Скърцане при движение, тропане при натоварен автомобил golf3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
v_botev
Автомобил:
Двигател:

Скърцане при движение, тропане при натоварен автомобил golf3

Мнениеот v_botev » Нед 04 юли 2010 11:27

Здравейте колеги!
Имам VW Golf 3 1.8 моно, произведен през 1996 (Бон Джоуви). След покупката ходих при майстори да му сменят лагерите на всичките колела, защото всички виеха. Като го покарах известно време започна да ми прави впечатление едно леко скърцане при движение с ниска скорост. Чува се все едно спирачките ти скърцат, като спираш на светофара. Това скърцане се появяваше случайно, без никаква закономерност и понякога изчезваше след натискане и отпускане на спирачката. С течение на времето скърцането се чуваше все по-често. Направи ми впечатление, че ако карам на черен път или път с дупки скърцането се чува по-често и по-силно. Също така понякога скърцането се чува когато завъртя волана съвсем леко на дясно. Като завъртя повече на дясно скърцането спира и за да го чуя пак трябва да върна волана на ляво и пак да дам съвсем леко дясно. Преди това ставаше само при ниски скорости, но напоследък го чувам и като карам с 50-80 км/ч. С тази скорост мога да усетя леки вибрации от скърцането във волана. Това ми е единия проблем.
Другия е свързан с едно тропане, когато минавам през неравности (дупки, легнали полицаи). Когато съм сам в колата не го чувам, когато сме двама или трима също не се чува, но когато се качи повече народ (4 или 5 човека) буквално на всяка по-сериозна неравност се чува единично тропане. Звукът му е нещо между глухо тропане и дрънчене на ламарина и се чува по един и същи начин всеки път. Чува се някъде в задната част на автомобила.
Ще съм ви много благодарен, ако споделите как да се справя с проблемите.

Поздрави,
В.Ботев

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърцане при движение, тропане при натоварен автомобил golf3

Мнениеот mania » Нед 04 юли 2010 12:24

Здравий, колега.
По втория ти въпрос най-вероятно са заминали отзад амортисьорите и тампоните. На моята като бяха отишли като се качаха повече хора и директно опираха гумите в калниците. Допълнително като отидат и тампонит есе появяват такива паразитни шумове. Иди да ти ги проверят.

А по първия - както го описваш ми мирише на нещо от спирачния апарат. Общо взето тряа да се види, така само с разъждения трудно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”