Клаксон голф 3 помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chefo.gti3
Автомобил:
Двигател:

Клаксон голф 3 помощ

Мнениеот chefo.gti3 » Вто 29 юни 2010 22:05

Колеги днес реших да си сменя оригиналните клаксони на голфа но тези които имам са други , оригиналните са с-2извода . А тези които имам са с по един извод 12+когато им свържа кабела от клаксона и дам на контакт свирят постоянно. Има ли някакъв вариант за свързване.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Клаксон голф 3 помощ

Мнениеот bobocamaro » Вто 29 юни 2010 22:10

chefo.gti3 написа: оригиналните са с-2извода . А тези които имам са с по един извод 12+когато им свържа кабела от клаксона и дам на контакт свирят постоянно. Има ли някакъв вариант за свързване.

Тва сигурно постоянен плюс ходи до оригиналните,а воланът дава маса щом така ти свирят.Без допълнително реле няма да стане работата,и предпазител също.

Потребителски аватар
chefo.gti3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefo.gti3 » Вто 29 юни 2010 22:20

Клаксоните си правят маса на стоиките ,все пак са хванати за купето . И с реле пробвах ама нещо не стана .Ако някои каже откаде идва + на клаксона мога да му сложа едно реле .

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 29 юни 2010 22:24

Толкова си го свързал това реле-как точно правят връзка клаксоните ти с маса на купето при положение че са с два извода?Плюс на клаксоните идва винаги,масата му се подава от волана.Свържи релето на мястото на един от клаксоните ти и го ползвай да прати ток до новите ти тромби.
На като не ми верваш

znainainai написа:Плюса е постоянен ( на контакт ) а масата на клаксона е на реле. Релето е номер 53 и е на долният ред предпоследното гледано от вратата към скоростният лост. Може да няма реле а една пластинка. Махаш я и слагаш реле за по-сигурно попринцип релето се слага за двутоналният клаксон. Има и още една игра да не ти е износен ринга на волана който е за клаксона? като се износи или не контактува също става така :idea:

Потребителски аватар
chefo.gti3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefo.gti3 » Вто 29 юни 2010 22:36

Клаксоните са метални захванал съм ги с болт към купето=на маса .
А с релето итре ще видя кяк ще го оправям.
А и съм писъл оригиналните са с 2 извода а тези които искам да сложа са с 1извод 12+

И вече с готов клаксон с едно реле за 3.50лв. хванах минуса от волана и прекаснах оригиналния плюсов кабел с релето . Един + от произволно място след контакт бушонче и стана супер .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”