Проблеми с оборотите
- bobchosi
- Автомобил:
- Двигател:
Проблеми с оборотите
Привет колеги имам Golf 3 GTI 8v ADY и имам следния проблем: след ускорение или само повишаване на оборотите при пускане на газта оборотите ми падат толкова много че дори понякога колата гасне, вместо да се върнат на 800 падат до около 200 и след това се качват до 800. Кофти работа като ми загасне на завой или на магистралата. Как могат да се регулират или как може да се спре този пад на оборотите. Благодаря предварително. 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми с оборотите
Оборотите би трябвало да ти падат , когато отпускаш педала на газта ! На много коли съм забелязал този проблем , и найстина е доста дразнещо и опасно .
Една случка : "На един приятел на Аудито (А4) му правеше същият проблем , и когато карахме по един път пълна кола и точно преди завой колата му изгасна . Тои се ошашави и извади или върна в положение покои контактният ключа след което бащаму веднага реагира и го даде на контакт след което му каза там какво трябва и какво не ."
Нямам спомен , обаче изкачвахме изнанагорно и според мен едвали да е карал извън скорост , понеже после бащаму само даде на контакт и му каза да подаде газ .
Незнам по какъв начин може да се оправи , просто исках да дам пример с други коли , на които съм видял този проблем и то не е на една или две ...
На мене също ми е гаснала тяхната кола , само , че съм карал извън скорост колкото да стигна до кръстовище и изведнъж колата ми гасне
Я се чудим какво става ...
п.с. колата беше с газов инжекцион , а го давали за пример
Успех
Една случка : "На един приятел на Аудито (А4) му правеше същият проблем , и когато карахме по един път пълна кола и точно преди завой колата му изгасна . Тои се ошашави и извади или върна в положение покои контактният ключа след което бащаму веднага реагира и го даде на контакт след което му каза там какво трябва и какво не ."
Нямам спомен , обаче изкачвахме изнанагорно и според мен едвали да е карал извън скорост , понеже после бащаму само даде на контакт и му каза да подаде газ .
Незнам по какъв начин може да се оправи , просто исках да дам пример с други коли , на които съм видял този проблем и то не е на една или две ...
На мене също ми е гаснала тяхната кола , само , че съм карал извън скорост колкото да стигна до кръстовище и изведнъж колата ми гасне

Успех

- bobchosi
- Автомобил:
- Двигател:
fresh написа:с кои мотор си колега ?
2000 GTI 8v ADY
- bobchosi
- Автомобил:
- Двигател:
Deo88 написа:Оборотите би трябвало да ти падат , когато отпускаш педала на газта ! На много коли съм забелязал този проблем , и найстина е доста дразнещо и опасно .
На мене също ми е гаснала тяхната кола , само , че съм карал извън скорост колкото да стигна до кръстовище и изведнъж колата ми гаснеЯ се чудим какво става ...
Успех
Е аз онзи ден при излизане на магистралана ускорявах и при смяна от 3 на 4 оборотите ми паднаха толкова много че ми изгасна. Включих на 3 и пуснах съединителя и тя си запали ама не е тва въпроса, кофти е като стане защото хем е стряскащо а и опасно.

пробаи да о4истиш стапковия мотор с меглио,става мн лесно смоквас мотор4ето полнишго с меглио 4акаш 10-15 мин. омивашго с вода иси готов 

- bobchosi
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:galen написа:Заглавие: Re: Масло на въздушния филтър Публикувано на: Нед Мар 14, 2010 22:06
Както е казал колегата нормално е, нормално е дори клапата да е омазана от парите. Ако си забелязал отляво на клапата до самия филтър има една издатина това там е пропката ако мопга да се изразя тъка за маслените пари. Оттам се цапа филтъра ти и клапата. Като се замърси таз клапа ще имаш проблем със оборотите на свободна та дори може и да се стигне до гаснене на двигателя. Почиствай е с парцал, четка за зъби и коръсилин добре за да нямаш проблеми. Накараи някой да натисне газта (при изгасен двигател) за да се отвори клапата и е почисти добре
Мързеше ме да го пиша наново.
Та чистиш добре дроселовата клапа която при теб ще се намира след въздушния ти филтър (предполагам е правоъгален) и забравяш за този проблем за година две... после пак се зацапва и пак чистиш
Да правоъгълен е, ще пробвам дано се получи. Благодаря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”