Проблем Венто 1.8ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

Проблем Венто 1.8ABS

Мнениеот pmmihaylov » Сря 23 юни 2010 20:36

Здравейте колеги, имам Венто 1.8 ABS, със следния проблем: Започна да ми пищи зумера и да ми свети датчика на маслото и то след като покарам поне 15 км извънградско, преди това не. Смених масло, филтър и два датчика.
При смяна на маслото по дъното на картера намерих метални старготини. Проблема не се оправи, измерих налягането, беше много ниско и променливо не можеше да се задържи постоянно. Купих нова маслена помпа, пак не се оправи, сложих присадка за маслото, проблема остана.

Когато колата е студена е ОК, загрее ли маслото и пада налягането и запо4ва да пищи датчика.Старото масло беше 15W40, новото е 10W40, никаква разлика. Какво да правя да отварям мотора ли?
Благодаря предварително

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем Венто 1.8ABS

Мнениеот najdobrix » Сря 23 юни 2010 21:14

лагери :banghead:

Потребителски аватар
Figo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Figo » Сря 23 юни 2010 21:22

Здравей колега, значи чувал съм че се запушвало някаква като траба където е масления филтър към датчика ли...нз точно и от там неможе да мине маслото към датчика от там датчика започва да пищи че няма масло и т.н.. Но колко е вярно незнам ... Успех :да:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 23 юни 2010 22:18

Източи си маслото, свали картера и огледай дали няма едри боклуци в него, измий го хубаво с бензин, подсуши го. Виж дали няма буклуци в цедката на маслената помпа, издухай ги навън. Сложи нова гумена гарнитура на картера, сглобявай, наливай масло и стискай палци да не свирне пак.
АКО обаче свирне, може да са лагери, може да е датчик налягане масло, може да е кофти маслен филтър или масло...

И при мен свиреше в последно време, в неделя свалих картера и го почистих, имаше някакви счупени пластмасички и явно запушваха цедката на помпата. След почистването им не се е обадил зумерът.

pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmmihaylov » Чет 24 юни 2010 12:39

мерси, ще пробвам пак, но вече съм го чистил 2 пъти освен това помпата ми е нова, а датчика е добре, с манометър мерих налягането, ниско е!

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 24 юни 2010 12:44

Ниско налягане НЕ Е добре... :!:
Освен това, за да се изчисти идеално, картерът се сваля, мие се с бензин, маслото се прецежда или по-добре дори се сменя, за да си сигурен, че всичко по мазителната система е наред.
Ако пак свири - проблемите са по-сериозни.

pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmmihaylov » Чет 24 юни 2010 12:50

в момента който сложих новото масло и новата помап абсолютно нищо не се промени, само като загрее го прави, на студен мотор е ок, не е от масло , филтър, датчик и помпа, налягането е мерено 0.3 е на празен ход

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 24 юни 2010 12:51

0,3 е критичен минимум, затова светка лампата и пищи зумера, защото датчика на 0,3bar подава сигнал.
Май ще се окажат лагери... :? На 2-2,500 оборота колко е?

pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmmihaylov » Чет 24 юни 2010 12:53

стига и до 2 но много е променливо, стрелката на манометъра се движи от 0.5 до 2.0

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 24 юни 2010 12:56

Ами... сваляйте пак картера, петите на вала и... гледайте лагерите. Щом не минава над 3 бара и не е постоянно, много е вероятно да са лагери.

pmmihaylov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmmihaylov » Чет 24 юни 2010 13:00

на там отиват нещата, мерси колега!

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Вто 13 юли 2010 9:45

Колеги,видях че това е тема за проблем при Vento...Значи аз имам следния проблем,породен от некаъдник на пътя на който исках да помогна.Човека беше закъсал за бензин и му позволих да източи от резервоара.След като всичко приключи и след като изминах около 20 км. датчика за бензина просто спря да работи,а имаше бензин в колата.Помислих си че след като заредя,може да се оправят нещата,викам си сигурно сме бутнали нещо сондичката с маркуча ама...след зареждане с 30 литра бензин,проблема си остана.Днес извадих цялата сонда,натискам я но пак отказва да работи.Някой има ли идея къде може да е проблема :( Предположих че може бушончето да му е дошло времето,но след като се загледах,при подаване на контакт,стрелката се мръдва съвсем леко,около 1мм се мръдва и дотам,а има поне 25 литра бензин. :?

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Вто 13 юли 2010 11:20

Бензин се точи най-лесно и безболезнено от обратния тръбопровод на мотора.
За да не се вкарваш във филми, купи си втора ръка цялата кошница за 20-30лв. и готово.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 13 юли 2010 11:24

Колега каква марка ти е маслото?

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Вто 13 юли 2010 12:21

Vento Сега ми стана ясно след като огледах малко самата система.Значи направо ми се е откачил поплавъка,него го намерих в резервоара,но има още някаква липсваща част...стърчеше само няква жичка и след като я допрях в платката видях че отчита.Поплавъка го намерих,ама другата част е някъде вътре :roll: Значи сега имам два варианта.Единия е да си купя цялата капачка с поплавъка,а другия е след като свърши бензина да сваля резервоара.Май по добър ще е първия вариант,както казваш ти,защото не се знае,кога и къде ще ми свърши бензина.Нямам намерение по пътищата да свалям резервоар и да търся части вътре му :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”