Валове ?
- turbinkata
- Автомобил:
- Двигател:
Валове ?
Колеги, дайте съвет какви валове и с какъв градус да сложа на моя Голф 3 АБФ ? Благодаря предварително.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Валове ?
turbinkata написа:Колеги, дайте съвет какви валове и с какъв градус да сложа на моя Голф 3 АБФ ? Благодаря предварително.
Колега има доста теми по тоя въпрос,за различните валове.Ти не си писал какво гониш,агресивен вал,или нещо друго.Аз ъи предлагам,ако имаш финанси си вземи един спортен вал,ама колкото е по агресивен един вал,толкова колата почва да куца в ниските

enigma79 написа:turbinkata написа:Колеги, дайте съвет какви валове и с какъв градус да сложа на моя Голф 3 АБФ ? Благодаря предварително.
Колега има доста теми по тоя въпрос,за различните валове.Ти не си писал какво гониш,агресивен вал,или нещо друго.Аз ъи предлагам,ако имаш финанси си вземи един спортен вал,ама колкото е по агресивен един вал,толкова колата почва да куца в ниските
Май няма да стане с един вал

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
G60 написа:enigma79 написа:turbinkata написа:Колеги, дайте съвет какви валове и с какъв градус да сложа на моя Голф 3 АБФ ? Благодаря предварително.
Май няма да стане с един вал

Как реши ,че щом клапаните са 16 значи непременно трябва да има 2 вала? Като разбираш толкова много защо не му каза колко градуса валове да си вземе и ,че непременно му трябва раздвижно колело и за да сложи спортни валове трябва да се направи "CR" според спецификацийте на валовете ? Как каза "ако имаш финанси си вземи един спортен вал" много му помогна няма що. А за колегата с АБФ-а, можеш да вземеш валове примерно на "Шрик" или "Бах Бренер" 268°/260°(мисля ,че за тия градуси няма нужда да сменяш повдигачите с механични) + раздвижно колело но не са много евтини,към 500-600$ са валовете и колелото поне още 100-200$
П.П. въобще не претендирам ,че съм голям експерт в областта на моторния тунинг

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
G60 написа:Как реши ,че щом клапаните са 16 значи непременно трябва да има 2 вала? Като разбираш толкова много защо не му каза колко градуса валове да си вземе и ,че непременно му трябва раздвижно колело и за да сложи спортни валове трябва да се направи "CR" според спецификацийте на валовете ? Как каза "ако имаш финанси си вземи един спортен вал" много му помогна няма що. А за колегата с АБФ-а, можеш да вземеш валове примерно на "Шрик" или "Бах Бренер" 268°/260°(мисля ,че за тия градуси няма нужда да сменяш повдигачите с механични) + раздвижно колело но не са много евтини,към 500-600$ са валовете и колелото поне още 100-200$
Ами колега,ако имаш насреща два г@за,ясно е че с една трЪба не можеш да ги тъпчиш едновремено,та по пътя на логиката ще ти трябва втора трЪба

viewtopic.php?f=52&t=21565
viewtopic.php?f=52&t=172719
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=101&t=173040
viewtopic.php?f=52&t=175560&start=15
http://www.clubgti-bg.com/viewtopic.php?t=764
П.П. въобще не претендирам ,че съм голям експерт в областта на тъпкането

enigma79 написа:Ами колега,ако имаш насреща два г@за,ясно е че с една трЪба не можеш да ги тъпчиш едновремено,та по пътя на логиката ще ти трябва втора трЪбаАко ме разбираш какво се опитвам да ти кажа.
Не,не те разбирам какво искаш да кажеш. Щом си мислиш ,че всички 16v мотори са DOHC добре

А тия линкове които си пуснал ни най малко не отговарят на въпросната тема

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
G60 написа:enigma79 написа:Ами колега,ако имаш насреща два г@за,ясно е че с една трЪба не можеш да ги тъпчиш едновремено,та по пътя на логиката ще ти трябва втора трЪбаАко ме разбираш какво се опитвам да ти кажа.
Не,не те разбирам какво искаш да кажеш. Щом си мислиш ,че всички 16v мотори са DOHC добре![]()
А тия линкове които си пуснал ни най малко не отговарят на въпросната тема
Колега,ти май нищо не разбираш

Аз вероятно не разбирам нищо,но ти определено си много по зле
Не се чувствай длъжен да ми отговаряш,МЕРСИ