Преди седмица си купих поло 1.9 дизел 98ма година. На магистрала ми направи следния проблем със скоростите - карам си с 120 - 130 и като намаля до 80-90 5та скорост се вади сама, направи ми го 2-3 пъти...
Някои ако има идея какъв може да бъде този проблем...
Проблем със скоростите
- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
Re: Проблем със скоростите
Провери си нивото на маслото в скоростната кутия. Колкото по-скоро, толкова по-добре.
-
busta107
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същия проблем с изключването на 5-та на Голф3 1,9 - 95 година. Скоростите са с жила. В сервиза свалиха кутията и се оказа че, е рабита една втулка на 5-та предавка. Съвета на майстора е да намеря друга кутия от която да вземе здрави части, за да излезе по-ефтино, което не ми звучи ефтино никак.
Така за хилядите малуумни маистори да кажа .Кутията не се сваля сваля се капака на 5 .Може да се закрепи положението като се натегне малко вилката ако не е много изпилена и муфата не е много износена .Всичко трае 30 мин и не е трудуемко може и пред блока да си го направиш.Ако са износени взимаш муфа и вилка ос строшена кутия или ако си фен и имаш 200+ лв от магазина и се слагат за 40 минути без да се сваля кутията.Необходими инстроменти гедоре с камък 10 , шестограм маи беше 6 или 8 ключ 13, шестограм 17 за източане на маслото , съд за масло, Фуния и маркуч за наливане на маслото.Под ябалковидния болт дето се слага вилката на него има контра гаика отхлабя се и се натега 1 или 2мм болта това се вижда на муфата как пропада на вътре.Малко на усет но муфата трябва да е равна с колелото.Писна ми от такива дето свалят кутии за щало и нещяло трябва малко мозък не само мусколи за хамалогия.
Това е за кутия 085.
За 020 кутия почти същото само че там контрата на вилката е една пластина дето се повдига и с една пластина като се слага м/у двата жлеба се завърта пак вилката да пропадне на долу.Тук трябва да се има гедоре 13 за капака на 5 6 болта.От долу само пластинката ламаринка 3 мм може и по тънка нама усилее.Иначе пак трябва шестограм 17.
Може да се пробва преди да се сменят кутии при малко износване върши работа .Може да искара 2 км може и докато изгние колата.И задължителнбо смяна масло и пълнене до максимум.
При котии 085 наи често тече от семеринга на избирача и тои стува 6 лв .
А при 020 от диферинциала там семеринга е 20 лв .
Не оставяите без масло кутиите.
Това е за кутия 085.
За 020 кутия почти същото само че там контрата на вилката е една пластина дето се повдига и с една пластина като се слага м/у двата жлеба се завърта пак вилката да пропадне на долу.Тук трябва да се има гедоре 13 за капака на 5 6 болта.От долу само пластинката ламаринка 3 мм може и по тънка нама усилее.Иначе пак трябва шестограм 17.
Може да се пробва преди да се сменят кутии при малко износване върши работа .Може да искара 2 км може и докато изгние колата.И задължителнбо смяна масло и пълнене до максимум.
При котии 085 наи често тече от семеринга на избирача и тои стува 6 лв .
А при 020 от диферинциала там семеринга е 20 лв .
Не оставяите без масло кутиите.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата по-горе ти описа правилно,аз да допълня! Прави си кутията веднага ,че ще се видиш в чудо.Питай нас колегите със дизелови полота колко пари сме наляли по скоростни кутии! Това им е най-големият проблем,а такава кутия се намира почти невъзможно и е на цени от 600 до 800 лева на старо.Всичко това е без труд ,масло и семеринги! Не съм сигурен че със доливане на масло ще се оправи,на мен задна ми изключваше и след ремонт за 500+смяна на съеденитела общо- се оправи!
-
Братислав
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се, че моята кутия е била на сухо, налях масло и ще видим какво ще стане. Ще пиша пак.
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Братислав написа:Оказа се, че моята кутия е била на сухо, налях масло и ще видим какво ще стане. Ще пиша пак.
Колега била ли е веднъж на сухо, гарантирам ти,че тече от някъде. Провери я хубаво,защото 5та скорост е най-нависоко в самата скростна кутия и като няма масло не се смазва изобщо и като тръгнеш на дълъг път прегрява и първо се чупи синхронизатора,а после вече ... абе лоши спомени по-добре вземи навременни мерки с отстраняване на теча.
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
към колегата "djshomi":
по въпроса за сваляне на кутията как майстора ще вземе 70-100лв. за 30 мин. кой ще му ги даде затова се бутат да свалят скорости и не само.
А по въпроса със течовете и загубите на масло от скоростите горещо препоръчвам да се прегледат много качествено семерингите на полуоските в 99%от случаите около тях е мазно и е излишно да споменавам ,че от там са загубите.
по въпроса за сваляне на кутията как майстора ще вземе 70-100лв. за 30 мин. кой ще му ги даде затова се бутат да свалят скорости и не само.
А по въпроса със течовете и загубите на масло от скоростите горещо препоръчвам да се прегледат много качествено семерингите на полуоските в 99%от случаите около тях е мазно и е излишно да споменавам ,че от там са загубите.
Е да но ще те набута още поне 200 за кутия.А на повечето не е извесно за какво става на въпрос защото правят какви ли не коли и не разбират от нищо по скорости на отделни марки и наи лесно я ходи си купи кутия ти почваш да обикаляш ден два за кутия после ден два в сервиза и ко 4 дена без кола.А и мисля че е по добре да дам 50 лв на маистора место да ме набута с 300 за кутия и работа и то не се знае "новата "какво и е.
Доливай масло или го сменяй нацяло с ново.
И аз имах същия проблем със с изключването на 5 и 4 скорост на POLO 1.4 бензин - случайно ми направи впечатление це се чува и някякъв стържещ шум като спра на сфетофар и изключа от скорост. Като включа и потегля изчезваше. Закарах я на сервиз и я слушахме там както беше вдигната и шумът беше в скоростната кутия.
Сваляне и слагане 100 лв.
отваряне и ремонт 180 лв.
Стоях там докато я отворят и поне видях че няма нищо разбито. Имаше само някой посинели лагери.
Майстора каза че трябва да се сменят и - 6 лагера и четири семеринги 311лв. - ново масло 57 лв.
С една дума добре ме закърпиха.
И аз имах същия проблем със с изключването на 5 и 4 скорост на POLO 1.4 бензин - случайно ми направи впечатление це се чува и някякъв стържещ шум като спра на сфетофар и изключа от скорост. Като включа и потегля изчезваше. Закарах я на сервиз и я слушахме там както беше вдигната и шумът беше в скоростната кутия.
Сваляне и слагане 100 лв.
отваряне и ремонт 180 лв.
Стоях там докато я отворят и поне видях че няма нищо разбито. Имаше само някой посинели лагери.
Майстора каза че трябва да се сменят и - 6 лагера и четири семеринги 311лв. - ново масло 57 лв.
С една дума добре ме закърпиха.
-
Братислав
- Автомобил:
- Двигател:
Пътувах до морето и обратно и след смяната на маслото в скоростната кутия и не съм имал проблем с изваждане на пета.
Появи се друг, който оправих сам. Докато си карам до Бургас от четвърта да включа пета и - йок неще. Вкарва ми трета. Останах само с трета, втора и четвърта, като включа задна тръгваше напред
Погледнах и видях, че една пластмасова пръчка се е извадила от едно такова като ябълка е - отдолу на скоростната кутия.
Заврях се под колата, уплътних пластмасовото, което се беше износило, със станьол от цигари, защото беше хлабаво и не влизаше добре в ябълката, със станьолчето си щракна перфектно, хванах го с 2 свински опашки и пътувах до София без никакви проблеми.
Появи се друг, който оправих сам. Докато си карам до Бургас от четвърта да включа пета и - йок неще. Вкарва ми трета. Останах само с трета, втора и четвърта, като включа задна тръгваше напред
Погледнах и видях, че една пластмасова пръчка се е извадила от едно такова като ябълка е - отдолу на скоростната кутия.
Заврях се под колата, уплътних пластмасовото, което се беше износило, със станьол от цигари, защото беше хлабаво и не влизаше добре в ябълката, със станьолчето си щракна перфектно, хванах го с 2 свински опашки и пътувах до София без никакви проблеми.
- slayerchooo
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, колеги! И аз преди месец си купих същото поло 1.9 чисто Д 1998г. Да чукнем на дърво за сега моите скорости са супер.. обаче като го взех в скоростната кутия имаше много малко масло и даже незнам как издържа до вкъщи .. Така че моя съвет е проверявайте редовно и най-важното проверете си всички семеринги дали са читави, защото моите никак не бяха ...
-
veselin74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този филм го играх вече и съветвам те , като другите казват да отидеш и да ти оправят 5-та скорост ще ти излезне евтино в сравнение с това да си прецакаш скоростната кутия. Хубавото на 5-та скорост, е че не нужно да се разглобява цялата скоростна кутия. Така че не си играй с доливане на масло а направо си оправи 5-та. Както ти казах този филм го играх точно както си описал проблема.
и аз колега имах същия проблем и си смених кутията която ми излезе 100лв и масло мисля че беше по 23лв литара
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Масов проблем, скапания семеринг на избирача играе главната роля.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”