Странно поведение на лампата за температурата и нивото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Странно поведение на лампата за температурата и нивото

Мнениеот PitkataJoe » Сря 07 юли 2010 5:43

Колата е Голф2 1.3i NZ. Когато сутрин паля колата диода за температурата и нивото светва на контакт и после си загасва. Ако колата е топла т.е. карана, загася и запаля, лампата започва да мига равномерно, което означава ниско ниво на антифриза. Колата няма датчик на казанчето фабрично. Поведението е променливо - понякога си гасне след различен период, понякога си мига цял час.
Предполагам проблемът е в таблото, обаче ми е странно какво може да влияе за да се държи така налудничаво ;) Ако някой се е сблъсквал ще бъда благодарен за помощ.

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно поведение на лампата за температурата и нивото

Мнениеот PitkataJoe » Сря 07 юли 2010 16:22

Колега, доколкото знам този диод мига, когато намалее нивото на антифриза в разширителния съд. За целта, на съда има датчик (на някои модели) но на моя няма фабрично. В това съм сигурен. Освен това, не губя антифриз, мигането никога не се случва след по-дълъг престой на колата, а само когато съм карал и спра за малко. Тъй като таблото има необходимата електроника се съмнявам там някъде. Обаче, ако беше лоша спойка или нещо такова проявите щяха да са случайни. Знам, че модула взема сигнал освен от датчик ниво и от термодатчика за уреда на таблото.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”