Дайте да ви видим..........патерицата!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Дайте да ви видим..........патерицата!

Мнениеот escrime » Вто 29 юни 2010 10:12

Каспър написа:
Muncho написа:Само за справка... патерица се слага единствено и само отзад...

Карал съм около 100км. с патеричка отпред спазвайки ограничението за патерица и не съм усетил ядове. Все пак се предполага, че с патерица ще се кара до най-близкия гумаджия, което според мен означава макс 100-200км. Та ако караш с нормална скорст на такова разстояние не виждам проблем патеричката да е отпред :roll: Любопитно ми е защо само отзад :?:

Защото дори при ниска скорост сцеплението е коренно различно. Освен това по правило предните гуми освен, че задават посоката на движение получават и по-голямо спирачно усилие от задните. Ако си в ситуация с нужда да спреш с патерица отпред... :bishop

Винаги отзад и съобразена скорост!

Отпред да сложиш такава писалка, за мен лично, е пълно безумие...

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 29 юни 2010 10:18

Патерицата на моята алфа беше същата само , че беше с 5 болта.

А снимката на патерицата ти я има за продажба във фиат форума. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=48637

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Вто 29 юни 2010 11:56

escrime написа:
Защото дори при ниска скорост сцеплението е коренно различно. Освен това по правило предните гуми освен, че задават посоката на движение получават и по-голямо спирачно усилие от задните. Ако си в ситуация с нужда да спреш с патерица отпред... :bishop

Винаги отзад и съобразена скорост!

Отпред да сложиш такава писалка, за мен лично, е пълно безумие...

Като се замислиш си е така. Поне при колите с предно (за задното задвижване и 4х4 незнам) по-голямото усилие при спиране се поема от предните колела. Голямо значение има цолажа, грайфера. А колкото за посоката на движение,аз лично съм карал около 1км с една 13-ка от дясно (лята джанта + що годе хубава гума с приличен грайфер) и 14-ка от ляво (тенекиена джанта с износена гума че и крива гума) и това отпред,а колата е с предно,и резултата беше много интересен: тръгвам отначало, всичко добре, вдигам скорост от порядъка на 40-50 и волана ми почва да играе и зпаочвам да се чудя какво подяволите става :roll: прибирам се, спирам пред дома... (даже и не изгасих двигателя) и започвам да оглеждам стойката на колата отпред, после гумите и забелязвам какъв бил проблема... Онези идиоти от сервиза ми сложили джанта 14-ка а аз ги помолих да ми намерят за първо време да си карам две 13-ки тенекийки за отпред.Понеже бях претърпял леко ПТП и бях попилял едната джанта (и други неща по ходовата част които няма да споменавам) :screwy Аз се чудя как може да има толкова кухи хора... казвам им две 13-ки тенекиени ми намерете,те ми слагат в багажника една 14-ка и отпред друга 14-ка и ми викат всичко е наред бла бла може да си взимаш колата готова е... аз видях че са различни джантите не са отпред двете тенекиени,а едната е лята ама викам се до дома би трябвало да стигна че после имах спешна работа...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 29 юни 2010 13:56

ivoststefanov написа:отзад :да: ама един пич с Г3 синхро (незнам как е карал)но хвърли раздатката в храстите mhihi

а моята (патерица) за пет години не съм я виждал,дори дали още е там :Mr Green Fun

Е то кънтрито си идва заводски с 5та джанта като останалите. За обикновените синхрота не знам.. но виско съединителят просто задължава употребата на гуми с еднакъв външен диаметър.

А ако не се лъжа патериците имаха максимален пробег от 50км... или пък това беше максималната им скорост...
А друга причина да не се слагат отпред е че предницата по принцип е по-тежка от задницата.

И да ви обърна внимание на друго... патериците се ползват при доста по-високо налягане от обикновена гума. Ако не се лъжа на моята пишеше да се напомпа до 3.5 атмосфери.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Вто 29 юни 2010 14:03

На 4.2 са почти всички, но това в случая няма значение.
Днес ще ходя да връщам тази червената и май ще си сложа нормална 15-ска.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”