Защо при затворена камбана на тоалетното казанче сълзи вода
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Re: Защо при затворена камбана на тоалетното казанче сълзи вода
След около година... Зависи от интензивността на употреба.
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
Може да прелива ,ако не е нагласено нивото на водата ,регулира се от швимера-клапана за спиране на водата от поплавъка.
Направи опит и да сложиш някаква тежест около 100 грама и я закрепи над камбаната,така ще натиска повече върху уплътненията ,а и може да намалиш разхода на вода ,защото ще се затваря веднага ,а няма да изтича всичката вода.
Провери и за песъчинки ,заседнали на лицето ,където опира уплътнението и ако има с гъба от по-твърдите го зачисти .
Мазането с маргарин или краве масло също има ефект.
Направи опит и да сложиш някаква тежест около 100 грама и я закрепи над камбаната,така ще натиска повече върху уплътненията ,а и може да намалиш разхода на вода ,защото ще се затваря веднага ,а няма да изтича всичката вода.
Провери и за песъчинки ,заседнали на лицето ,където опира уплътнението и ако има с гъба от по-твърдите го зачисти .
Мазането с маргарин или краве масло също има ефект.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Казанчето не прелива, защото като се напълни, отгоре остават около четири пръста празно. За тежестта може да пробвам да сложа рибарско олово в камбаната. За изтичането на водата - тя и сега не изтича всичката, а тече само докато натискаш палеца. За песъчинки не съм се сетил
Намазах черната гумичка с маргарин и сълзенето спря
Да видим само колко ще издържи. Благодаря на всички, които се включиха по темата с ценни съвети 

Намазах черната гумичка с маргарин и сълзенето спря

- denito_trg
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам същия проблем по цели нощи се чува как постоянно пълни вода,поне казанчето е марково на Vidima е но постоянно изпуска вода...
Пробвах веднъж да измия казанчето но пак си пуска,съмнява ме долу уплатнението сиг е заминало???
Пробвах веднъж да измия казанчето но пак си пуска,съмнява ме долу уплатнението сиг е заминало???
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
Виж да не е високо нивото и да прелива,писал съм го по-горе.
- Каспър
Тъй като безсмислените мнения станаха повече от смислените, а и проблема вече е решен, нека някой мод да заключи темата за да не става хранилка. Ако някой иска нещо да ми напише да го направи на ЛС.

Последна промяна от golfer на Пет 02 юли 2010 10:44, променено общо 1 път.
Причина: почистено.
Причина: почистено.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Каспър написа: Очевидно няма ядове с входящата тръба. Вече мисля за някакво допълнително утежняване на тежестта в камбанката за да притиска по-добре уплътненията отдолу, защото когато натисна с ръка цялата камбана надолу течът спира.
Преди време имах такова казанче и проблема го реших както си се досетил. Намерих 1 подходяща месингова тръба и резнах 1 около 4-5 см за тежест.
- Каспър
Ако маргарина се отмие бързо и пак протече ще пробвам варианта с утежнението за който споменаваш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! Благодаря на всички за коментарите!
От три месеца имам същия проблем и днес щях да ходя да копувам казанче, но реших да видя кво има в нета като коментари.
Проблемът е решен с лубрикант (в случая маргарин)!
Накратко - имах проблем и не се затвяряще напълно или въобще клапата. Преди два месеца сложих 4 рибарски тежини по 55гр. в камбаната и се реши проблема, но след 2 - 3 седмици пак същия проблем. Реших да извадя камбаната и да почистя (ако има варовик) и ми се стори че гуменото уплатнение е зацапано и го изтрих... Грешка! Стана още по зле. Гуменото уплътнение няма плъзгане по пластмасата. Сега намазах с маргарин и всичко тече като по вода
. Мисля че ще се отмие бързо, но пак ще намажа, но с грес.
Благодаря за темата!
Някой да я пусне на страницата на В и К
От три месеца имам същия проблем и днес щях да ходя да копувам казанче, но реших да видя кво има в нета като коментари.
Проблемът е решен с лубрикант (в случая маргарин)!
Накратко - имах проблем и не се затвяряще напълно или въобще клапата. Преди два месеца сложих 4 рибарски тежини по 55гр. в камбаната и се реши проблема, но след 2 - 3 седмици пак същия проблем. Реших да извадя камбаната и да почистя (ако има варовик) и ми се стори че гуменото уплатнение е зацапано и го изтрих... Грешка! Стана още по зле. Гуменото уплътнение няма плъзгане по пластмасата. Сега намазах с маргарин и всичко тече като по вода

Благодаря за темата!
Някой да я пусне на страницата на В и К

- Каспър
При мен с маргарин и нови уплътнения издържа точно половин година. Скоро пак протече, пак мазах с маргарин, но без ефект. Остава да пробвам с грес или тежести в камбаната.
С мас или някакъв силикон не става ли?
Пичове, ако някой се появи пак да прегледа темата и знае от къде мога да си намеря уплътнение за керамично казанче, но от по-старите да ми пише на Slyscar@mail.bg Ще бъда много благодарен. Уплътнението е с фи60. Лошото е че вътрешният отвор е по малък от този на новите, някъде около 22мм е. Иначе щях да се пробвам да изрежа едно. А най-лошото е че стената на самото казанче е доста по-дебела от новите. Така че резбата на новата арматура е къса и не мога да навия прехода за изничането(вече купувах арматура заради поплавъка). Живея под наем и не искам да сменявам хубавото казанче с някое ПВЦ, а за керамично няма кинти 

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Не знаеш ли гаранционния сервиз на най-известните в Перник железарски магазини (да не правя реклама с името) къде се намира... Мисля, че там ще ти решат проблема
Ако не го знаеш ще ти го драсна на ЛС.

Благодаря за предложението. Вече намерих уплътнение и то точно в най-голямата верига железарии в Перник. Само за 0.29лв се оправиха 3 дни ядове. Добре че жената бачка в най-големият им магазин та след основно ровене успяла да открие едно с нашите размери, че вчера колегите и бяха казали че отдавна нямат такива 

Да използвам темата. Моето казанче, не ще да пуска водата. Не сълзи отдолу, а през вх.тръба. И си капе, доде се напълни. Не мога да разбера, защо не го пълни както си требе, а сълзи. Какво му е станало през нощта, незнам. Казанчето е Vidima, някакво.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”