Въпрос относно свещите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
mincov
Автомобил: VW Polo
Двигател: AAU 1993
Контакти:

Въпрос относно свещите

Мнениеот mincov » Пон 12 апр 2010 20:08

Здравейте ,
Искам да попитам относно разстоянието м/у елактродите на свещите.Колко трябва да бъде то за Поло 2F двигател AAU .Днес си купих свещи Denso W20EPBR-S които са според каталога за този двигател.
На кутийката обаче има надпис "Настройте стойността на искров отвод в съответствие с характеристиките на двигателя"/превод от руски с Google translate/Нужно ли е нещо да се регулира след като свещите са според каталога за този двигател?Извинявам се предварително, ако темата е била обсъждана ,в търсачката ми излизаха предимно разисквания относно различните марки свещи

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно свещите

Мнениеот autoted » Вто 13 апр 2010 9:20

1.тези свещи не са за твоя двигател нищо че стават по резба и т.н.т. 2. този тип свещ не се пипа да пречукваш или разделяш електрода, на всяка свещ го пише това но ако си вземеш за модела там са спозили всички изисквания за топлиния режим на двигателя. тази свещ я проверих и тя съответства на тези които дават за мдела такаче слагай си я без да я пипаш и карай смело.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 13 апр 2010 12:16

W16EPB10 са твойте свещи от Denso
Тия който си взел са за следващото поло.
Може да сложиш и тия VW16 те са Denso иридиум :wink:

mincov
Контакти:

Мнениеот mincov » Вто 13 апр 2010 18:09

Благодаря ви за отговорите колеги.Няма да регулирам нищо ,махам старите и слагам новите свещи.До колкото дали свещите са подходящи.Гледахме ги в каталога и там ги дават за двигатели от този тип произведени след септември 1993 год. Моето Поло се води ,че се е появило на бял свят октомври 1993 година.Така ,че мисля няма да има проблеми в модела свещи.

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autoted » Сря 14 апр 2010 9:50

колега много хора се бъркат че датата която пише в талона като регистрация е тази на пройзводство тези грешки стават единствено тук в българия, понеже гледат регистрация а не производствена дата аз лично съм си правил експеримент с регистрацията на едно bmw Е36 като съм го писъл 99г. а то е 92г. и те ми го бяха писали в талона 99г. производство та после съм се разправял как може такова нещо не проверяват ли докоментацията като цяло та това си е измама вярно чче ми излезе през носа тази шега но можеби за малко съм ги стреснал за да си проверяват документите както трябва. така че не разчитай на талона. ако имаш възможност провери си го коя година е през етката. не е при всички коли згрешено но е голям %.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Чет 15 апр 2010 12:49

Има и неще друго - в талона пише дата на първа регистрация, която може да е с няколко месеца след датата когато е произведена. :shock

mincov
Контакти:

Мнениеот mincov » Пет 16 апр 2010 0:31

Проверих VIN номера и показва дата на производство септември 93

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Пет 16 апр 2010 12:31

Свещи се купуват по букви на мотор, не по година на производство.
Казах ти че тия твойте не са за твоя двигател :wink:

mincov
Контакти:

Мнениеот mincov » Пет 16 апр 2010 17:36

Съгласен съм ,че свещите трябва да съответстват на двигателя.Няма спор за това.Обаче защо в каталога на Denso за този двигател има един модел свещи за двигател AAU до август 93 и друг модел свещи за същия двигател пак AAU , но произведен от септември 93 до края на 94 год.Не твърдя ,че моят избор е най правилния ,ако смятах така нямаше да се допитвам до форума,просто търся най правилното и обосновано твърдение.

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Пет 16 апр 2010 18:47

колега,AAU е с много корав двиг...следващия път си купи "бакърени" :mrgreen: триполюсни свещи acdelko cooper/с най-малка загуба на енергията на искрата/...има ги тук:http://mariakamenova.hit.bg/ce.html

mincov
Контакти:

Re: Въпрос относно свещите -

Мнениеот mincov » Съб 26 юни 2010 19:12

Здравейте колеги
Днес ми остана време и реших да сменя въпросните свещи,комплекта който бях купил преди известно време.След смяната обаче при палене на двигателя изведнъж колата започна да се тресе ,трака и т.н Загасих двигателя ,запалих отново пак същото ,но след като подадох малко газ тресенето и тракането изчезна и двигателя заработи равномерно.Направих няколко обиколки из града никакви нередности не се появиха в работата на двигателя.Няколко пъти спирах изгасях двигателя,палех отново,тресене и тракане повече не се появи.Сега обаче се двоумя ,дали колегата Irlmodo ще излезе прав или е нещо друго.
Не ми се иска да разбера причината ,като се потроши нещо ,затова отново се обръщам към вас.
Дали това тресене и тракане е поради неподходящи свещи?
Защо обаче после изчезна и защо аджеба по каталог за този тип двигател дават този модел във каталозите?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 26 юни 2010 22:41

mincov написа:Здравейте ,
Искам да попитам относно разстоянието м/у елактродите на свещите.Колко трябва да бъде то за Поло 2F двигател AAU .Днес си купих свещи Denso W20EPBR-S които са според каталога за този двигател.
На кутийката обаче има надпис "Настройте стойността на искров отвод в съответствие с характеристиките на двигателя"/превод от руски с Google translate/Нужно ли е нещо да се регулира след като свещите са според каталога за този двигател?Извинявам се предварително, ако темата е била обсъждана ,в търсачката ми излизаха предимно разисквания относно различните марки свещи

Това с ВАГ-КОМ ли става? Интересувам се че и при мене майсторът май е бърникал контролерите и като сложих свещи 1,0, а старите бяха 0,9 /за газ и бензин/ и колата на високи обороти по - продължително време почва да глъхне и ограничава оборотите, като че не й стига гориво. Някой знае ли дали могат да се върнат заводските настройки, или да търся нов компютър?
ПП Съжалявам че използвам темата на колегата, но мисля че са свързани. ХЕЛП :bowdown

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Re: Въпрос относно свещите -

Мнениеот porko » Пон 28 юни 2010 18:38

mincov написа:Здравейте колеги
Днес ми остана време и реших да сменя въпросните свещи,комплекта който бях купил преди известно време.След смяната обаче при палене на двигателя изведнъж колата започна да се тресе ,трака и т.н Загасих двигателя ,запалих отново пак същото ,но след като подадох малко газ тресенето и тракането изчезна и двигателя заработи равномерно.Направих няколко обиколки из града никакви нередности не се появиха в работата на двигателя.Няколко пъти спирах изгасях двигателя,палех отново,тресене и тракане повече не се появи.Сега обаче се двоумя ,дали колегата Irlmodo ще излезе прав или е нещо друго.
Не ми се иска да разбера причината ,като се потроши нещо ,затова отново се обръщам към вас.
Дали това тресене и тракане е поради неподходящи свещи?
Защо обаче после изчезна и защо аджеба по каталог за този тип двигател дават този модел във каталозите?

Не разбирам много,ама да не би да ти се е адаптирал компютъра и след това вече всичко да е нормално.Знам,че като се почисти дросел компа после се адаптира и поддържа за известно време високи обороти.Може би и със свещите е така,понеже не са за твоето поло.Аз сложих на NGK и никаква адаптация си нямаше.Просто ми смъкна с около 2 литра градския разход на гориво.А и не придърпва вече.

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Вто 29 юни 2010 10:12

Слагайте Денсо иридиум и забравете за тия свещи :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”