Така ...Да напиша и аз няколко думи за моите премеждия с термостатите.Както по нагоре колегата споменава когато карах градско си кове на 90 градуса и всичко уж е ОК.Но като тръгнех извънградско и температурата падаше главоломно към 70 градуса.
Сменях термостати поне 5 бройки и ефекта беше нулев.На тез които са виждали сваления термостат знаят за това пластмасово недурозумение на VW.Затова бях решил да намеря начин да монтирам метален термостат.Поразтърсих се в каталозите за да вида размерите на различните модели и набелязох няколко.Имам приятел който работи в магазин за авточасти и ми даде няколко бройки.
След като имах заветните термостати в ръка се заех да огледам тоз прочут "октопод"и да вида дали ще легне в него металния термостат.За мой късмет още първия термостат легна идеално на местото си без да опира никъде.Само това коляно което затваря термостата

трябва да се махне пластмасата на която опира иглата на стария оригинален термостат защото на металния това не му е нужно.След като го изпилих това чудо и премерих коляното дали уплътнява добре към самия октопод се оказа ,че му трябва около 1 мм за да прибере плътно(това е така защото самия термостат ляга на същото място където ляга и коляното) затова го свалих и изпилих съвсем малко ръба за да прилепне.
Заспа направо на местото си.След няколко проби на дълъг път останах доволен.След 1,5 години мъка да се преборя с това чудо наречено термостат най накрая намерих работещ вариант който е надежден и работи на 100%.
Бош номера на термостата е 1.071.87.305
Монтира се Опел ,Форд
За съжаление не успях да направя снимки на самата процедура