Днес е отказана регистрация на автомобил "нов внос" в КАТ София под предлог, че има манипулация по номера на двигателя.
Колата е внос от Италия и не е минала т.нар. Интерпол издирване, на което подлагат колите, внасяни от Германия, примерно.
Колата е купена от авто-къща и всичко си е ОК по документите. В КАТ дори са казали на приятеля ми, че щели да му конфискуват колата, понеже номера бил с нестандартен шрифт и имали съмнение, че има нещо нередно.
В крайна сметка са казали, че искат декларации от продавача и от купувача, че те не са правили манипулации и са казали, че утре ще се извърши регистрацията, но само след като разполагат с декларациите.
Някой знае ли нещо по въпроса, преживявал ли го е, има ли сигурна информация?!
Какво да очакваме утре?
Ще помоля в темата да пишат само запознати, без безсмислени въпроси и свободни съчинения, понеже ситуацията е сериозна и става въпрос за доста пари.

Отказана регистрация в КАТ! РАЗРЕШЕН Проблем?!
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Отказана регистрация в КАТ! РАЗРЕШЕН Проблем?!
Последна промяна от yoan4o на Вто 06 юли 2010 13:30, променено общо 1 път.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отказана регистрация в КАТ! Проблем?!
уф,аз го мнавах едно време това приключение
Да ходи при тези откоито е взел колата,да му дадът всичките документи,зедно с отписването и в Италия(дано са го направили
)
Следващият път,който си взима кола "нов внос"
,нека да даде малко повече пари,но да му я регистрират,тези които я продават.По този начин,избягвате подобни главоболия с разходки и проблеми 

Да ходи при тези откоито е взел колата,да му дадът всичките документи,зедно с отписването и в Италия(дано са го направили

Следващият път,който си взима кола "нов внос"

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако са казали, че ще я конфискуват, ще го сторят - те не го правят просто при някакви съмнения, а само когато тоя чичко с лампичката при прегледа наистина им каже че номера е предходно малипулиран. Това за различния шрифт или не си го разбрал, или твоя приятел не го е разбрал - шрифта никъде не е мярка за автентичността на номера на един двигател и КАТ НЕ конфискува коли САМО заради вида на шрифта на номера.
Тия декларации са някаква бош лаф работа и досега не съм чувал да са регистрирали кола с манипулиран номер на основа на декларации. Аз не бих вярвал на КАТ, още повече че ако наистина тая кола се регистрира, и после излезе че я търсят някъде, пак ще я вземат - тоя път от МВР-то.
Задължително НЕ се ходи с колата пак в КАТ докато не се съберат документите, които продавача - автокъщата - е изкарал от Италия, за да се види дали там номера е същия. Ако не е изкарал нищо - е, когато си купувате коли нов внос, гледайте дали всичко е наред, преди да плащате.
Тия декларации са някаква бош лаф работа и досега не съм чувал да са регистрирали кола с манипулиран номер на основа на декларации. Аз не бих вярвал на КАТ, още повече че ако наистина тая кола се регистрира, и после излезе че я търсят някъде, пак ще я вземат - тоя път от МВР-то.
Задължително НЕ се ходи с колата пак в КАТ докато не се съберат документите, които продавача - автокъщата - е изкарал от Италия, за да се види дали там номера е същия. Ако не е изкарал нищо - е, когато си купувате коли нов внос, гледайте дали всичко е наред, преди да плащате.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вземи се консултирай с някой от тия които правят регистрации в кат, и мен ме плашиха за рамата и че съм без номер на двигател но в крайна сметка ме пуснаха. ако са те оставили за комисия, занеси им декларациите и ще минеш. просто е нямало човек в кат който да си сложи подписа еднолично, че колата ти е в ред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж колега от друг форум какво му се е случило
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?f=68&t=9541&hilit=%D0%9A%D0%90%D0%A2+%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0

http://www.citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?f=68&t=9541&hilit=%D0%9A%D0%90%D0%A2+%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0
Ако са имали съмнение за пренабиване на някой символ от номера ще го пратят на експертиза,където със сигурност ще стане ясно дали е така.Ако на експертизата мине добре и не се установят някакви преправки на номера на рамата ще му я регистрират без проблем.При всички случаи са я пуснали и да я проверят дали се издирва от Интерпол.Тази справка обаче доста често се бави.В случай,че и там не е пусната за издирване всичко е ок и ще му коства съвсем малко нерви.Само да се моли да не се окаже,че с тази кола са правили застрахователна измама още в Италия и колата се издирва ,че тогава ще бере ядове .В този последния случай си завеждат дознание,което обикновено приключва с постановление за прекратяване на наказателното производство срещу неизвестен извършител поради липса на извършено престъпление на територията на РБ и оттам нататък ако шефът на КАТ реши може да я регистрират,а ако издаде отказ от регистрация се обжалва пред административен съд и едва след евентуална отмяна на отказа съдът ги задължава да регистрират колата.Тази цялата процедура отнема около година и затова моят съвет е,ако колата на експертизата излезе дървена,най-добре да ходи при тея от автокъщата да говори с тях да им я връща те да си я оправят .Не си струва цялата галимация със съдилища и т.н.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хм, не знаех че ползват и рентгени.. добре че не си продадох регистрацията на ударения голф 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако нещо не е било както трябва да ся я взели веднага.Тези на каналите са толко кисели че само със скандал стават нещата.Подобен филм гледах и аз като си оправях колата.Номера на мотора не им харесвал нещо.Тогава директно се качих при шефа който се оказа супер разбран човек слезе с мен на каналите и номера вече беше много красив.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
KirilGeorgiev написа:Ако нещо не е било както трябва да ся я взели веднага.Тези на каналите са толко кисели че само със скандал стават нещата.Подобен филм гледах и аз като си оправях колата.Номера на мотора не им харесвал нещо.Тогава директно се качих при шефа който се оказа супер разбран човек слезе с мен на каналите и номера вече беше много красив.
Нещо подобно е станало днес.
След представена декларация от продавача колата е регистрирана и всичко е наред.
Странни били буквите на мотора - AVG

Благодаря на всички отзовали се!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”