висок разход както на бензин така и на газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
digenchev
Автомобил:
Двигател:

висок разход както на бензин така и на газ

Мнениеот digenchev » Пон 28 юни 2010 11:47

Значи от 2 седмици стана нещо с колата 2.0 АГГ мотор и взе да дава един луд рзаход. 20/100 газ в града.Ония ден трябваше да ида от СтЗ до Пловдив, при тези които слагаха газовото. И направо ме застреля 9л. газ 55км. като несам карал с повече от 120-130.След като свърши газта, със 120 на бензин ми показваше на компа 8.9 ,9.1/100 Тва ми се вижда много.Тея от сервиза настроиха газовото но ми казаха,че катализатора се е запушил и от тва ми се е вдигнал разхода защото на тая машинка там дето ги настроиват показва че всичко е ОК.
Възможно ли е да е от катализатора или да търся проблема другаде. А и да кажа че газовата е обикновенна. :banghead:

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Re: висок разход както на бензин така и на газ

Мнениеот tokaii » Вто 29 юни 2010 6:54

ако е катализатора ще го усетиш по вървенето,аз като свалих катализатора на един фиат,който карах преди време,колата направо летеше,а преди това беше тромава и се мъчеше при набиране

Потребителски аватар
red_vento
Автомобил: Vw Vento
Двигател: AAM

Мнениеот red_vento » Вто 29 юни 2010 19:10

Колега при мен беше подобно и се оказа че от въздушният филтър беше задръстен ако не си го сменял скоро ;)

Потребителски аватар
digenchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот digenchev » Чет 01 юли 2010 14:31

на 3хил. е филтара невярвам да е от него. но да 2-ка двигател мисля, че доста се мъчи.Реших да го махна.Ще взема едно разонансно гърне и ще го монтирам.Само че тва с Л.сонда, незнам дали нещо няма да се изданя нещо.Изчетох доста из форома, иам много + и много - Дано да няма спънки.А по мой спомени имаше някакъв Ъгъл на поставяне който тябваше да се спази, но несе сещам за VW ли ставаше дума.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”