кола с АБС :talk: ) До сега се сам карал кочини без такива екстри :D

t060
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t060 » Сря 30 юни 2010 0:36

Ами, като свалиш гумата се вижда иначе не знам. Към него водят кабелите, така че няма как да не се види :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”