теч на вода...
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: теч на вода...
не неси прегрял колата,пъл и да си не етолкова фатално заколкото го описват някои! лампата ти е премигала понеже е паднало нивото на охл. течност (има датчик за нивото)!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди месец един колега ми разправяше, че му е текла вода от същото място - оказало се, че текло от изгнила тапа на блока. Свали си капака на ремъка и хубаво огледай за какво става въпрос.
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Значи голф 3 1.4 пълна инжекция?
А сега продължава ли да тече или? Да не се окаже водна помпа...
А сега продължава ли да тече или? Да не се окаже водна помпа...
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Колега провери си първо тапата (намира се точно до оста на разпределителния вал) и тогава мисли за друго.Аз така смених гарнитура заради тая тапа, понеже не я бях видял 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Много малко вероятно е да си издухал гарнитурата, проверката на тапата е работа за 15 минути, а за смяната на гумичките не е нужно да сваляш главата. Свалянето на глава е много сложно и ако е възможно да се избегне по добре не я пипай.
- G-HELL
- Двигател:
Ами както по-горе колегата ти каза провери за тази тапа на блока, другото което се сещам е водна помпа но не съм много сигурен.Моя голф е 1.4 моно и водната ми помпа служи като обтягаща ролка на ангренажния ремък но водната ми помпа се пада отдолу.Не съм запознат при теб как е за това не мога да помогна особено.Иначе гарнитура на капака на клапаните мисля не е много скъпа а гумичките струват май някакви стотинки а иначе дето ти яде малко масло не мистя че трябва толкова много да те притеснява е зависи колко е това "малко"
Най-добре утре виж какви са загубите на вода, долей и към най-близкия сервиз или викни някой да те тегли
Най-добре утре виж какви са загубите на вода, долей и към най-близкия сервиз или викни някой да те тегли
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
A коя ролка ти смени майстора
При 1,6 и 1,4 моторите на голф 3 ремъка се обтяга от водната помпа и няма обтяжна ролка
Единствената паразитна ролка е на пистовия ремък 
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:A коя ролка ти смени майстораПри 1,6 и 1,4 моторите на голф 3 ремъка се обтяга от водната помпа и няма обтяжна ролка
Единствената паразитна ролка е на пистовия ремък
Май са го пуснали по нанадолнището колегата....
- G-HELL
- Двигател:
Аз по горе му казах, че съм с 1.4 моно и при мен няма ролка, помпата (водната) при мен играе роля на обтягаща ролка за него не бях сигурен как е иначе съм познал за помпата, че най-вероятно е за смяна

- G-HELL
- Двигател:
Е щом и климатик има значи доста ремъци има.Предполагам има и серво и т.н. Иначе ангренажния мисля не е много скъп (хубаво е да се смени) ако не се лъжа на 50 000 км се сменяше.Пистовия е би трябвало да имаш в предвид този на генератора, ако не се лъжа той би трябвало да е евтин (за него мисля не е толкова фатално дали ще се смени ако са добре пистите) откачи го там с някой дето по тей разбира и го огледайте,ако е добре и проблема е само в това,че свири може да се оправи само с натягане не е кой знае колко сложно.Иначе за ремък на климатик и там другите ремъци които не споменах не съм много запознат.Все пак на моя мотор до колкото знам имам само 2 ремъка (ангренажен и ремъка на генератора), нямам нито климатици,климатроници и тем подобни, дори и серво на волана нямам 

- G-HELL
- Двигател:
Мхм ясно
ами не споря за неща които не съм запознат
но при положение че е така както казваш по-добре сменяй и двата за да нямаш ядове (особено с ангренажния).Също бях чувал че като се сменя ангренажния поне за моя мотор (1.4 моно) било хубаво да се сменя и водната помпа (все пак тя служи като обтягаща ролка) защото в течение на времето се разбивала ли какво било.То предполагам зависи и от качеството й, също и от цената й.А ти,ако ще я сменяш тази помпа никаква вода не наливай след като я смениш.Задължително антифриз ако ще и разреден с вода (в описано съотношение) ,но да не е само чиста вода.Иначе логически (поне според моята логика) за кола с 2 ремъка е нормално водната помпа да е към ангренажния ремък за по-големите мотори вече не незнам как стоят нещата,но за 1.4 полека лека понавлизам в нещата за разлика от преди 1-2 години когато бях доста по-бос, но след четене и задаване на въпроси било към приятели, било към баща ми или към познати майстори понаучих поне някой неща

- G-HELL
- Двигател:
Абе внимавайте с тез ремъци че после глава боли. Имах един познат дето си кичеше колата с джунджурийки обаче все отлагаше смяната на ремъка викам човек сменяй го той си знае неговаята докато един дъждовен ден не му се скъса и като по-чудо се оттърва от сериозно ремонтиране на двигателя 
- G-HELL
- Двигател:
Тя че е яка - яка е ама колко е яка
пази си я не я напъвай много
Сменяйте там каквото е нобходимо и много безаварийни километри 

-
ivailokusev
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги а каде точно се намира тая тапа че нещо немога да я намеря!! На мен ми капе от някъде ама немога да разбера от каде стича се по картера ама от каде идва немога да видя ще съм ви мн благодарен ако ми кажете от каде може да е?
Благодаря предварително
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”