Добро утро колеги - имам проблем...
Собственик съм на Passat B3 1.8 1991г. бензин
Преди 1 седмица ходих до Пловдив и се видях в чудо... Колата дигна 100° - както и да е оправих се (на почивки) излезнах от града. После извън градско няма проблем колата на 70°. Гледам термостата в ред (отваря си)... И вчера вечерта пуснах жички право в перката да я видя тя дали върти и ЙОК (ток влиза ама той не върти). Взех гумения чук поучуках и взе да превъртя по малко. До като го чукам върти - спра ли да чукам - спира да върти.
И сега ви моля да ме светнете по тези два въпроса по-долу:
Може ли да се ремонтира перката, или ще трябва друга да търся?
И гледам, че май трябва да свалям целият радиатор, че да го демонтирам вентилатора?
Перка на радиатор Passat B3
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Re: Перка на радиатор Passat B3
също така си погледни и датчика на радиатора
а относно това че ти държи 70 градуса на извънградско,мисля че трябва да си погледнеш термостата
а относно това че ти държи 70 градуса на извънградско,мисля че трябва да си погледнеш термостата
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Вентилатора се държи за радиатора с три гайки и се сваля лесно
.jpg)
дали се ремонтира нямам идея, но по - лесния вариант е да си намериш читав втора ръка, предполагам има изостанали още в раздел ПРОДАВА.
За ниските градуси както е казал Ванко, термостата най - вероятно е заседнал на отворено положение и през него се процежда струйка и за това ги държи ниски градусите извънградско.
.jpg)
дали се ремонтира нямам идея, но по - лесния вариант е да си намериш читав втора ръка, предполагам има изостанали още в раздел ПРОДАВА.
За ниските градуси както е казал Ванко, термостата най - вероятно е заседнал на отворено положение и през него се процежда струйка и за това ги държи ниски градусите извънградско.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanko_VW написа:също така си погледни и датчика на радиатора
Аз пуснах директно жичка от акомулатора към вентилатора, няма да е от датчика... А това с 70° незнам дали и на други колеги не е така. И с предишния термостат си бях така и с този пак ми е така. Извънградско до 75° най-много.
К.Одаджийски - Благодаря много за снимката сега ще преровя раздела за вентилатори

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това когато почукваш вентилатора и той тръгва е от това че са му заминали четките. Като удариш и те прават някакъв слаб контакт. Но Германците така са го направили че да не се отваря. Аз съм сменял четки на вентилатора за парно и беше целия капсолован, та едвам го разглобих и може би и този вентилатор е така. Има читави втора употреба и не са повече от 30-40 лева. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
dejan_mimi написа:Това когато почукваш вентилатора и той тръгва е от това че са му заминали четките. Като удариш и те прават някакъв слаб контакт. Но Германците така са го направили че да не се отваря. Аз съм сменял четки на вентилатора за парно и беше целия капсолован, та едвам го разглобих и може би и този вентилатор е така. Има читави втора употреба и не са повече от 30-40 лева. Успех!
Да, колега, капсулован е...
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
droper написа:dejan_mimi написа:Това когато почукваш вентилатора и той тръгва е от това че са му заминали четките. Като удариш и те прават някакъв слаб контакт. Но Германците така са го направили че да не се отваря. Аз съм сменял четки на вентилатора за парно и беше целия капсолован, та едвам го разглобих и може би и този вентилатор е така. Има читави втора употреба и не са повече от 30-40 лева. Успех!
Да, колега, капсулован е...
Да, ама не означава, че не се отваря.

Вярно е, че е по-лесно с втората употреба и можеш за към 25 лв. да го вземеш, но не знаеш колко ще изкара.