Очарован съм от Пасат Б5.5 !
Очарован съм от Пасат Б5.5 !
Здравейте колеги, искам само да кажа колко съм очарован от един пасат б5.5 (мисля че така се води модела колата е 2006 година).Значи пасат-а е с двигател 1,9 тди, 6 скорости, 131 коня.На приятел е не е мой.Не беше пален в продължение на 2 седмици.Така си стоеше на улицата, даже дисковете му бяха започнали да ръждясват, че френд-а кара служабна кола.Вчера ни предстоеше по-дълъг път и естествено трябваше да се ходи с пасат-а.Викам си 2 седмици стоял (вярно почти лято е), ама с тая нафта пък и съм малко предубеден за дизелите на фау ве (да ме прощавате).Слизаме от блока и с първото чукване запали, без д апуши, без да се тресе в повече.Тръгнахме по магистрала Хемус, колата подържаше 140 а по борд отчиташе 5,4-5,5!!!!!!!Това ме учуди адски много бяхме 2-ма човека и с два сака.В 8 вечерта някои от вас знаят как е по Хемус и френда реши да го понатисне малко, ускори си съвсем прилично за килограмите си докъм 170.За комфорт-а няма да споменавам, мисля че е излишно.Вероятно з аповечето от вас това не е нищо ново или чудно, но мен наистина ме учуди тази кола.И разхода и.
.

- stoyanov6431
- Автомобил: PASSAT B6
- Двигател: CBA C 2010
- Контакти:
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Очарован съм от Пасат Б5!
Passat Limousine B5.5 (3BG) (10.2000 - 03.2005)

А това е темата с моделите : viewtopic.php?f=6&t=38785

А това е темата с моделите : viewtopic.php?f=6&t=38785
Аз съм с Б6 highilne .. Миналото лято ми се наложи да пътувам 12 пъти София - Варна в рамките на месец и половина. Очаквах, че ще бъда адски изморен и ще ми се отрази всичко това ... с ръка на сърцето ти казвам, че по-удобно и комфортно не бях пътувал, както с тази кола !
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега,какво очакваш от кола от този клас ?
Всички подобни са със същите качества и комфорт......

Dead man написа:Колега,какво очакваш от кола от този клас ?
Колега, аз не съм казал че пасата е по-различен, а просто че ми е направил добро впечатление.Особено дизеловия двигател откъм вървеж и разход.Не го възхвалявам а и не се съмнявам че конкурентите са по-долу, просто си казвам че преди това прекалено го подценявах (нищо лично към собствениците на такива коли).
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Не е пален две седмици дизела викаш - и то през лятото
- много голям късмет , че е запалила въобще
Това ли трябва да впечатлява - че пали през лятото

веселин написа:Не е пален две седмици дизела викаш - и то през лятото- много голям късмет , че е запалила въобще
![]()
Хахахах не бе колега, просто след като запали самия двигател нито тресеше, нито разни други симптоми (не че са задължителни), просто все е дно че беше пален преди половин час.Това исках да кажа че заработи като загрял мотор, не съм имал за цел да се присмивам (няма и за какво).А казах вече с какво особено ме впечатли - с ниския си разход при не много ниска скорост.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
B5.0/5.5 са много читави и прилични коли, особено като се има предвит, че 97-98ма година излезна на пазара Б5, тогава в средния среден клас нямаше конкуреция с тази визия и с моторите дето се предлагаше, пред училище спираше един с 1.8Т мотор това 98ма година и много му се кефех 

Re: Очарован съм от Пасат Б5.5 !
Имам я същата кола със същия мотор отскоро и извънградско почти не я бях карал. Покарах 900км. в чужбина с пълен багажник и 4-ма души в нея и много леко се пътува. Широко, приятно, като натиснеш върви и откъм разход идеално. Не съжелявам, че се спрях на комби пред седан. Доста просторна кола 

Да а също и дизайна ми харесва, особено този за сащ с мигачите отстрани (или са светлоотразители).Салона също е качествен, не дръчни на евтина пластмаса.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Ще се раздрънчи, не бързай... 

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е в България всяка кола се раздрънква просто е въпрос на време дори и да е нова колата
.

- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:Не е пален две седмици дизела викаш - и то през лятото- много голям късмет , че е запалила въобще
![]()
и дисковете ръждясали

иначе по темата - всяка голяма кола на 5 години ще вози така, как иначе; като поостарее още малко ще почнат ядовете
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”