пасат б5 проблем с ел стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с ел стъкло на пасат б5

Мнениеот rum6 » Пет 25 юни 2010 19:54

айде и аз да се включа, моето предно дясно стъкло на в5-97г от около 6 месеца ми прави номера в началото беше рядкост, сега вече е постоянно, както и да натискам копчето за стъклото(нагоре-надолу) слиза или се качва на интервали от около 5см. Също така много често стигнели горно напълно затворено положение, веднага се сваля само до половината, там блокира и ни нагоре, ни надолу. Тогава съм принуден с ключа в бравата на врата задържам и на няколко интервала се качва и остава затворено. Нямам време да стрелям на посоки, но ако някой знае отговора да казва :beer . От отговорите по-горе най удачен ми се вижда или тази пластмаса с няколкото навивки на жилото или модула. Само да добавя че с течение на времето предните две стъкла свалени до край, дрънчат сякаш са откачени, докато преди време това го нямаше-можеби счупени водачи, а???? Само дайте насоки и веднага го мятам + снимков материал :да:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 25 юни 2010 22:20

Бате,отваряй и не му мисли,описал съм го няколко пъти начина на отваряне,просто всичко се върши внимателно,също и самата кора на вратата,ако я сваляш за първи път,развиваш болтовете и вдигаш нагоре,а не като мен да се мъчиш да и изкараш щипките,защото купувах нови.Пръчкаво е и е пипкаво,но докато не я отвориш няма да се оправи от само себе си.С много нерви и дълбоки вдишвания + споменаване на майките на повечето немски инжинери,вярвам в теб,че ще се справиш :bishop Успех.Ако имаш въпроси и проблеми,пиши ми лично и ще ти помагам онлайн ако имаш и лаптоп.

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Съб 26 юни 2010 16:39

Така..... значи днес като я метнах, свалих стъклото, огледах целия механизъм, но уви здрав си е и работи перфектно, пускам го без стъкло и прави същата работа-сваля и вдига на интревали. От там се прехвърлих на управляващия купол с копчетата. Всичко на съставните си части, проби работи.. :banghead: дърво! не е от копчето. И там изкарах целия комфорт модул-перфектен,сух,кабели наред, всичко както си му е реда. От там проверка на кабелите до вратата защото си мисля че има някаде слаба връзка, но не-кабели букси перфектни! От там разглобих платката на моторчето, на пръв поглед изглежда ОК но си мисля,че всикчо идва тази платка за управлението на моторчето. Е аз бях до тук! :да: Сега смятам през седмицата в близката морга да пробвам с друга платка, ако пак не става, ще пробвам с друг комфорт модул. Ще издиря проблема, не е познал ако си мисли че така ще си остане :beer

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 26 юни 2010 19:34

Не е от комфорт модула,проблема е от хардуера.Запъва някъде,смажи всички движещи се части !

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Съб 26 юни 2010 20:51

Мислиш ли че не съм го направил :lol: , не е от механизма върви си гладко и безшумно. Дори преди малко стъклото се движеше изцяло :screwy като реша проблема ще пиша какво е било :да:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 26 юни 2010 21:20

Тогава...студена спойка ? Или разхлабена връзка.Дано ти помагам по някакъв начин :)

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 30 юни 2010 7:10

Като си извадил платката на моторчето - мини всички спойки с поялник. Ако е студена спойка ще я елиминираш.

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Чет 01 юли 2010 16:53

не сам на ти с поялника :oops: но може да я дам на един авер да я погледне! :да:

Потребителски аватар
COOLENSKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот COOLENSKI » Съб 14 авг 2010 12:03

Моя проблем се реши с разкачване на акумулатора за 20-30мин. След това никакви грижи.

пробвай и ти и пиши дали е станало!

Потребителски аватар
Jordan Kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jordan Kolev » Пон 16 авг 2010 10:00

колеги и аз имам проблем с водачите на дясно предно стъкло.Единия е счупен а другия пукнат и сега съм изключил копчето и стъклото не се отваря.Тези пластмасови водачи стареят много бързо от нагряването на вратата от слънце и се трошат когато треснете вратата при отворен прозорец!Аз все още продължавам да ги търся, но намерих цяла машинка без двигател за 110лв.Ако някой знае къде се продават само водачи да свирне...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 01 авг 2012 20:40

Jordan Kolev написа:колеги и аз имам проблем с водачите на дясно предно стъкло.
...Ако някой знае къде се продават само водачи да свирне...

Същият проблем и при мен.
Моля, дайте информация дали се продават само тези пластмасови водачи.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 02 авг 2012 20:30

Ще дам отговор на въпроса, който зададох. mhihi
Водачи купих от магазин в София на ул. Силистра №2, 5лв. за брой. В предна врата има 2 броя, които са еднакви за предна лява и 2 бр. еднакви за предна дясна врата, пластмасови са, няма метални. Ако не Ви се дават пари за майстор, може да си ги смените сами, операцията обаче не е от най-приятните. Трябва да се свали външната кора и да се развие вътрешната метална без да се сваля, а само да се издърпа напред, за да може да се бръкне. Около час е нужен за човек, който за пръв път се сблъсква с този проблем за смяната и не разбира от ремонти (не е майстор). :beer

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 03 авг 2012 8:45

За да не пускам нова тема колеги, да питам. Скоро зимам пасат 5.5 131к, та в автокъщата видях, че задното ел. стъкло не се движи, а машинката се чува как работи от копчетата на вратите. Собственика каза да сме поделяли по 40 лева и да го оправи. Аз сега карам Б3, тоест не са ми ясни тия Б5.5. Въпроса е какво се е счупило (щипки ли са) и дали са скъпи толкова, та сам мога ли да го оправя ? Като се има в предвид, че на Б3 само двигателя (бахти здравия) не съм отварял - къде ли не съм барникал по кошника. :mrgreen:

slav4o08
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav4o08 » Пон 29 апр 2013 18:14

Здравейте,за да не отварям нова тема ще попитам тук,става въпрос за b5 от първите екземпляри.Не ми работи стъклото на шоф.врата, отварях кората и водачите са здрави моторчето работи като му дам ток вдига и сваля, но като му закача буксата само се чува цъкане от към копчетата, там ли са релетата незнам, тока на буксата на моторчето идва за момент но сигурно за много кратко.някой ако знае какво да гледам- релетата незнам кои са, или модула под стелката..

slav4o08
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б5 проблем с ел стъкло

Мнениеот slav4o08 » Вто 30 апр 2013 11:27

Никой ли незнае?

Върни се в “Passat”