Отново пустото централно, моля съвет

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Отново пустото централно, моля съвет

Мнениеот SoManyRetards » Вто 06 юли 2010 14:28

Здравейте колеги!

Днес ходих на "майстор" за централното заключване, Пасат б5, 97-ма, контрол модула е във вратат на шофьора.След 4 часа работа, проблема си остана... :banghead:
Когато натисна да заключи, заключва само предните врати и багажника, когато отключвам, отклюкчва всичко, без проблем, а когато много бързо натисна заключване/отключване/заключване, се заключва всичко, но червената лампичка на шофьорската врата не свети, но това е като детска играчка да си щракам копчета :screwy
Въпросният "майстор" ми каза, че имало проблем в задните врати за някви пластинки(пластмасови), но не разбрах какво точно, дрънкаше ми нещо от рода на 400лв. :screwy , моля ви, дайте предложение от какво може да е или съвет какво да правя.

Поздрави!

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Отново пустото централно, моля съвет

Мнениеот pensiq » Вто 06 юли 2010 14:46

И аз го имам същия проблем, но се отказах да търся решението . Прослувутите микроключета, за които е изписано цял докторант си правят каквото си искат и без замяната им с нови няма как да стане . Щом ти работи зумера и осветлението, когата отваряш вратите моя съвет е да не се занимаваш, а да си караш колата и без тази ( за мен почти безполезна ) екстра.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Вто 06 юли 2010 14:53

pensiq написа:И аз го имам същия проблем, но се отказах да търся решението . Прослувутите микроключета, за които е изписано цял докторант си правят каквото си искат и без замяната им с нови няма как да стане . Щом ти работи зумера и осветлението, когата отваряш вратите моя съвет е да не се занимаваш, а да си караш колата и без тази ( за мен почти безполезна ) екстра.

Като се замисля, ти си прав колега, не е болка за умиране.Просто днес бях с надеждата, че всичко ще се оправи, но...

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 06 юли 2010 15:07

колега доста странен проблем описваш не съм се сблъсквал с него но може да се проверят модулите във вратите задните и самите машинки лошото е че имам такива за проба но съм от варна аз лично залагам на модулите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Вто 06 юли 2010 15:16

Ха гледам , че имаш и като моя салон , което означава че проблема ти е в микроключетата :063: . А и сега се сетих, че спокойно може да "забраниш" на вратите да се отвярят отвътре с помоща на една плоска отверка . Отвори задната врата и ще намериш сам къде да пъхнеш и да завъртиш.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Вто 06 юли 2010 20:02

pensiq написа:Ха гледам , че имаш и като моя салон , което означава че проблема ти е в микроключетата :063: . А и сега се сетих, че спокойно може да "забраниш" на вратите да се отвярят отвътре с помоща на една плоска отверка . Отвори задната врата и ще намериш сам къде да пъхнеш и да завъртиш.

Не разбрах само защо свързваш салона с проблема. mhihi Иначе, това което предлагаш да се забранят задните врати да не се отключват, няма смисъл, по-добре така да си натискам копчета. :mrgreen:

Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pe60petrov » Вто 06 юли 2010 22:08

Колега при мен проблема е подобен веднъж -заключваш алармата тръгва и диода свети, друг път трябва три пъти да натисна копчето за заключване за да активирам алармата. Когато е активна алармата и отключиш колата се отключват всички врати а в останалите случаи всичко се отваря с изключение на шофьорската врата . Проблема при мен е влага ,когато вали (а то напоследък е почти всеки ден )вода влиза в шофьорската врата и прехвърля чак в краката ми (където е комфорт модула)Акво си забелязал промяна в държанието на колата в зависимост от атмосферните условия,възможно е вода да стига там където не трябва,по добре поогледай преди да сменяш бравите.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Сря 07 юли 2010 10:44

pe60petrov написа:Колега при мен проблема е подобен веднъж -заключваш алармата тръгва и диода свети, друг път трябва три пъти да натисна копчето за заключване за да активирам алармата. Когато е активна алармата и отключиш колата се отключват всички врати а в останалите случаи всичко се отваря с изключение на шофьорската врата . Проблема при мен е влага ,когато вали (а то напоследък е почти всеки ден )вода влиза в шофьорската врата и прехвърля чак в краката ми (където е комфорт модула)Акво си забелязал промяна в държанието на колата в зависимост от атмосферните условия,възможно е вода да стига там където не трябва,по добре поогледай преди да сменяш бравите.

При мен и да е валяло, и да е било сухо, никога не е работило правилно централното, работи си, когато си му е кеф на него, аз в това се убедих.

Върни се в “Passat”