Въпрос за температурата Голф 4
- BluePower
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
Въпрос за температурата Голф 4
Значи сега ми се случи, че като вдигна 120 и започва да вдига температурата над 90, а перката не се завърта??? Голф 4 1.6 SR
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: Въпрос за температурата Голф 4
BluePower написа:Значи сега ми се случи, че като вдигна 120 и започва да вдига температурата над 90, а перката не се завърта??? Голф 4 1.6 SR
Евентуално датчик на перката
- BluePower
- Двигател:
TiL написа:градско включва ли се перката?
Ами несъм пробвал преди 10 минути ми се случи и бях извънградско и направо се прибрах.
- BluePower
- Двигател:
Ами аз я карам с антифриз
- BluePower
- Двигател:
TiL написа:аха. А като почна да загрява до колко стигна и не спадна ли след известно време?
Ами до първата черта след 90 и аз я свалях като пускам климатроника и свалям прозорците.
- BluePower
- Двигател:
TiL написа:интересна работа... пробвай я утре на място и гледай дали ще се включи перката... друг вариант в термостата да ти е заял... друго не се сещам. Ако имаше малко течност в системата трябва да ти светне лампа
А сега пак ходих да я пробвам 3 км без проблем навращане защото е наклон с 120 вдигна леко температурата пуснах газта температурата пак стана 90 перката не се завартя спрях колата пуснах климатроника и перката заработи.
- BluePower
- Двигател:
TiL написа:трябваше да е оставиш на място давидиш дали ще се включи. Аз карам голф 3 и досека несъм го видял над 90 а вече имам доста навъртяни км. Утре го нааблюдавай и виж другите колеги какво ще ти кажат
Благодаря за отговорите но утре може да намина до сервиза, но ако някои знае още нещо нека сподели.
- BluePower
- Двигател:
А ходих на маистор двама ми казаха че това било нормално така да загрява след като се варнах отворих капачката на антифриза и антифриза почна да ври и да кипи ?????
-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
Пиши гарнитура в търсачката и виж симптомите дали са като твоите, а тея майстори дето е нормално....
Голфа трябва да ти кове 90 гр. и да не мърда стрелката, при обслужването да си сменял водната помпа, ако не си, вариант да е счупена.
Голфа трябва да ти кове 90 гр. и да не мърда стрелката, при обслужването да си сменял водната помпа, ако не си, вариант да е счупена.
Не съм специалист,но не би трябвало да преминава 90 (зависи от терена и стилана каране и температурата вън), но мойта никога не минавала 90, малко да се отклони стрелката и се включва вентилатора.
- BluePower
- Двигател:
владислав написа:Пиши гарнитура в търсачката и виж симптомите дали са като твоите, а тея майстори дето е нормално....
Ами сега едни други маистори ми казаха че водната помпа или е превъртяла или изобщо не се върти
- BluePower
- Двигател:
Оказа се водната помпа
- niksa_89
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз имам същия проблем и за да не отварям нова тема пиша в тази за което се извинявам на колегата BluePower . Значи проблема е следния ; колата загрява нормално до 90 г. и така седи в продължение на десетина км. и след това започва да играе на горе до следващата чартичка и после охлажда пак на 90 г. и така постояно . Значи колата е голф 4 1.6 SR обслужена е преди две седмици водна помпа и термостата също са сменени .
- BluePower
- Двигател:
niksa_89 написа:Колеги и аз имам същия проблем и за да не отварям нова тема пиша в тази за което се извинявам на колегата BluePower . Значи проблема е следния ; колата загрява нормално до 90 г. и така седи в продължение на десетина км. и след това започва да играе на горе до следващата чартичка и после охлажда пак на 90 г. и така постояно . Значи колата е голф 4 1.6 SR обслужена е преди две седмици водна помпа и термостата също са сменени .
При теб може да е някои датчик също както на мен се беше случило беше изгорял един бушон провери ги и вече в наи лошия случаи гарнитура, но в наи лошия
- BluePower
- Двигател:
Моите симптоми бяха същите като твоите на същия модел автомобил но ти щом си проверил помпата и термостата няма да е от тях.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”