Валове ?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
turbinkata
Автомобил:
Двигател:

Валове ?

Мнениеот turbinkata » Вто 22 юни 2010 23:59

Колеги, дайте съвет какви валове и с какъв градус да сложа на моя Голф 3 АБФ ? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Валове ?

Мнениеот enigma79 » Сря 23 юни 2010 8:47

turbinkata написа:Колеги, дайте съвет какви валове и с какъв градус да сложа на моя Голф 3 АБФ ? Благодаря предварително.

Колега има доста теми по тоя въпрос,за различните валове.Ти не си писал какво гониш,агресивен вал,или нещо друго.Аз ъи предлагам,ако имаш финанси си вземи един спортен вал,ама колкото е по агресивен един вал,толкова колата почва да куца в ниските :да:

G60

Мнениеот G60 » Сря 23 юни 2010 9:45

enigma79 написа:
turbinkata написа:Колеги, дайте съвет какви валове и с какъв градус да сложа на моя Голф 3 АБФ ? Благодаря предварително.

Колега има доста теми по тоя въпрос,за различните валове.Ти не си писал какво гониш,агресивен вал,или нещо друго.Аз ъи предлагам,ако имаш финанси си вземи един спортен вал,ама колкото е по агресивен един вал,толкова колата почва да куца в ниските :да:

Май няма да стане с един вал :idea:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 23 юни 2010 9:48

G60 написа:
enigma79 написа:

Май няма да стане с един вал :idea:

spam Има ли значение дали ще напиша 2ва,или един,все в г@з.Тое ясно че е като 16клапана ще са два и колега от този пост нямаше нужда.Ако можеш да помогнеш на колегата,давай,ако не си замълчи :beat_butt2

G60

Мнениеот G60 » Сря 23 юни 2010 10:13

Как реши ,че щом клапаните са 16 значи непременно трябва да има 2 вала? Като разбираш толкова много защо не му каза колко градуса валове да си вземе и ,че непременно му трябва раздвижно колело и за да сложи спортни валове трябва да се направи "CR" според спецификацийте на валовете ? Как каза "ако имаш финанси си вземи един спортен вал" много му помогна няма що. А за колегата с АБФ-а, можеш да вземеш валове примерно на "Шрик" или "Бах Бренер" 268°/260°(мисля ,че за тия градуси няма нужда да сменяш повдигачите с механични) + раздвижно колело но не са много евтини,към 500-600$ са валовете и колелото поне още 100-200$

П.П. въобще не претендирам ,че съм голям експерт в областта на моторния тунинг mhihi

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 23 юни 2010 19:36

G60 написа:Как реши ,че щом клапаните са 16 значи непременно трябва да има 2 вала? Като разбираш толкова много защо не му каза колко градуса валове да си вземе и ,че непременно му трябва раздвижно колело и за да сложи спортни валове трябва да се направи "CR" според спецификацийте на валовете ? Как каза "ако имаш финанси си вземи един спортен вал" много му помогна няма що. А за колегата с АБФ-а, можеш да вземеш валове примерно на "Шрик" или "Бах Бренер" 268°/260°(мисля ,че за тия градуси няма нужда да сменяш повдигачите с механични) + раздвижно колело но не са много евтини,към 500-600$ са валовете и колелото поне още 100-200$

П.П. въобще не претендирам ,че съм голям експерт в областта на моторния тунинг mhihi

Ами колега,ако имаш насреща два г@за,ясно е че с една трЪба не можеш да ги тъпчиш едновремено,та по пътя на логиката ще ти трябва втора трЪба mhihi Ако ме разбираш какво се опитвам да ти кажа.
viewtopic.php?f=52&t=21565
viewtopic.php?f=52&t=172719
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=101&t=173040
viewtopic.php?f=52&t=175560&start=15
http://www.clubgti-bg.com/viewtopic.php?t=764
П.П. въобще не претендирам ,че съм голям експерт в областта на тъпкането mhihi

G60

Мнениеот G60 » Сря 23 юни 2010 20:12

enigma79 написа:Ами колега,ако имаш насреща два г@за,ясно е че с една трЪба не можеш да ги тъпчиш едновремено,та по пътя на логиката ще ти трябва втора трЪба mhihi Ако ме разбираш какво се опитвам да ти кажа.

Не,не те разбирам какво искаш да кажеш. Щом си мислиш ,че всички 16v мотори са DOHC добре :)
А тия линкове които си пуснал ни най малко не отговарят на въпросната тема :idea:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 23 юни 2010 23:16

G60 написа:
enigma79 написа:Ами колега,ако имаш насреща два г@за,ясно е че с една трЪба не можеш да ги тъпчиш едновремено,та по пътя на логиката ще ти трябва втора трЪба mhihi Ако ме разбираш какво се опитвам да ти кажа.

Не,не те разбирам какво искаш да кажеш. Щом си мислиш ,че всички 16v мотори са DOHC добре :)
А тия линкове които си пуснал ни най малко не отговарят на въпросната тема :idea:

Колега,ти май нищо не разбираш :screwy Тука не говорим за валове от еди кой си мотор,А ЗА Голф 3 АБФ.Така че е излишно да коментираме,имаме марка кола VW,имаме модел голф,имаме и типа на двигателя АБФ.Линковете могът да бъдат в полза на колегата,той да си прецени.

G60

Мнениеот G60 » Чет 24 юни 2010 1:09

Аз вероятно не разбирам нищо,но ти определено си много по зле :idea: Не се чувствай длъжен да ми отговаряш,МЕРСИ :!:

Върни се в “Силов тунинг”