Два въпроса относно Пасат Б5
Два въпроса относно Пасат Б5
Здравейте, имам два въпроса относно пасат Б5. Понеже съм млад шофьор(3 месеца) и явно не разбирам всичко свързано с поведението на самата кола, предварително ме извинете ако сметнете въпросите ми за глупави. Първото ми питане е свързано с тръгването. Имам късмета да карам и учебна кола Пасат б5 TDI, и на нея инструкторът ме учеше да тръгвам със съединител и колата тръгваше без проблеми. Когато се качих на моят Пасат Б5 TDI Syncro разбрах, че на първа много трудно тръгва без подаването на доста газ, докато задната си е перфектна и въобще не се налага да давам толкова газ. Чудех се дали има някакър проблем с първа скорост за тръгването, макар че леко по леко се свиква и така да тръгваш. Второто ми питане е свързано със странно подскачане на педала на спирачката при спиране(основно при спускане), но само при ниска скорост, мислех си че това е ABS-а, но не трябва ли той да се включва само при по-висока скорост и по-рязко спиране?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Два въпроса относно Пасат Б5
Със скоростите проблем нямаш на задна тръгва по лесно защото двигателя се натоварва наи малко на тая предавка(иска малко газ) а за първа или не си свикнал с колата(педалите)или има проблем по запалителната система(наи вероятно първото
).АБС се вклучва(задеиства) над 20-30км/ч(по-спомен).

При мен педала отскача при не повече от 10 - 15 км/ч, така че явно имам някакъв проблем...
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
В зависимост от модела на ABS-а, включването или по-точно задействането му става след 15км/ч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно въпрос 1 - Може дисковете да са ти криви и при спиране се създава усещане за задействан АБС.Ако не свети лампата на АБС-а е това.
2 - Какво имаш предвид под високи обороти.Ако е нова колата образно казано и без газ може да потегли.Но говорим за стара кола на доста километри и фактора износване е на лице.Нормално е подаването на газ до около 1400 оборота при тръгвне,тъй като си начинаещ още.Оборотите компенсират недотам добрата или несигурна работа със съединителя.
2 - Какво имаш предвид под високи обороти.Ако е нова колата образно казано и без газ може да потегли.Но говорим за стара кола на доста километри и фактора износване е на лице.Нормално е подаването на газ до около 1400 оборота при тръгвне,тъй като си начинаещ още.Оборотите компенсират недотам добрата или несигурна работа със съединителя.
Да вече свикнах на тази кола, просто уж бях на почти същата кола на шофьорските, а беше много по-различно. Но предполагам, че учебната е била леко пипната, за да е по-лесна за управление за младите шофьори. Мерси за помощта!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
А нямаше ли нещо, че 4motion-а на задна не работи. И евентуално затова да тръгва по-лесно на задна?