Имате ли винетка ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Имате ли винетка?

Анкетата завърши на Вто 06 юли 2010 1:43

Да
151
80%
Не
25
13%
Протестирам
13
7%

Общо гласове: 189
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Имате ли винетка ?

Мнениеот kaiser666 » Вто 29 юни 2010 23:39

Мислех да карам с тази на брат ми, но в крайна сметка си купих годишна.

Потребителски аватар
volkspassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volkspassat » Вто 29 юни 2010 23:57

Нямам,Но по пътищата има много винетки , и аз карам зад тях .)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 30 юни 2010 8:29

Нямам,защото рядко се налага да излизам извън София.Когато ми се наложи си взимам седмична.Истинска.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 30 юни 2010 8:30

Rijo написа:
ISRalien написа:Имам винетка, винаги съм си купувал годишна.
Но това е защото мога да си го позволя.
Не ми се мисли как при заплата 300 лв ще си купя винетка.. Дано и не ми се налага.
Не е правилно да критикуваш другите защо не си купуват винетки.
Че пътищата са ужасни е безспорен факт, че парите не отиват по предназначение - също, но това е. И да протестираме, и да не протестираме няма да се промени скоро.

А с 300 лева как смогваш да имаш изправна кола и да й сипваш бензин?

Някой искал да вижда реален резултат като давал пари - накарай и останалите да си плащат. Колко карат с крадена нафта (ощетяват държавата с акциз); колко по документи автомобилът е с 1 двигател, а в действителност е с по - мощен (данък); примерите са доста.

Конкретно по темата - винаги съм с винетка. Седмична или годишна.

Ти колега къде живееш,в приказка,докато са такива заплатитени,а имено български,а цените европейски,ще крадем каквото можем,данъци,винетки,по документи за двигателя и там каквото си искаш.А да не забравим и ракия ще се варим,като не се оправя положението,да им теглим по една,м@йна и да ударим по една ракия :drinking: А относно колата,как сия подържам,по добре не питай,да не забравяме че колите не са лукс,особено в провинцията,където транспорт,дали марширутка или рейс,е все още екзотика и ако работата ти е през девет дерета в десетото,то ми е интересно с какво ще отидеш,или с какво ще се пребереш,ако нямаш кола,такситата взимат колкото ти е надника :screwy

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 30 юни 2010 9:21

Еми ето така се получава.

viewtopic.php?f=47&t=209709

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 30 юни 2010 10:11

Хули е прав!
Винаги съм се чудел на тези дето купуват по 15 седмични и псуват скъпотията на годишните :screwy :screwy

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Сря 30 юни 2010 10:52

Принципно съм за годишните винетки, но примерно аз я излезна от София 2 пъти годишно с колата я не. И заради това си вземам седмична.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 30 юни 2010 17:04

enigma79 написа:Ти колега къде живееш,в приказка,докато са такива заплатитени,а имено български,а цените европейски,ще крадем каквото можем,данъци,винетки,по документи за двигателя и там каквото си искаш.А да не забравим и ракия ще се варим,като не се оправя положението,да им теглим по една,м@йна и да ударим по една ракия :drinking: А относно колата,как сия подържам,по добре не питай,да не забравяме че колите не са лукс,особено в провинцията,където транспорт,дали марширутка или рейс,е все още екзотика и ако работата ти е през девет дерета в десетото,то ми е интересно с какво ще отидеш,или с какво ще се пребереш,ако нямаш кола,такситата взимат колкото ти е надника :screwy

През по - голямата част от годината във Варна.
Ти ходил ли си из Европа, че да знаеш колко са ни европейски цените. Знаеш ли колко е кутия цигари или бутилка вино? Знаеш ли колко ще ти е застраховката на колата в Англия и колко трябва да платиш за да влезеш в центъра на Лондон, например? Наясно ли си колко голям процент от колите, които се движат по пътищата ни са за спиране от движение и не могат да минат реален преглед?
За да получиш нещо, трябва да дадеш. За да получат всички, трябва всички да дадат. Само с пиене на ракия, теглене на майни и мрънкане по форумите не се получава, нал' се сещаш?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 30 юни 2010 17:13

Имам ,благодарение на баба ми.Но ,пътищата ни са под всяка критика!!

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 30 юни 2010 18:48

Имам винетка, карам си покойно и не ми дреме, не може да искаш хубави пъщита без да дадеш. Даже си купих 2 винетки...(едната я загубих преди да я залепя mhihi )

@Rijo, @Енгима96

1-во по енигма, ама крадем, спестяваме лъжем и т.н. после искаме хубави пътища искаме тва онова, ми като няма пари в държавата как да има? Отеделно кражбата на нафта е от вече такава закупена, така че не ощетяваме държавта а някой с по-голям камион.

Rijo не си прав брат, в Европа са им скъпи такси макси данъци, спор няма а какви са им заплатите? При мойта заплата 600-1000 лв дрее ми за минетка. Ако взимах 2000 евро, нямаше да ми дреме дали винетката ще е 170 лв вместо 70 или че некви разпадащи се коли имат по-нисък данък от мойта, и дали ще имам такса магистра и т.н. Тук проблема е че 1-во дигаме цените, да ги изравним с европейските, пък за заплати не се говори нещо. 5 евро боро при 2к евро заплата е ... къде е разликата :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 30 юни 2010 19:24

Kuncavia написа:Имам винетка, карам си покойно и не ми дреме, не може да искаш хубави пъщита без да дадеш. Даже си купих 2 винетки...(едната я загубих преди да я залепя mhihi )

@Rijo, @Енгима96

1-во по енигма, ама крадем, спестяваме лъжем и т.н. после искаме хубави пътища искаме тва онова, ми като няма пари в държавата как да има? Отеделно кражбата на нафта е от вече такава закупена, така че не ощетяваме държавта а някой с по-голям камион.

Rijo не си прав брат, в Европа са им скъпи такси макси данъци, спор няма а какви са им заплатите? При мойта заплата 600-1000 лв дрее ми за минетка. Ако взимах 2000 евро, нямаше да ми дреме дали винетката ще е 170 лв вместо 70 или че некви разпадащи се коли имат по-нисък данък от мойта, и дали ще имам такса магистра и т.н. Тук проблема е че 1-во дигаме цените, да ги изравним с европейските, пък за заплати не се говори нещо. 5 евро боро при 2к евро заплата е ... къде е разликата :)

А защо са им такива заплатите според тебе?
Защото за един англичанин, германец, французин и т.н. това да си платиш задълженията към собствената ти държава е нещо нормално, и това е изградено с поколения наред. Когато държавата получава повече следователно дава повече.
И извинявай но 2500 паунда за застраховка на кола с 1.8 мотор ми се виждат множко, макар, че заплатата ми беше 2000 на месец.

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 30 юни 2010 19:33

AmW написа: Когато държавата получава повече следователно дава повече.

Тук те подкрепям на 100%, но за жалост така е навсякъде, но не и в България. Тук колкото повече получава държавата, толкова повече взимат ББ, ЦЦ, а преди тях и всички останали и така вече 20г. Ако знам къде точно отиват парите и виждам някакви резултати от това, с удоволствие ще давам. Пак казвам 3 години плащах за 3 коли винетки - резултат не видях. Сега плащам 1 винетка за 3 коли - резултата е същия. Ето затова не виждам смисъл да плащам за 3 коли.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 30 юни 2010 19:56

Тука доста към политика отидохме, мисля че ГЕРБ са най-свестните от всички който можеше да са, и времето ще покаже, дано се развием и оправим, но отдавнал съм се отказал да очаквам нещо от нашата държава. И да почнат да събират големите пари, голям прас че оня не си платил данък на колата 150 лв, събери бързи пари, пък хората като видят че парите отиват там където трябва, или поне някаква част от тях, едва ли ще мрънкаме толко. Но за сега е това. Вяра, Надежда, Бензин :)

п.с. плащането на винетката никаде не е споменато, че е за ремонт и изграждане на нови пътища. Винетката е такса или данък за пътя по който се двишиж. От там къде отиват пърите... историята мълчи. И до някъде няма проблем в това,ако направят така, че винетката да важи само за перфектни пътища. Примерно гледам преди 2 месеца и преди 5 месеца част от пътия Пловдив - Карлово, е няма такъв път... черен с изкрящо бели ленти, нито дупки нито неравен както цариградско море... приказка, по едно време помислих, че съм минал границата mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 30 юни 2010 20:40

Имам винетка,но ме еяд че си я купих,миналата година карах без такава и ми дремешена к*ра,щот таз шибана държава незаслужава мойте 67лв.,а и не само мойте :не: :не: :не: :не: ,с тез пътища направо требе се гръмнем :banghead:

Потребителски аватар
Formel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Formel » Сря 30 юни 2010 20:43

Нямам,никога не съм имал и никога няма да имам. От 20год.карам кола 20год.изряден платец,всякъкви данаци ,налози,глоби внасям в държавната хазна коректен към държавата.А насреща какво получавам -едно голямо нищо.За всичките години колко гуми скъсах колко джанти изкривих колко пъти сменям предница колко пъти ме остявя на пътя по нощите заради нещо счупено колко пъти щях да се пребия
и все си мислех ,че все някога държавата ще намери пари да оправи пътищата,но както всички знаете това не се случва.Реших, щом държава не и пука за мен защо на мен да ми пука за нея.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”