Не знам дали е проблем - когато съм на паркинг(с минимална скорост) при завъртане на кормилото се чува
едно тракане,но не винаги;няма луфт при въртене,не съм забелязал никакви отклонения при движение,"носене" настрани или нещо такова...колелетата са балансирани.А,да - колата: В 5 - 2.5 тди,4х4(Торсен)Типтроник, модел 2000 г.
Шум при въртене на кормилото
Шум при въртене на кормилото
Последна промяна от Тико на Чет 08 юли 2010 7:20, променено общо 2 пъти.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шум при въртене на кормилото
Много точно описание на колата и симптомите!
Ако направиш клип със звук...
Ако направиш клип със звук...
- KRASUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Ако нещо чука, може и каре да е.
- m0439
- Автомобил: Passat
- Двигател: 1.8mi ABS
При мен е подобен проблема. Обикновенно се появява при паркиране и последващо излизане. Чува се едно еднократно изпукване. Преди около 2 години споделих това в сервиза на VW в Бургас. Колегата ми каза че е износване на кормилни накрайници и не било страшно. Така като се замисля през целия живот на накрайника той работи 80% дори 90% само в една определена зана и може би е нормално да се получи някакво износване /ръб /. И когато ползваме останалите 10% просто прескача този ръб и се чува това изпукване. Много моля колегите с повече опит да го споделят и с нас за да открием проблема.
П.С. Мнението ми не е професионално и ако нещо бъркам моля да бъда извинен предварително.
П.С. Мнението ми не е професионално и ако нещо бъркам моля да бъда извинен предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Баща ми като блъсна B2-ката и започна да се чува това щтракване като паркираш на заден.. Но никога не е създавало проблеми освен това леко неприятно чукване. Щтракаше 4-5 години така и така я продадахме.
П.С. Още ме е яд дето му позволих да я продаде.
П.С. Още ме е яд дето му позволих да я продаде.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен се оказа прецакан подкалник и там разните му щипки и държачи - просто като навиеш крайно на някоя посоко се получаваше и ми обясника, че хидравликата товари мотора и оттам падат оборотите и се усилват вибрациите, и понеже ламарините не са хванати добре почвало да подрънква (то е леко де, но е един съмнителен шум). сега, не зная дали не са ме метнали някъде по върбите, но наистина като се закрепи по-добре долния спойлер и млъква