Проблем с ABS Голф 4 Решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Проблем с ABS Голф 4 Решен

Мнениеот achodemo » Съб 03 юли 2010 18:20

Здравейте колеги . От извесно време 3-4 месеца имам проблем със спирачките , работят но винаги при натискане леко педала ми подскача също както зимата на лед като сработва ABS-a !! Струва ми се че последния работи постоянно ! Незнам просто каква е причината ? Смених предни дискове и наклатки ,защото бяха износени и мислех че проблема е от тях но не се оправи и след това! възможно ли е проблема да е в някой датчик на колелата , като се има в предвид ,че не ми записва никаква грешка! Интересува ме също имали начин да разбера дали си работи добре даден датчик !
Благодаря предварително! :bowdown :bowdown :bowdown

Последна промяна от achodemo на Пон 05 юли 2010 19:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ABS Голф 4

Мнениеот van4ooo » Съб 03 юли 2010 19:22

Отзад да няма нещо криво и да блъска накладката а от там и педала.Казваш леко натискане а при по силно пак ли чука?

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 03 юли 2010 20:14

Само при леко натискане ,да ! И да ,задните дискове са в лошо състояние ,по скоро апаратите не работят добре ,скоро и там ще сменям ,но дали ще се оправи ...ще видим! Да разбирам ли че отпада да е датчик щом няма грешка?

cobra_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cobra_11 » Нед 04 юли 2010 11:18

По скоро някой от датчиците на колелата дава "шантав" сигнал . Закачи Ваг-кома и гледай в движение како става. Бих те посъветвал да ги свалиш и почистиш , обаче така запичат в шенкелите ,че риска от счупване е много голям .

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 04 юли 2010 16:06

Аз си мислех ,че ако има проблем с някой датчик ще записва някаква грешка.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Нед 04 юли 2010 20:37

Не е задължително да отчете грешка ако дава "шантав" сигнал,но ако е така защо се получава само при леко натискане на педала? Все си мисля че е мешаничен проблема(леко биене,кривина)което се обира при по силно натискане на педала.Пробваи да натиснеш педала при леко дръпната ръчна(маи трябва да и откачиш бутона защото АБС няма да сработи)така ще разбереш от къде е проблема механичен или електрически.Като оправиш задните спирачки тогава я мисли ако не се оправи.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пон 05 юли 2010 19:08

Проблема беше в задните наклатки ,който бяха толкова ръждясали ,че се бяха спекли към супорта !Освен това феродото се беше отлепило от подложките! Може и зъбците които чете датчика да са били причина ,защото бяха натъпкани с пепел ,но важното е че ритането в педала изчезна след смяна на наклатките и зачистване на дисковете на струг . Те също ще се сменят защото са доста изядени от ръжда и след престъргването изтъняха до минимума (7мм) , но известно време ще карам с тях .
Благодаря на колегите van4ooo и cobra_11 за насоките !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”