леко тресене......
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
леко тресене......
Ичетох много теми ама точно такъв казос не срещнах,та на въпроса: при скорост някъде м/у 75 до 90км/ч има едно лего тресене(вибрации)по волана,прави го само в този диапазон,след като изчетох доста проверих всичко най-често описвано като проблемация;гуми криви,джанти и т.н.Забелязох че има можеби 1-2мм.луфт на задно дясно колело и леко ама много леко почукване като клатя колелото по посокакъм автомобила и обратно към пътя.Та въпроса ми е на какво се дължи това и от него ли идва тресенето.Благодаря предварително!
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: леко тресене......
Лагера се обира с гайка ,а не с болт.Ако не си ходил скоро да ти правят баланс на гумите сега е момента.Все пак добре е когато пускаш тема да споменаваш и за какъв автомобил става въпрос.Успех.
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Дисковете как са? Ако си с тасове(особено ако са чупнати, пукнати и т.н.) ги махни и виж как е без тях...
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Автомобила е от аватара,баланс съм правил последно като сменях зимни летни(проблема е от седмица-две),гумите са почти нови(4 вреденщайн "хай трак" от магазина) карам ги втори сезон нямат 15 хилки,отзат съм с барабани,няма тасове и тем подобни с оригинални голфови джанти съм.Благодаря на колегата til,иначе пак да питам тази интервенция с натягането щом е тънка при гумаджия ли да ходя или при друг майстор?И колата е от аватара зеленото комби,понеже има колеги питат всеки път като пусна тема не е лада 2104,все пак форума е за vw голф!!
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
С тея дупки съм почти сигорен ,че за 3-4к км гумите се разблалнсират,а да не говрим,че никак не е малък шанса да си изкривил джанта или нещо подбно
п.п колега на аватара ти е логото на Ман. Унайтед ,и от Голф 3 до Голф 6 има голяма разлика затова е добре да се конкретизира малко за какъв модел става въпрос.
п.п колега на аватара ти е логото на Ман. Унайтед ,и от Голф 3 до Голф 6 има голяма разлика затова е добре да се конкретизира малко за какъв модел става въпрос.
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Значи на гумаджия така ли? И ако е амортисьор това има ли нещо общо с луфта?
п.п.точно под аватара:
1998 VW Golf AAM <<<<цъкаш тук и виждаш зелено комби тройка
Местожителство: burgas
п.п.точно под аватара:
1998 VW Golf AAM <<<<цъкаш тук и виждаш зелено комби тройка
Местожителство: burgas
Луфта ти е от лагера(няма общо).Първо гумите и ако са ок. прегледай амортисьорите.
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз нищо не разбирам,но за какво точно трябва да се гледа,и евентоално какъв трябва да е майстора?И ако не стане с баланс и обиране на луфта в голям филм ли се вкарвам с тоя амортисьор?
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Остави го тоя луфт намира
Не ти тресе от него, ако е много голям колата става нестабилна, но няма да тресе, а и там трябва да има луфт...
Търси проблема по предницата. Казваш джантите са ОК, ама ок са балансирани или са прави и балансирани, защото и квадратна джанта може да се балансира перфектно. Следващото са дисковете - ако са леко криви почва да тресе волана, а като се поогънат още малко ще почне да се усеща и на педала. За амортесьора - ако му са здрави тампоните няма какво да му гледаш...
Търси проблема по предницата. Казваш джантите са ОК, ама ок са балансирани или са прави и балансирани, защото и квадратна джанта може да се балансира перфектно. Следващото са дисковете - ако са леко криви почва да тресе волана, а като се поогънат още малко ще почне да се усеща и на педала. За амортесьора - ако му са здрави тампоните няма какво да му гледаш...
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
ozyrus написа:Колега аз нищо не разбирам,но за какво точно трябва да се гледа,и евентоално какъв трябва да е майстора?И ако не стане с баланс и обиране на луфта в голям филм ли се вкарвам с тоя амортисьор?
Спокойно колега, не се вкарваш в никакъв филм, просто се успокой и отиди при добър монтьор, щото като гледам как се стресираш от нищо работа явно не разбираш много от автомобили. Човека ще се качи ,ще я покара и ще ти каже от къде идва проблема, но от каквото и да е то няма да е нещо страшно и толкова сложно. Желая ти успех и пиши като го отстраниш от какво е било.

- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Въобще не се стресирам просто ме интересуват различните мнения,апък за разбирането наистина съм много бос,ама ако разбирах нямаше да пиша по форумите.Благодаря за мненията!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Първо иди на баланс, стига писа глупости тук. Ако си правил скоро, иди пак. Може и да не е направен добре.
От мен да знаеш - ако така ревеш пред майсторите, ще ти намерят много сериозен проблем и ще ти резнат зелката. Те много обичат панирани балъци!

От мен да знаеш - ако така ревеш пред майсторите, ще ти намерят много сериозен проблем и ще ти резнат зелката. Те много обичат панирани балъци!

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Думата е Майстор, без да се засягаш колега и аз не разбирам, като теб
. Чувал съм ,че това се получва от разбити накрйници. Но по-добре я закарай на лекар
.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Първо иди на баланс, стига писа глупости тук. Ако си правил скоро, иди пак. Може и да не е направен добре.
И какво ще му направят на баланса
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”