Смятам да докарам кола от Белгия на собствен ход с нормалните и номера, които след това да пратя обратно на стария собственик(мой приятел) да си я отпише там.
От прочетеното тук останах с убеждение, че това е възможно(поправете ме ако бъркам), но не ми е ясна точно процедурата. Номерата човек може да си ги свали като отиде в КАТ и да не им ги дава, но не ми е ясно може ли да се запази оригиналния талон на колата, който май е нужен за отрегистриране в Белгия. Изобщо мога ли да я регистрирам тук преди да е отрегистрирана в Белгия? Благодаря предварително за съвет и алгоритъм на действие.

Регистрация на кола нов внос докарана с белгийски номера
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Re: Регистрация на кола нов внос докарана с белгийски номера
За номерата по-добре си ги свали ако можеш, и кажи че е докарана на платформа за да не ти ги търсят, но талона едва ли ще ти го дадат... Аз преди години имах такъв проблем и ми казаха че не може да ми дадат номерата, защото (уж) те ги били пращали в съответната държава и си ги прибраха...
Абе сложен случай, и няма яснота по въпроса
Абе сложен случай, и няма яснота по въпроса

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Най добре си вземи транзитни от Белгия за да си нямаш проблеми, това е най-чистия вариант.
По принцип чистото решение е с транзитни номера, но и по-скъпото. За да се изкарат такива трябва да се отиде до офиса на DIV, да се прави застраховка и да се мине преглед.
С нормалните номера нямах никакви проблеми по пътя и след това да я регистрирам. Бях приятно изненадан от КАТ Казанлък, където не се налагаше да се лъжем и хората сами ми даваха съвети какво, къде и как да направя. Номерата си ги прибрах като минахме като, че колата е вкарана на автовоз. Червеният талон на колата(в момента май са други документите, но тази регистрация беше на 15 години) обаче го прибраха и казаха че до 2 месеца трябва да отиде по служебен ред в Белгия.
Благодаря за съветите!
С нормалните номера нямах никакви проблеми по пътя и след това да я регистрирам. Бях приятно изненадан от КАТ Казанлък, където не се налагаше да се лъжем и хората сами ми даваха съвети какво, къде и как да направя. Номерата си ги прибрах като минахме като, че колата е вкарана на автовоз. Червеният талон на колата(в момента май са други документите, но тази регистрация беше на 15 години) обаче го прибраха и казаха че до 2 месеца трябва да отиде по служебен ред в Белгия.
Благодаря за съветите!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”