А пък ако не вярваш ма майстора , който ти е казал че нещо се разбито иди при втори, който не го познава. Да ти каже дали е така , но без да казваш ,че си ходил при друг.
Аз така направих , като сменях турбината на колата. Така е най-сигурно - две независими мнения. Все пак турбината е 1780 лева , немога да я сменя ей така.
леко тресене......
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: леко тресене......
Marto_VN написа:muns61 написа:Първо иди на баланс, стига писа глупости тук. Ако си правил скоро, иди пак. Може и да не е направен добре.
От мен да знаеш - ако така ревеш пред майсторите, ще ти намерят много сериозен проблем и ще ти резнат зелката. Те много обичат панирани балъци!
И какво ще му направят на баланса,който всъщност се казва "реглаж" на предница - "баланс" се прави на гумите
. Най-много да даде 25 или 30 лева на вятръа да му кажат ,че немогат да го направят защото му е разбито еди си какво, и като отиде на майстора , оня да му каже друго, е тогава вече ще изглежда като "паниран балък". На реглаж се ходи най-накрая, когато ти сменят нещо от окачването. А и много зависи , при кой майстор ще отидеш, нали се сещаш че така ще си изгубят клиентите на тая криза. Като каже колегата ,че оня е мошенник и познай колко хора няма да отидат там. А и аз лично досега не съм ходил на "шано" при майстор винаги съм питал познати и приятели да ме пратят при някой. Надявам се ,че и колегата ще направи същото.
Имам предвид баланс на гумите, не реглаж на предница. От разрегулирана предница не тресе.
И като идеш на майстор, не му разправяй за съмненията си, а кажи да балансира гумите, че не са балансирани отдавна.
Може и сам да установиш дали има дебаланс. Вдигаш колелото на крик, палиш ,включваш на четвърта или пета и потегляш. Ускоряваш до 90 - 100, натискаш съед и гасиш мотора. Всяко тресене се усеща. Така се пробват и лагерите.
Успех и сподели как са нещата.
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Първо споделих за проблема,който всъщност е много незначителен,не съм писал глупости просто търся мнения.Второ не съм ревал на никой,трето колега muns61 аз нямам зелка за разлика от теб паниран балък такъв
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Какво става колега реши ли си проблема?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”