Дизел или Газ!?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 06 юни 2006 10:17

golfer написа:
netizen написа:кабрио + газ ... от това по лоша комбинация няма - вервайте ми !!!

макар,че карам на газ от години с това съм абсолютно съгласен.

Верно, няма да има такава смръдня. Возиш си се с кеф и газчицата вее косите ти... mhihi

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Вто 06 юни 2006 11:22

веселин написа:Кола на старо си е риск отвсякъде-независимо дизел или бензин!Едно TDI-90 к.с е оптималния вариант-още по-добре е ако намираш нафта по 1.20-1.30-ще ти писне да караш :wink:

можем ли да намерим нафта??...от три месеца само чувам че някой някъде си намерил,ама май никак не е лесно...

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Вто 06 юни 2006 11:23

dobrinb написа:
golfer написа:
netizen написа:кабрио + газ ... от това по лоша комбинация няма - вервайте ми !!!

макар,че карам на газ от години с това съм абсолютно съгласен.

Верно, няма да има такава смръдня. Возиш си се с кеф и газчицата вее косите ти... mhihi

мойта газова не изпуска,,,изобщо не се усещат миризми...

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Вто 06 юни 2006 11:57

то не става въпрос за изпускане , а за изгорели газове - да не мислиш, че на теменужки мирише

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Вто 06 юни 2006 13:59

netizen написа:то не става въпрос за изпускане , а за изгорели газове - да не мислиш, че на теменужки мирише

оправете си колекторите и тръбите,,,в мойта не мирише...
да не искаш да кажете че бензинови или дизелови газове имате иначе в купетата като не си на газ??

Потребителски аватар
r3z0n4t
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r3z0n4t » Вто 06 юни 2006 18:52

МДа...стана точно както мислех....и продължавам да си клоня към Дизел ;)
Само че една 3-ка каБрио дизел е много Лоша Цена...
Така че като гледам май ше търса Обикновен Голф 3 Дизел ;(

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Вто 06 юни 2006 19:26

не обикновен а -TDI -АЗ ЛИчНО СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН ОТ НЕГО.

Потребителски аватар
r3z0n4t
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r3z0n4t » Вто 06 юни 2006 20:47

SMEL написа:не обикновен а -TDI -АЗ ЛИчНО СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН ОТ НЕГО.

КВи пари го зЕ?!

И като казах обикновенна имах предвид...да не е кабрио ;)

(сигурно не си ме разбрал) ;)

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот rudolf » Сря 07 юни 2006 0:29

аз в момента имам пасат 1.6-газ и поло1.9 дизел...пасата ми гори 9-10 по 83 стотинки ,полото гори 6 по 1.74

пасата ми е по динамичен и когато пожелая си го карам и на бензин..

полото е 1.9 64коня,,,доста умряло,,,ако не е тди-не става и за дама-защото има нечовешки вибраций....динамиката му е като на 1.3 бензин

идеята за тди-90 коня също ми убягва...подържаш помпа,дюзи,турбина с динамика на 1.8 моноинжекцион,,,и с малко по скъпо гориво..и кола закупена на по висока цена...

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 07 юни 2006 11:02

rudolf написа:
netizen написа:то не става въпрос за изпускане , а за изгорели газове - да не мислиш, че на теменужки мирише

да не искаш да кажете че бензинови или дизелови газове имате иначе в купетата като не си на газ??
В моята също не мирише,как го измислихте че като сложиш газ почва да мирише?

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот rudolf » Сря 07 юни 2006 12:04

Maks написа:
rudolf написа:

В моята също не мирише,как го измислихте че като сложиш газ почва да мирише?

...това са легенди и спомени от ладите по тошово време и кооптакситата от зората на демокрацията,,,,сами си ги слагаха ,липсваха резервни части и по рентабилно беше да се отровиш отколкото да подменяш части.
както и колите от 80те-така и газовите претърпяха определени модификаций
..и това с бомбата в багажника ми е супер смешно,все едно го казват хора с електомобили:) а представяте ли си да карате мотоциклет,дето сте на 20 сантиметра от резервоара,,а той е на 5 сантиметра от двигателя и свещите са на 10 сантиметра от кранчетата и маркучите за бензин,,,и като паднеш се заливаш с бензин и изгаряш..и после идват едни мормоти:))...за мен най-сигурно ми се вижда да си подсилиш тавана и да не излизаш от къщи :) последния гръмнал москвич 12сетка беше 2001 на 40градуса на аерогарата ,с руска газова до горе пълна предполагам бутилка 60 литра,, с 60 литра газ и хом-мейд поставяне :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ...

Мнениеот dobrin » Сря 07 юни 2006 12:42

rudolf написа:...това са легенди и спомени от ладите ....последния гръмнал москвич 12сетка беше 2001 на 40градуса на аерогарата ,с руска газова до горе пълна предполагам бутилка 60 литра,, с 60 литра газ и хом-мейд поставяне :)

Това за мотора си е доста неточно сравнение. До сега не съм чул ей така да си гръмне резервоар на мотор, докато газови бутилки ...
А последния гръмнал беше миналата година, и то не е един, а в рамките на две седмици два автомобила, не бяха москвичи, не бяха на аерогарата при 40 градуса, и не бяха поставени в домашни условия газовите уредби.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 07 юни 2006 12:54

Тая тема може да се дъвчи до 2025 година, когато няма да има дизел :lol: Всеки има лични предпочитания, но много зависи и от това къде ще бъде карана колата? Ако е за града - дизел, ако е за извън града - газ!

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 07 юни 2006 12:56

dobrinb написа:
rudolf написа:...това са легенди и спомени от ладите ....последния гръмнал москвич 12сетка беше 2001 на 40градуса на аерогарата ,с руска газова до горе пълна предполагам бутилка 60 литра,, с 60 литра газ и хом-мейд поставяне :)

Това за мотора си е доста неточно сравнение. До сега не съм чул ей така да си гръмне резервоар на мотор, докато газови бутилки ...
А последния гръмнал беше миналата година, и то не е един, а в рамките на две седмици два автомобила, не бяха москвичи, не бяха на аерогарата при 40 градуса, и не бяха поставени в домашни условия газовите уредби.
Аз знам два мотора дето се запалиха,е верно че им сълзяха резервоарите но ако всичко е изрядно проблеми няма.Относно бомбата...каква е разликата дали е газ или бензинови пари?Бензина има пълзящ пламък(тоест като се запали може да се разлее,няма да забравя как преди около 3 г. изгоря пред Плиска едно пежо...) а газта не...най безопасно е с дизел,НАТО не случайно са го избрали.
Не забравяйте и екологията!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 07 юни 2006 13:53

Maks написа:
dobrinb написа:
rudolf написа:...
...

Точно, за безопасността е ясно. А по отношение на екологията, всички съвременни дизели изпълняват EURO 4, а някои, които са с филтър за твърди частици дори невъведената още EURO 5 :shock

Върни се в “Дизелови агрегати”