Проблем с скоростна кутия на Jetta.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с скоростна кутия на Jetta.
Здравейте, може и да съм ви заблудил със заглавието малко, но поне аз си мисля, че проблема идва от скоростната кутия. Сега ще опиша ситуацията. Карам VW Jetta 1.6 TD 86година(ако не се лъжа). Одеве както си карам по едни павета(от пловдив съм), като се разтрака нещо непосредствено под ръчната(така ми се стори, че оттам идва шума поне като бях в колата) и напрао си ... майката. Отбих веднага и като пуснах на свободна(голяма грешка...) се разтрака по силно, заглуши двигателя чак. Загасих я щото сещате се стреснах се малко или много. Лягах под нея да видя кво става като е загасена, отдоло нищо не се вижда. Запалих я пак(пак се разтрака ама така хубаво..), легнах от долу пак, обаче пак не видях нещо нередно. Звука ми се струва, че най-вече идва от скоростната кутия, но не съм убеден. Силен е и идва под купето и не може да се определи точно от къде, зависи от коя страна седиш на колата, може да ти се стори и че от багажника идва. Иначе по точно описание за звука от тракане няма. Точно така си го представете. Някой с подобни проблеми, съвет да се даде? Такова нещо за сефте ми се случва с кола. И си работи, не е като да е блокирала или нещо такова. Двигателя работи, скоростите си влизат спокойно както обикновено. Ако някой е имал подобен проблем да казва.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с скоростна кутия на Jetta.
Закарай я в сервиза човек-не я карай така,ако искаш да я ползваш и занапред.Мен лично ме навежда мисълта от паветата нещо някоя полуоска да не се е прецакала,може и каре да е ,носач.Може и скорости да са ,но я закарай в сервиз тук във форума много трудно да ти изясним проблема!
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
thefreak написа:и като пуснах на свободна(голяма грешка...) се разтрака по силно, заглуши двигателя чак.
Не си написал с какъв мотор си , но предполагам си с демпферен маховик, така , че се насочи на там, преди да си пръснал кпжуха на съединителя !
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
86 година има ли демферни маховици
и ако има то вече 100% не е такъв какъвто са го замислили вече.

- tremendous
- Автомобил: Passat
- Двигател: AAZ
Може някой тампон на гърнетата да се е скъсал ,щом казваш на павета, и да опира някъде я на мост , я в купето.
- valentin-jekov
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно съм сигурен,че ауспуха ти опира някаде на метал.При положение,че е дизел,вибрациите,предадени от ауспуха са наистина доста големи..Апелът ми е да не правиш от мухата-слон,а да си провериш тампоните на ауспуха..Успех 

Върни се в “Дизелови агрегати”