Здравейте,
Преди два дена се сдобих със Пасат, според снимките от темата е B3, '92.
Покарах го малко и точно стигнах Бузлуджа и почна да прегрява, оказа се че няма достатъчно течност. В последствие открих, че тече, мисля и че намерих, къде тече точно.
Дали може да ме насочите къде мога да отида за да получа помощ с този проблем тъй като самият аз макар и с голямо желание не мисля, че ще мога да се справя?
Благодаря предварително
протекло охлаждане на B3
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: протекло охлаждане на B3
Колега, ами кажи поне къде смяташ, че тече, за да знаем какво да те посъветваме.
Иначе - честита ти придобивка! Дано това й е единствения кусур!
Иначе - честита ти придобивка! Дано това й е единствения кусур!

- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
tseo написа:Здравейте,
Преди два дена се сдобих със Пасат, според снимките от темата е B3, '92.
В последствие открих, че тече, мисля и че намерих, къде тече точно.
честита придобивка и много километри да и врътнеш

а сега дай малко повече инфо за проблема с колата за да може някой да ти помогне

Ами сега снимка не мога да дам. Днес последно като сипах вода до линията и покарах 2-3км, като отворих и се виждаше теч от долната тръба, която влиза в радиатора (дебела, черна). Не мога да съм сто процента сигурен дали тече оттам или не се стича от някъде другаде обаче.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аааха... вероятно си лесен!
Челния удар е бил толкова лек, че радиатора не е пострадал сериозно и джамбазите, след като са направили колата ти чисто нова и на 175 000км, са преценили, че радиатора е здрав и са сложили него.
Сменя се!
Китайски някакъв - 75-80лв. 'Уж' Nissens- 120.
Не е трудна подмяната. Ако си от софия - обади се на тези:
viewtopic.php?f=13&t=44549
или на тези хора:
viewtopic.php?f=13&t=7096
Разбира се - предположението за дефекта е само предположение. Но като знам какви коли се вкарват - готов съм да се обзаложа в 80%-ната му вероятност

Челния удар е бил толкова лек, че радиатора не е пострадал сериозно и джамбазите, след като са направили колата ти чисто нова и на 175 000км, са преценили, че радиатора е здрав и са сложили него.
Сменя се!
Китайски някакъв - 75-80лв. 'Уж' Nissens- 120.
Не е трудна подмяната. Ако си от софия - обади се на тези:
viewtopic.php?f=13&t=44549
или на тези хора:
viewtopic.php?f=13&t=7096
Разбира се - предположението за дефекта е само предположение. Но като знам какви коли се вкарват - готов съм да се обзаложа в 80%-ната му вероятност

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Или просто тръбата е маркуч гумен, който се е скъсал!
Тръбата наистина е дебел гумен маркуч и точно там където влиза в радиатора се виждаше предполагаемия теч и може и да е просто спукване или разпускане. Но ще се насоче към някой от тези сервизи, защото познанията ми не достигат за да съм сигурен.
Благодаря!
Благодаря!
Ходих при момчетата от The Machine и работата се оказа по-дебела отколкото изглежда, трябва да се сменя радиатор, трябва да се сваля гарнитурата и тн. Ще си го карам обратно откъдето е взет, че ще ми излезне по евтино там, само дано стигне.