Пасат Б5 ТДИ - АФН- с чип или не
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 ТДИ - АФН- с чип или не
Колеги чудя се да си чипосам ли Пасатчето- моля дайте мнения за или против чипа-предимсва и недостатъци при чипосването
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Пасат Б5 ТДИ - АФН- с ЧИП или НЕ
всико зависи от състоянието на мотра и най-вече от изработката на чипа
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Става по динамичен, но започва да пуши повече като го настъпиш и харчи малко повечко.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Предимствата са доста, както и недостатъците. Но е грешно да се приема, че след чипа колата ще се строши за норматив. Всичко зависи от начина на шофиране и до известна степен от състоянието на двигателя. Разход, вървене, износване на съединител, спирачки, гуми зависят от начина на шофиране. Предимство на чипа е динамиката, по-големия въртящ момент и запазването с тенденция за намаляне на разхода на гориво, НО при положение, че се кара плавно и с върха на педала. Недостатъците са доста, но са доста когато десния крак е заварен за ламарината. При мен от лично наблюдение ти казвам, че при спокойно каране всичко си е 6. Когато ме избият лудите се качва разход, износване на гуми, съединител, спирачки и всичко, което може да се износва се износва по-бързо, НО това си е същото и без чип. С пет думи слагай чипа тоя двигател е железен.
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
Привет колега, двигателят АФН е най-гъвкавия мотор правен от компанията на ВАГ , уникално гъвкав да понесе и чип и още доста други екстри, моята кола я закупих 2005 със сложен чип още в Швиция, мога да се похваля че разхода на гориво се сви драстично спрямо същият двг но без чип и то тук засичан на наша почва, можеш да разчиташ и на уникално ускорение от място, и въобще, ако моторчето е на 6++++ слагаи и се наслаждавай, успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай колега аз съм с чип + пауър бокс едновременно и нищо не съм строшил дсега, когато се кара разумно разхода спада, а когато ти трябва мощност не мислиш за разхода.
Върни се в “Дизелови агрегати”