Здарвейте,
скоро купих ( за жена ми ) ПОЛО IV 2002г- 1.9 TDI PD 101 hp ATD - има го в моя гараж.
Но миналата седмица възникна проблем. Жена ми пали колата, тръгва излиза от паркинга пред блока и забелязва че волана се върти тежко. Качих се аз да карам и видях че свети една лампа на таблото ( волан с !- удивителна до него) и воляна наистина е много тежък. Карах до МЕТРО - напазарувахме ( около 40 мин ) след което паля колата и .... никакъв проблем - лампата не свети и волана се върти нормално. На другия ден отидох на диагностика и имаше записана грешка - прекъсване на токова клема 30 към хидравликата. Проверени бяха всички кабели от клема 30 до буксата на помпата - няма луфт - няма прекъсване. Покарах няколко дена така ( с нормално работеща хидравлика ), в неделя запалих колата и я оставих да се охлади . В момента на тръгване забелязах че пак свети лампичката за хидравликата на таблото и волана е вдървен. Изгасих двигателя и при опит за повтовно палелене, всички лампички на таблото си светват при контакт и си гаснат след 1-2 сек. Въртя на стартер - нищо - стартера не върти. И така 2-3 пъти. Взех другата кола , ходих да си свърша работата ( 2-3 часа) и след като се върнах , запалих колата нормално - хидравликата работи и така до сега без да се появи проблема.
Малко дългичко стана, но въпросът е: някои да има идея от какво е това ?
п.п. след като запалих първия път след отказа от палене ( в неделя ) забелязах че радиото изписа SAFE и после LEARN - така прави когато му е спирано захранването , аз не съм пипал акумуларора през това време.
благодаря предварително
ПОЛО - :) , проблем с хидравликата :( - решен
- geordano
- Автомобил: VW CC
- Двигател:
ПОЛО - :) , проблем с хидравликата :( - решен
Последна промяна от geordano на Вто 08 мар 2011 13:31, променено общо 2 пъти.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Купих си ПОЛО - :) , но възникна проблем :(
Колега погледни да не се е разхлабила клемата на +.
- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
geordano написа:...волана се върти тежко...
Колата изгасвала ли е след като е "натежал" волана или е продължила да си работи?
- geordano
- Двигател:
benzino написа:Колата изгасвала ли е след като е "натежал" волана или е продължила да си работи?
не е изгасвала - работи си нормално
zografski написа:Колега погледни да не се е разхлабила клемата на +.
първо това беше проверено - клемата е като "закована"
- geordano
- Двигател:
Re: Купих си ПОЛО - :) , но възникна проблем с хидравликата :(
Вчера пак го направи.
Запалих двигателя - всичко нормално.
Оставих половера за 5-6 мин. за се охлади купето с климатика и в момента в който натиснах съединителе за да включа на скорост пак светна лампата на таблото и волана се "вдърви"
. Изгасих - запалих пак и всичко беше наред.
Запалих двигателя - всичко нормално.
Оставих половера за 5-6 мин. за се охлади купето с климатика и в момента в който натиснах съединителе за да включа на скорост пак светна лампата на таблото и волана се "вдърви"
. Изгасих - запалих пак и всичко беше наред.-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
... има ли течност в казанчето...?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Колега да не е некой кирлив датчик който да лъже компа и от там да се получава този ефект? Няма да е лошо пак да я закараш някаде пак да я вържат кам комп. и да поработи малко токувиж е изгоряло нещо маловажно и го покаже като грешка.
Колеги, имам същия проблем. Карам Поло 2002 г. с ел. хидравлика. Открих, че проблемът може да идва от датчик G250. Кажете, къде да ида за да го оправя това, защото е много трудно да се кара без хидравлика в София.
Благодаря ви предварително
Благодаря ви предварително
- geordano
- Двигател:
Купих си ПОЛО - :) , но възникна проблем с хидравликата - р
проблема беше решен с купуването на нов акумулатор - 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Според мен проблема не е решен!. Няма как в движение или при запален двигател да не ти работи хидравликата и да го решиш със смяна на акумулатор, проблема. Не искам да бъда лош пророк ,но проблема според мен остава.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:Според мен проблема не е решен!. Няма как в движение или при запален двигател да не ти работи хидравликата и да го решиш със смяна на акумулатор, проблема. Не искам да бъда лош пророк ,но проблема според мен остава.
Има как... Като има проблем с зареждане и акумулатор,компа спира помпата на хидравликата- най-големия консуматор. Първо това спира.
- geordano
- Двигател:
vasko__2 написа:Има как... Като има проблем с зареждане и акумулатор,компа спира помпата на хидравликата- най-големия консуматор. Първо това спира.
точно така се оказа - акумулатора е сменен преди 5 месеца и от тогава не ми е изключвала помпата на хидравликата.- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Дано наистина е така.
Има логика!
Има логика!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”