escrime написа:Защото дори при ниска скорост сцеплението е коренно различно. Освен това по правило предните гуми освен, че задават посоката на движение получават и по-голямо спирачно усилие от задните. Ако си в ситуация с нужда да спреш с патерица отпред...
Винаги отзад и съобразена скорост!
Отпред да сложиш такава писалка, за мен лично, е пълно безумие...
Като се замислиш си е така. Поне при колите с предно (за задното задвижване и 4х4 незнам) по-голямото усилие при спиране се поема от предните колела. Голямо значение има цолажа, грайфера. А колкото за посоката на движение,аз лично съм карал около 1км с една 13-ка от дясно (лята джанта + що годе хубава гума с приличен грайфер) и 14-ка от ляво (тенекиена джанта с износена гума че и крива гума) и това отпред,а колата е с предно,и резултата беше много интересен: тръгвам отначало, всичко добре, вдигам скорост от порядъка на 40-50 и волана ми почва да играе и зпаочвам да се чудя какво подяволите става

прибирам се, спирам пред дома... (даже и не изгасих двигателя) и започвам да оглеждам стойката на колата отпред, после гумите и забелязвам какъв бил проблема... Онези идиоти от сервиза ми сложили джанта 14-ка а аз ги помолих да ми намерят за първо време да си карам две 13-ки тенекийки за отпред.Понеже бях претърпял леко ПТП и бях попилял едната джанта (и други неща по ходовата част които няма да споменавам)

Аз се чудя как може да има толкова кухи хора... казвам им две 13-ки тенекиени ми намерете,те ми слагат в багажника една 14-ка и отпред друга 14-ка и ми викат всичко е наред бла бла може да си взимаш колата готова е... аз видях че са различни джантите не са отпред двете тенекиени,а едната е лята ама викам се до дома би трябвало да стигна че после имах спешна работа...