Някакви впечатления от Daewoo Lanos 98г

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 24 окт 2007 9:04

Tyan написа:корейските автомобили.....

http://www.youtube.com/watch?v=_fGd5v3ZB04

http://www.youtube.com/watch?v=ebrB4kA_Ttc

:lol: :lol: :lol: :lol:

това е империалистически удар под пояса по корейската икономика :evil:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 24 окт 2007 9:09

Хахаха.. "Киа рио.. голям е колкото голф.. а струва колкото ... сандвич..."

тоя джеръми кларксън трябва да му дадът оскар ебати.. :)

"Купете си фиеста.. купете си голф.. отидете на почивка.. всичко.. но не и тази кола..."

stambera
Автомобил:
Двигател:

Re: Някакви впечатления от Daewoo Lanos 98г

Мнениеот stambera » Пет 02 юли 2010 13:29

Прочедох по горните мнения и реших да си включа.Разбирам че са написани от "Голфаджии" но малко се разочаровах "един приятел има и аз мисля че не са хубави" ми звучи :shock .
Да Ви кажа и мойте впечатления за Деу Ланос.Карам такъв от 2 години (меджу другото).Деу ланос с трицелиндров двигател няма.Двигателите им са разработка на Опел но имат направени "подобрения" от корейчетата. Моят лично е с окачване на опел кадет и спирачна система на опел астра.Съмнявам се че някой ще успори здравината на кадетското окачване.Ламарините им са тънки според мен, но са доста по-устойчиви на ръжда от на голфовете например.Подръжката(консумативите) е без пари.Например - гуми 13 ки (45-50лв),ремъци и филтри от опел,амортисьори,и т.н. :D
На мойта за 2 години не съм и сменял нищо(Като не броя ремъци ролки масла и съединител 187лв Валео комплект при закупуването).Няма да тропне да хлопне.Тествана е до -20 градуса пали без проблем дори и на газ.Истински "катър" е(това обяснява защо я карат таксиджиите).Перфектна е а я карам всеки божи ден във София.
За тези пари които се предлагат в момента я препоръчвам на всеки който се двуоми дали да си купи корейски автомобил.

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пет 02 юли 2010 15:45

stambera написа:Прочедох по горните мнения и реших да си включа.Разбирам че са написани от "Голфаджии" но малко се разочаровах "един приятел има и аз мисля че не са хубави" ми звучи :shock .
Да Ви кажа и мойте впечатления за Деу Ланос.Карам такъв от 2 години (меджу другото).Деу ланос с трицелиндров двигател няма.Двигателите им са разработка на Опел но имат направени "подобрения" от корейчетата. Моят лично е с окачване на опел кадет и спирачна система на опел астра.Съмнявам се че някой ще успори здравината на кадетското окачване.Ламарините им са тънки според мен, но са доста по-устойчиви на ръжда от на голфовете например.Подръжката(консумативите) е без пари.Например - гуми 13 ки (45-50лв),ремъци и филтри от опел,амортисьори,и т.н. :D
На мойта за 2 години не съм и сменял нищо(Като не броя ремъци ролки масла и съединител 187лв Валео комплект при закупуването).Няма да тропне да хлопне.Тествана е до -20 градуса пали без проблем дори и на газ.Истински "катър" е(това обяснява защо я карат таксиджиите).Перфектна е а я карам всеки божи ден във София.
За тези пари които се предлагат в момента я препоръчвам на всеки който се двуоми дали да си купи корейски автомобил.

Браво колега, като за първо мнение добре копаш mhihi Айде и аз да напиша нещо , 3 години след тая дискусия аз Ланоси в София вече почти не виждам а голфовете са си все тук, защо ли????????????????

stambera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stambera » Съб 03 юли 2010 12:59

В грешка си.Преди три години голфовете бяха в пъти повече, а в момента сравнение с тогава са направо на изчезване,докато ланосите преди две години пред блока беше само моя а сега са около 5бр. :beer

restless
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот restless » Съб 03 юли 2010 15:35

Tyan написа:Бе то реално нищо си им няма на колите спор няма работят си : ..... ма все едно да сравняваме Асус - Елитгруп, Сони-Санг и тн .... :) и да разправяме колко са добри вторите понеже работят............. за непретенциозна колица за града са си екстра чукнеш, одраскаш боли те ..... :) аз туй казвам :) не казвам че не работят и тн ;)
Не знам дали си чул, ама Асус ще си аутсорсват част от нещата - дъна, нетбуци.
В ECS :D

PS: ебаси, хора що дигате теми отпреди 3 години :)

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 03 юли 2010 17:14

Брат ми има такъв кошник от 5 години и освен консумативи тая кола друго не е видяла!

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Съб 03 юли 2010 17:34

Другата ми кола е Ланос 1.6-16v-106 коня. Карам я от 2 години и съм сменял само масло, филтри, ремъци и други консумативи. Колата е адски здрава. Върви прилично и не тропа от никъде. Минусите й са големия харч на гориво в града (12-14 литра газ на 100) и не до там добрите спирачки (АБС много рано сработва). Това е. Колата съм я карал с 200 на магистралата и се държи стабилно. Ето и как ми взеха книжката за 3 месеца де:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 03 юли 2010 19:13

Колега, ще ме извиняваш, ама с право са ти взели книжлето. Да караш подобен клас автомобил с такава скорост на магистрала или където и да е с останали участници в движението си е :screwy Особено предвид това
не до там добрите спирачки (АБС много рано сработва).
Дано не ти се налага да спираш от такава скорост като на клипа, че ще има пострадали най-вероятно :beat_butt2

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 03 юли 2010 20:23

Може да са здрави, не споря, но с кой голф ги сравнявате :roll:
Производството на ланос почва около 1997 и реално трябва да се сравняват с голф 4 mhihi

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Съб 03 юли 2010 22:17

stefan4o написа:Колега, ще ме извиняваш, ама с право са ти взели книжлето. Да караш подобен клас автомобил с такава скорост на магистрала или където и да е с останали участници в движението си е :screwy Особено предвид това
не до там добрите спирачки (АБС много рано сработва).
Дано не ти се налага да спираш от такава скорост като на клипа, че ще има пострадали най-вероятно :beat_butt2

Бате това ми беше за пръв и последен път, бея дебело ми излезе от всякъде, ама един с Нисан Примера-2007г. дизел се заяде и до Пловдив не му се дадох, ама се псувах после.... Както и да е, колата е ужасно дуракоустойчива, частите са евтини, окачването-бетон. Колата е от класа на Голф-3, но е малко по-добра и от към возия, и от към екстри. Както казаха колеги Ланоса се произвежда от 1997 година, а Голф-3 от 1992г., нормално е Ланоса да е малко по-добър.

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Нед 04 юли 2010 0:09

И кой са екстрите на ланоса дето ги няма в Голф 3???? За по мекото возене може и да е така ама другото и е отвратително , дизайна (особенно вътрешния ) е като на кола от 1987г. а не от 1997г..Що се отнася до здравина и евтини части еми то и на Жигулата са и евтини частите и е що годе здрава ама всички карате голфове.

П.С. Както е писал колегата по горе , сравнявайте коли от едни същи години и ще видите че коли като ДЕУ и тем подобни евтинийки са доста далеч от истината.

ПП.С. Нека колегата пуснал темата ако чете да напише какво е станало с колата след 3 години.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 04 юли 2010 8:31

Комшията ми карше Ланос на 600 000 км и нямаше проблеми.Колата беше такси и не е пазена въобще.В интерес на изтината беше почнала да гори масло и я продаде навреме.Но това са си много километри!!Моето АБУ ако мине половината ще почерпя!! :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 04 юли 2010 11:24

fantomasss написа:Колата е от класа на Голф-3, но е малко по-добра и от към возия, и от към екстри. Както казаха колеги Ланоса се произвежда от 1997 година, а Голф-3 от 1992г., нормално е Ланоса да е малко по-добър.

За возията не зная, може и така да е, ама за екстрите - ще извиняваш... Посочи ми Ланос, който има бордови компютър, климатроник например, за това се сещам на прима виста.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 04 юли 2010 18:26

Това е вечен спор,и скоро на глава няма да излезете.
Истината е че съм виждал Деу Матиз в Италия с блокирал двигарел на 30000 км.
Ако от тези коли има дори и петима купили си ги чисто нови за лично ползване(не служебни) то са определено луди.Ламарината е кашкавал.Но този пич ме срази с разхода честно 15 на 100 от 1,5 -добре че нема 3000 кубика Деу че незнаааммм mhihi

Такива сравнения с таксита да не съм и чул-Вие луди ли сте да сравнявате кола която не се гаси с кола която е изминала същите километри на отсечки от по 5 км студена :screwy

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”