gad3n_ написа:чак пък да се е приспособил мотора .. тва да не е трансформърс
всичко е възможно
gad3n_ написа:чак пък да се е приспособил мотора .. тва да не е трансформърс
gad3n_ написа:аз карам с 20в60 лятото и 5в40 зимата ... и нищо не се е "приспособило" мотора си е мотор не са му толкова малки хлабините че да има съществено значение + това говорим за мотори на безброй километри ...
gad3n_ написа:40 хил. от над 2 години на турбо АБФ
nikson85 написа:gad3n_ написа:аз карам с 20в60 лятото и 5в40 зимата ... и нищо не се е "приспособило" мотора си е мотор не са му толкова малки хлабините че да има съществено значение + това говорим за мотори на безброй километри ...

nikson85 написа:е това 20в60 е за много стари мотори или за пустинята сахара за +60 градуса жеги.
gad3n_ написа:ами не го гори грам ... мотора не е горял масло никога каквото и да съм наливал а съм пробвал поне 7-8 вида масло... 20-60 мотул, 10-60 кастрол, 5-40 и 10-40 мотул,ацделко,бизол,лики моли , 15-50 мобил .. поне за тия се сещампросто нещата от които го гори са ми читави ... хубаво турбо , ревизирана глава , сменени сегменти ... и защо те учудва 20в60 - перфектно масло е !!!

nikson85 написа:trifon022 написа:Привет колеги, след като смених маслото (новото е Q8 10W40), като я запаля сутрин ми почукват клапаните, преди смяната това го нямаше. Колегата от който я взех си е попълвал сервизната книжка и пише, че предишното масло е STATOIL 10W40. Каква може да е причината са потропването и най-важното как да го отстраня, замислям се за някаква даобавка, ако това е единствения вариант, бихте ли ми казали каква добавка да си взема? Благодаря предварително на отзовалите се колеги! Поздрави!
Това в нормално и защо си сменил марката? съветвам те да сложиш предишната марка и няма да има проблем.
Не разбираш ли че мотора се е приспособил към STATOIL 10W40.Полусинтетиката е 50 на 50 но в различните
марки това е тайна така че слагай си пак STATOIL 10W40 докато не си навъртял 10000км защото не се
знае че и след 10000км като минеш на STATOIL 10W40 дали ще работи по същия начин или можеби ще трябва да останеш на Q8 10W40
Може и да останеш на Q8 10W40. Различните масла променят работните хлабини на чарковете на двигателя както и добавките.Добавки се слагат когато автомобила му предстои основен ремонт а не когато ти скимне.Те също променят чарковете на агрегатите и позволяват на един мотор в последния си дъх да работи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 53 госта