каде е проблема ? Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vurgala
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

каде е проблема ? Б5

Мнениеот vurgala » Чет 24 юни 2010 13:55

здравейте колеги. имаше много близки теми,но не точно това което ме касаеше.и така колата е пасат б5 98г имам аларма,която от бутона заклучва цялата кола,а от панела на шофьорската врата има бутони които правят опити да функционират,но безуспешно.има реакция но не стига до задачата която му е подадена и се отклучва отново.от обща култура схванах кой бутон за какво е,но.....ако ми подскажете каде е проблема ще буда благодарен.
ако има проблемни машинки !!!! защо функционират вси4ки в синхрон от бутона на алармата,а от панела на вратата не..интересна работа.кое е за смяна?

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: каде е проблема ? Б5

Мнениеот kolev123 » Чет 24 юни 2010 14:48

Отговорът се крие в мокроключетата за бравите на вратите! Те са се скапали! Има голяма тема за този проблем! Потърси я!
Поздрави!

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Чет 24 юни 2010 22:37

Виж дали буксата отдолу на панела е наред ..... може да се е повадила , макар че тя е с болтчета, но не се знае тези нашите автоджамбази какво са правили.... :beat_butt2

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Пет 25 юни 2010 7:54

При мен се получаваше такъф проблем, след като бях ходил при някакви пишман майстори и ми бяха сложили модул за централно, без аларма. И на моменти, когато искам да заключа от вътре, от този панел на щофиорската врата и не се заключваше. След време вуйчо ми ме свърза с едно много кадърно момче в Пловдив- махнахме стария модул и сложихме нова аларма със централно и сега всичко си е наред :roll: Пасат Б5, 98 година :)

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 28 юни 2010 2:50

Ако алармата си е фабрична значи нещо се е бъгнало в ключетата или модула на вратата който е едно цяло нещо обединено в управлението на прозореца. От там излизат кабелите за машинката на вратата, ел.огледала. Комуникацията между модулите на всяка врата и централния модул е по двупроводна линия(накакъв цифров сигнал предполагам, не съм го анализирал).
Ако е слагана аларма вероятно са я направили не както трябва.
Опитай да изключиш акумулатора за малко, понякога има ефект.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 28 юни 2010 8:33

Проблем: натискаш от вратата на шофъора да се заключи- закллючват се и веднага пак се отключват или само някоя врата се отключва и при мен беше така на Б5

Решение: viewtopic.php?f=6&t=23478

Върни се в “Passat”