леко тресене......

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

леко тресене......

Мнениеот ozyrus » Пон 05 юли 2010 10:32

Ичетох много теми ама точно такъв казос не срещнах,та на въпроса: при скорост някъде м/у 75 до 90км/ч има едно лего тресене(вибрации)по волана,прави го само в този диапазон,след като изчетох доста проверих всичко най-често описвано като проблемация;гуми криви,джанти и т.н.Забелязох че има можеби 1-2мм.луфт на задно дясно колело и леко ама много леко почукване като клатя колелото по посокакъм автомобила и обратно към пътя.Та въпроса ми е на какво се дължи това и от него ли идва тресенето.Благодаря предварително!

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Re: леко тресене......

Мнениеот krasio00o » Пон 05 юли 2010 16:39

Лагера се обира с гайка ,а не с болт.Ако не си ходил скоро да ти правят баланс на гумите сега е момента.Все пак добре е когато пускаш тема да споменаваш и за какъв автомобил става въпрос.Успех.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 05 юли 2010 16:54

Дисковете как са? Ако си с тасове(особено ако са чупнати, пукнати и т.н.) ги махни и виж как е без тях...

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Пон 05 юли 2010 22:23

Автомобила е от аватара,баланс съм правил последно като сменях зимни летни(проблема е от седмица-две),гумите са почти нови(4 вреденщайн "хай трак" от магазина) карам ги втори сезон нямат 15 хилки,отзат съм с барабани,няма тасове и тем подобни с оригинални голфови джанти съм.Благодаря на колегата til,иначе пак да питам тази интервенция с натягането щом е тънка при гумаджия ли да ходя или при друг майстор?И колата е от аватара зеленото комби,понеже има колеги питат всеки път като пусна тема не е лада 2104,все пак форума е за vw голф!!

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Вто 06 юли 2010 8:13

С тея дупки съм почти сигорен ,че за 3-4к км гумите се разблалнсират,а да не говрим,че никак не е малък шанса да си изкривил джанта или нещо подбно

п.п колега на аватара ти е логото на Ман. Унайтед ,и от Голф 3 до Голф 6 има голяма разлика затова е добре да се конкретизира малко за какъв модел става въпрос.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 06 юли 2010 8:49

Може да е амортисьор.

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Вто 06 юли 2010 15:30

Значи на гумаджия така ли? И ако е амортисьор това има ли нещо общо с луфта?

п.п.точно под аватара:
1998 VW Golf AAM <<<<цъкаш тук и виждаш зелено комби тройка

Местожителство: burgas

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 06 юли 2010 15:41

Луфта ти е от лагера(няма общо).Първо гумите и ако са ок. прегледай амортисьорите.

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Вто 06 юли 2010 17:41

Колега аз нищо не разбирам,но за какво точно трябва да се гледа,и евентоално какъв трябва да е майстора?И ако не стане с баланс и обиране на луфта в голям филм ли се вкарвам с тоя амортисьор?

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Вто 06 юли 2010 19:09

Остави го тоя луфт намира :D Не ти тресе от него, ако е много голям колата става нестабилна, но няма да тресе, а и там трябва да има луфт...
Търси проблема по предницата. Казваш джантите са ОК, ама ок са балансирани или са прави и балансирани, защото и квадратна джанта може да се балансира перфектно. Следващото са дисковете - ако са леко криви почва да тресе волана, а като се поогънат още малко ще почне да се усеща и на педала. За амортесьора - ако му са здрави тампоните няма какво да му гледаш...

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Вто 06 юли 2010 19:59

ozyrus написа:Колега аз нищо не разбирам,но за какво точно трябва да се гледа,и евентоално какъв трябва да е майстора?И ако не стане с баланс и обиране на луфта в голям филм ли се вкарвам с тоя амортисьор?

Спокойно колега, не се вкарваш в никакъв филм, просто се успокой и отиди при добър монтьор, щото като гледам как се стресираш от нищо работа явно не разбираш много от автомобили. Човека ще се качи ,ще я покара и ще ти каже от къде идва проблема, но от каквото и да е то няма да е нещо страшно и толкова сложно. Желая ти успех и пиши като го отстраниш от какво е било. :да:

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Сря 07 юли 2010 9:09

Въобще не се стресирам просто ме интересуват различните мнения,апък за разбирането наистина съм много бос,ама ако разбирах нямаше да пиша по форумите.Благодаря за мненията!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 07 юли 2010 10:21

Първо иди на баланс, стига писа глупости тук. Ако си правил скоро, иди пак. Може и да не е направен добре.
От мен да знаеш - ако така ревеш пред майсторите, ще ти намерят много сериозен проблем и ще ти резнат зелката. Те много обичат панирани балъци!
:beer

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 07 юли 2010 10:43

Думата е Майстор, без да се засягаш колега и аз не разбирам, като теб :). Чувал съм ,че това се получва от разбити накрйници. Но по-добре я закарай на лекар :).

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 07 юли 2010 10:49

muns61 написа:Първо иди на баланс, стига писа глупости тук. Ако си правил скоро, иди пак. Може и да не е направен добре.
От мен да знаеш - ако така ревеш пред майсторите, ще ти намерят много сериозен проблем и ще ти резнат зелката. Те много обичат панирани балъци!
:beer

И какво ще му направят на баланса :) ,който всъщност се казва "реглаж" на предница - "баланс" се прави на гумите :). Най-много да даде 25 или 30 лева на вятръа да му кажат ,че немогат да го направят защото му е разбито еди си какво, и като отиде на майстора , оня да му каже друго, е тогава вече ще изглежда като "паниран балък". На реглаж се ходи най-накрая, когато ти сменят нещо от окачването. А и много зависи , при кой майстор ще отидеш, нали се сещаш че така ще си изгубят клиентите на тая криза. Като каже колегата ,че оня е мошенник и познай колко хора няма да отидат там. А и аз лично досега не съм ходил на "шано" при майстор винаги съм питал познати и приятели да ме пратят при някой. Надявам се ,че и колегата ще направи същото.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”