Странно тракане при каране на задна !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
globetrance
Автомобил: VW Golf
Двигател: 1.8 T

Странно тракане при каране на задна !

Мнениеот globetrance » Съб 26 юни 2010 17:39

Здравейте,проблемът се появи преди около седмица.Звукът беше ,като тракане от каре отпред откъм шофьорската страна ,само при завъртане на волана наляво или надяснио докато карам назад.Затова я закарах да и проверят ходовата част,но се оказа ,че всичко си е наред .Въпросните майстори решиха ,че проблема е в скоростната кутия,нещо с маслото ,но се оказа ,че и там не е проблема.И тракането си продължава и "майсторите" не могат да разберат от къде идва!?!Някой ,ако е имал подобен проблем нека сподели.

П.С. 1996 WV GOLF III Rabbit

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно тракане при каране на задна !

Мнениеот xaxo666 » Съб 26 юни 2010 21:11

Наскоро имаше пак такава тема от лявата страна е защото скоростната кутия е там.На мен също ми чатка при задна изронен зъб.Караш докато се счупи или ако имаш излишни пари сваляш кутия и сменяш зъбни колела и каквото има още там за смяна.Аз съм решил да карам така докато не почне да чатка и на други скорости :mrgreen: .

globetrance
Автомобил: VW Golf
Двигател: 1.8 T

Мнениеот globetrance » Нед 27 юни 2010 11:11

xaxo666 написа:Наскоро имаше пак такава тема от лявата страна е защото скоростната кутия е там.На мен също ми чатка при задна изронен зъб.Караш докато се счупи или ако имаш излишни пари сваляш кутия и сменяш зъбни колела и каквото има още там за смяна.Аз съм решил да карам така докато не почне да чатка и на други скорости :mrgreen: .

Днес си направих един експеримент ,пуснах я по нанадолнище назадна без да давам газ и пробвах да въртя наляво надясно ,за да чуя дали трака,е пак си тракаше при завъртане.
След това пробах да карам направо назад с газ по равно и не тракаше ..Проблема ми е само при завъртане на волана наляво или надясно...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 27 юни 2010 11:25

Може да е от карета. Не знам как са проверявани, но примерно вътрешните могат да се обръщат. Примерно като се разтракат напред се обръщат и изкарват още малко време - естествено тракането си остава само че при движение назад :) Не знам дали при външните е възможно да се обръщат :roll:

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Нед 27 юни 2010 15:53

Щом трака само при завои зна4и не е от скоростната кутия при мен постоянно трака на заден ход.Наи вероятен проблем е каретата .

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 27 юни 2010 21:27

Колега, а защо не пробваш да смениш майстора и сервиза? Един оглед на ходовата част не е скъп, а според мен причината си е точно в каретата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”