Проблем АБСа на ПОЛО 6n

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Проблем АБСа на ПОЛО 6n

Мнениеот veekoo » Вто 15 юни 2010 15:50

Здравейте.Въпросът ми е дали на някой му се е случвало да светва лампата за АБСа след като тръгне в движение.Интересното е ,че като дадеш на контакт лампата светва и гасне като си направи теста.След като подмина 20 км/ч и отново светва и остава светната.На диагностика с БОШ излезе грешка "ХИДРАВЛИЧЕН МОТОР ИЗВЪН ОБХВАТ" (нещо подобно не го цитира дусловно),а като подам напрежение на мотора си върти :shock .Ще съм благодарен ако някой даде съвет :wink:
Рових се доста из нета ,но не намерих никаква схема или отговор какво може да е.
Автомобила е ПОЛО 1.4 AFH '98 година

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем АБСа на ПОЛО 6n

Мнениеот Gecatawe » Вто 15 юни 2010 18:53

Почисти си датчиците и разръчкай буксата на модула на абс-а и под задните седалки имаш букси за задните датчици разръчкай и тях.

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Сря 16 юни 2010 9:23

Благодаря за съвета.Всички букси съм ги изчистил и напръскал с контактен спрей.Датчиците на предните колела сам ги изчистил и гривните.А задните нещо не се вадят от мястото си :oops: .Дори мерих съпротивлението на всички датчици директно на буксата на АБСа и всичи са в норма според АУТОДАТАТА.Имам съмнение че някой датчик не индуцира при ход или дава гршни стойности ,но пък нали диагностиката щеше да го хване :confused :sly

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Сря 16 юни 2010 12:32

Ами диагностиката я направи в движение, докъто караш колата някой да гледа датчиците през лаптопа защото може наистина в движение някой да прави проблем.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 18 юни 2010 8:40

Щом излиза тази грешка, много скоро, ще започне и да не минава теста преди палене!
Проблема е в Модула а управление! Има писани теми, доста! Като цяло ... стандартен проблем за 6n 16V! При нас с колегата Gecatawe .... се реши със смяна на Модула .... и от тогава имам и още един резервен! Ако си на зор ... ще ти го давам!

Поздрави!

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Пет 18 юни 2010 17:02

Четох някъде из нета ,че в самия модул прегаряла жицата за масата(малко неточно се изразих :D ) и от там проблема.Мен ми се е случвало такова нещо на стария ми голф ,но беше на комутатора и го оправих като го отворих.Целият модул да се сменя ми се струва някак прибързано,но ...май друго решение няма.
Забелязох и друго,че докато натискам леко спирачката дори и да подминавам 20км/ч(При които светва лампата при нормални обстоятелства),лампата не слетва.Отпуснали педала веднага светава :shock :shock :shock .Незнам вече какво да му меря на този АБС.

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Съб 19 юни 2010 17:38

Да питам модула за управление сваля ли се самостоятелно от целия блокна АБСа и става ли свалянето на модула докато Целият блок е на автомобила(понеже е на доста лошо място).Извинявам се за малко глупавивият въпрос.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 19 юни 2010 18:58

Може да го свалиш! С 4 болта е .. мисля 4,5мм бяха и можеш да караш без него! Трябва добре да изолираш след като го свалиш, защотото остават електромагнитните клапани голички!
Имай предвид че ще ти светне лампата за ръчната (сериозен проблем в спирачките) защотото модула няма да отговаря на компютъра!
иначе .. самия блок се разглабя по много шантав начин, че е лепен и от жегите е изгоряла и пластмасата!

оздрави!

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Нед 20 юни 2010 16:52

Благодаря за инфото.

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Пон 28 юни 2010 8:38

Да ви кажа как си реших проблема.Изкарах аз модула,отворих го но не намерих нищо нередно и въпреки това презапоих някои спойки които изглеждаха студени.Проследих от кое краче идва захранване на електронното реле на хидравличният мотор и зглобих АБСа.Проследих кабела който се свързваше с това краче и се оказа ,че се свързва директно на акумулатора през предпазителите в/у самият акумулатор.Бях ги проверявал и пръскал с контактен спрей и всичко изглеждаше наред.И сега изглеждаше наред ,но връзка през него нямаше.Като го извадих забелязах ,че в самото краче има дупка прорязана от контактната пластина в самото легло на предпазителя.Смених предпазителя и се оправи.За такъв малък дефект аз разглобих половината АБС и две седмици се мъчих да разбера от какво е проблема :banghead:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”