тези неща стават независимо от кубатурата или автомобила http://vbox7.com/play:271852a2

Outfeed написа:Някое коректно и напътстващо мнение в помощ на дилемата?!
post666 написа:И да кажа нещо... може и да е смешно , но е факт! Един голф (2, 3, 4-ка ) колкото повече му даваш ръчка особено извънградско толко по малко харчи....... аз съм си правил експеримента София -> Пловдив ....... зверска ръчка по малък разход.....
Нормално "не-нормално" 90/100/105 км. по пловдивската магистрала по-висок разход!!! (в багаж няма разлика...... багаж няма освен жената)
theultimate написа:Може да е смешно, но е донякъде вярно. Ако през целия път подържаш 2000 оборота на пета, при всеки баир колата се тормози яко, а разхода скача. Затова на много от "икономичните" шофьори накрая разхода им е като на тия дето си карат на усет.
joromnt написа:Най-ниския разход на колата е на оборотите при които е максималния въртящ момент на двигателя.
maxpayne написа:joromnt написа:...
Казано по този начин това не е вярно. Моята кола има максимален въртящ момент при 4500 оборота (148 нютон метра ако помня добре). На която и предавка с 4500 при нормален път ще даде много по-голям разход отколкото на 5-та с 3000 оборота.
kat007 написа::) Вече месец и половина от както я имам и съм страшно доволенБлагодаря ви колеги че ме разобедихте от 1.4
![]()
Nikcho91 написа:Аз карам 1.4 16v вече 2-ра година ... много см доволен от него... нека си говорят че са "жълви" или не знам още какви... Наистина малък е мотора не можеш да се гониш, но върви много добре за конете и кубиците.
А за разхода .. разхода е перфектен.. градско ми е 6.5 , 7.2 макс... е не см от софия и нз там ако се кара може да е по висок (няма да споря). Но ще ви дам пример, тази година ходих до морето с включен климатик... постоянна скорост 140 150 по магистралата... и ми даде разход 5.7 ... Доволен см много, все пак ми е по джоба..
hitman0013 написа:Nikcho91 написа:Аз карам 1.4 16v вече 2-ра година ... много см доволен от него... нека си говорят че са "жълви" или не знам още какви... Наистина малък е мотора не можеш да се гониш, но върви много добре за конете и кубиците.
А за разхода .. разхода е перфектен.. градско ми е 6.5 , 7.2 макс... е не см от софия и нз там ако се кара може да е по висок (няма да споря). Но ще ви дам пример, тази година ходих до морето с включен климатик... постоянна скорост 140 150 по магистралата... и ми даде разход 5.7 ... Доволен см много, все пак ми е по джоба..
1.4 дето си го карал с 10км под максималната му скорост ще ти даде разход 5.7+9
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 95 госта