Здравейте колеги, мисля да взимам нов автомобил и съм се спрял на два автомобила дори ги и съм ги харесал кои точно да са остава да реша кой да бъде. Така
1. Голф 4 ТДИ 110к.с '99 год HighLine изпълнение с климатроник и всичко друго 4вр. сив металик
2. Пежо 406 2.0 ХДИ 110к.с '01 седан с климатроник тъмно синя
Дилемата е там, че голфа е малко по-скъп като цена, но пък е регистриран,обслужен,нови гуми и каско а пежака е нов внос от автокъща и сигурно пак ще хвърля доста пари по-обслужване. Пежото е по-ново, по-голямо и може би по-конфортно, но пък голфа също си има своите предимства.
Колеги помагайте, какво бихте ме посъветвали

Дилема Голф4 '99 и Пежо 406 '01 дизели,Съвети ?
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Дилема Голф4 '99 и Пежо 406 '01 дизели,Съвети ?
Дай да ги видим и двете коли....
Иначе съм за Пежото....

Иначе съм за Пежото....

- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Пич как да ти помогнеме сега, да ти кажа вземи Голфа, но аз няма да го карам, ти ще го караш.Ти си този който трябва да избере.
п.п моето мнение,различен клас са, пежото е по комфортно, за двигателя няма да говоря, че не съм много запознат,за голфа всички си знаеме, че ТДИ си е хубав двигател и като цяло подръжката ще е по евтина.
п.п моето мнение,различен клас са, пежото е по комфортно, за двигателя няма да говоря, че не съм много запознат,за голфа всички си знаеме, че ТДИ си е хубав двигател и като цяло подръжката ще е по евтина.
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Хубаво е да се видят. Та иначе съм чувал че френските дизели са по-добри от немските като изключим Mercedes, на един кантар слагат BMW, Opel, VW и т.н. като дизелови двигатели. Но поради простата причина че не харесвам френски, италиански и тем подобни автомобили и си падам голфаджия бих избрал 4-ката 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
joro^ написа:Пич как да ти помогнеме сега, да ти кажа вземи Голфа, но аз няма да го карам, ти ще го караш.Ти си този който трябва да избере.

от тези лично аз бих избрал пежака

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
+1 за Пежо-то много по-комфортен автомобил,Голфа си е лагерна количка отвсякъде !!!
Зависи обаче ти какво точно търсиш,комфорт или просто кола с която да се предвижваш или това което е най на далавера за парите които си събрал без значение марка или модел ?
Зависи обаче ти какво точно търсиш,комфорт или просто кола с която да се предвижваш или това което е най на далавера за парите които си събрал без значение марка или модел ?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Аз пък бих избрал голфа защото той е по-комфортния автомобил
Ако си мислите че бидейки пежо вози като лодка... и ако си мислите че г4 вози като г3... изненадаааа
Всъщност във всяко отношение е по-добър голфа, немога да се сетя друго предимство на пежака освен по-големия багажник и това е ако ти трябва багажник - по-скъпа поддръжка по-ТРУДНА поддръжка, по-слабо окачване, много по-смотан мотор и тн 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Колега, дилемата е наистина голяма. Имах служебно 406 2.0 16V преди фейс лифта и мога само добри неща да кажа за него. За двигателя няма да коментирам защото съм карал само бензинови, но като купе, тоци и ходова част беше чук. Колата беше на около 600 000км (демек скъсана от каране) и всичко по нея с изключение на подгрева на седалките работеше
. Плюша по седалките тъкмо почваше да дава признаци на износване. Частите не бяха особенно скъпи като изключим нещо, което ми направи впечатлние - накладките на ръчната бяха над 200лв.
Друг проблем се оказа регулурането на вентилатора на парното. С нещо като потенциометър е и то се развали ама пак след 600 000км каране.
Най-вероятно дизеловия вариант на 406 ще има своите особенности, пък и трябва да се молиш турбото да е в час и при 2-та автомобила, които си загледал.
За голфчето може също да се кажат толкова добри думи и това прави избора наистина труден. Ако си сигурен в човека с голфа по добре вземи него да не пускаш после тема в форума на Пежо: Търся турбо за 406 HDI.

Друг проблем се оказа регулурането на вентилатора на парното. С нещо като потенциометър е и то се развали ама пак след 600 000км каране.
Най-вероятно дизеловия вариант на 406 ще има своите особенности, пък и трябва да се молиш турбото да е в час и при 2-та автомобила, които си загледал.
За голфчето може също да се кажат толкова добри думи и това прави избора наистина труден. Ако си сигурен в човека с голфа по добре вземи него да не пускаш после тема в форума на Пежо: Търся турбо за 406 HDI.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Колега с конкретен съвет не мога да ти помогна, но мога да ти кажа какво бих направил аз при твоята дилема.
Влез в първия магазин за авточасти и попитай колко струва съединител на едната и на другата. Колко струват дюзите, че са си бая пари. Виж колко струват да речем накладките. Аз бих си купил колата с по-евтина подръжка. Иначе на мен Пежото ми е по-симпатично. Приказки от сорта че едната ще се чупи а другата няма не са сериозни за мен, защото не се знае коя на колко километри реално е. Единственото сигурно нещо са цените на частите. И приказки че няма да се чупят хич недей да слушаш - и двете коли са на пределна възраст и няма начин да не се чупят. Успех с покупката и да се похвалиш!!!
Влез в първия магазин за авточасти и попитай колко струва съединител на едната и на другата. Колко струват дюзите, че са си бая пари. Виж колко струват да речем накладките. Аз бих си купил колата с по-евтина подръжка. Иначе на мен Пежото ми е по-симпатично. Приказки от сорта че едната ще се чупи а другата няма не са сериозни за мен, защото не се знае коя на колко километри реално е. Единственото сигурно нещо са цените на частите. И приказки че няма да се чупят хич недей да слушаш - и двете коли са на пределна възраст и няма начин да не се чупят. Успех с покупката и да се похвалиш!!!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
няма място за сравнение пежото е от класа на пасат
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Голфа е обслужен и регистриран. С по-здраво окачване, и поне за мен с по-здрав двигател! До колкото си спомням май беше и с по-евтина поддръжка! Успех в избора колега, и да знаеш че изборът е твой и само твой! Събери колкото се може повече мнения както тука, така и ако имаш приятели по сервизи. Идеята за магазина на колега пред мен ми се струва много разумна! Но все пак до някъде всичко си е на късмет.
Поздрави!

Поздрави!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
и кучетата на село знаят,че най-добрите дизели и най-комфортните коли се правят във Франция.Голфа е по-комфортен от 406-цата,колкото и двойката е по-красива от алфа 159... Всеки има право на мнение и право да пише глупости 

По принцип най-добрите дизелови двигатели са на Пежо, но освен двигателя, всичко друго...
Ама видях един изразв Ауди форума, която много ми хареса
"Србските комшии са го казали много точно кола со пичка,борче и мачка на емблемата не е кола "
от там нататък си прави сметката.
Ама видях един изразв Ауди форума, която много ми хареса
"Србските комшии са го казали много точно кола со пичка,борче и мачка на емблемата не е кола "

от там нататък си прави сметката.
406 има здрава ходова част,без майтап, аз по-често правия ремонт на Вентото от колкото на пежото. 2.0 HDI 110кс. е прекрасен!
При избор на кола 3-4 употреба състоянието има по-голямо значение от марката!
При избор на кола 3-4 употреба състоянието има по-голямо значение от марката!
Имaл съм 406 2.0 HDI и отново бих си купил
Върви супер ,дори с 4 човека двигателя не умалява , много стабилно и комфортно.Със скорост 120 140км/ч даваше разход 5/100, страшно икономично.
Частите са като на всички коли, има скъпи има и евтини .
Аз лично бих избрал 406

Върви супер ,дори с 4 човека двигателя не умалява , много стабилно и комфортно.Със скорост 120 140км/ч даваше разход 5/100, страшно икономично.
Частите са като на всички коли, има скъпи има и евтини .
Аз лично бих избрал 406

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”