Съвет за покупка на Г4!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Съвет за покупка на Г4!

Мнениеот k_garchev » Вто 06 юли 2010 19:16

hooligan_sk написа:
k_garchev написа:Точно за този автомобил не бих дал повече от 4800-5000лв!Та той не разполага с абсолютно никакви екстри!Аз моя го продавах за 7000лв,при положение че е Highline,напълно обслужен,регистриран,с газов инжекцион за 1300лв,ляти джанти!В сравнение с този голф трябва да му искам 11000лв!
Не взимайте този автомобил на тази цена!

Газовото е сериозен минус, аз ти гледах обявата и само това ме спря да я препоръчам за купуване на мой близък човек!!! Газовата е ок само ако ше се ползва за товарно магаре за мен! Освен това твоя не претендира да е на такива километри ако не се лъжа. Тая в обявата освен тва има климатик, ел стъкла, чупещ волан, 4 еърбега и всички стандартни екстри, които според мен за кола на 10г са предостатъчни :да: Ако наистина е на малки километри и не е замаскирана си струва всяка стотинка!!

Да,прав си че газовата е минус!Но в момента в тази криза според мен е плюс!За км-те,моята беше на 200000км и мога да твърдя че и бяха реални!Няма как автомобил на 10 години да е на 70000км!Всяка една автокъща разполага с кабел с който за 2мин ще направи автомобила на колкото си пожелае километра!Сервизна книжка могат да ти направят за 25-30лв!Сега продавачите просто правят страшни номера за да си продадат стоката!Тази цена е от преди година и половина!А относно екстрите,всекуи сам си преценява какви екстри да има автомобила!Но като се дават пари,поне да знаеш за какво се дават!За мен тази кола не струва повече от 5000лв,независимо в какво състояние е!
Вече се намира голф 4 за 4000лв!

Потребителски аватар
makaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makaron » Вто 06 юли 2010 20:22

g_ianev написа:
makaron написа:
vw_golf_4_tdi написа:не си взимай такъв двигател.

:да: Харчи много а върви малко!

Колега дай някакво сравнение,за да може на колегата да му стане ясно за какво става въпрос.Пример :Мотор ... ,скоростна кутия...,разход... и т.н

Относно разхода мога да кажа следното този мотор с едно нормално каране харчи 10 градско кой каквото ще да ми овори това му е разхода! Е ако го караш вечер на мигащи светофари може и да падне до 6! Не ми се мисли какво ще се натисне малко повече! Но знам че един приятел има 1.6 а друг има 1,8Т 150кс И при един и същ начин на каране без излишни ръчки и двете коли харчат 10 на 100! А пък да сравняваме с дизелов голф 1.9ТДИ 110кс Аз карам такъв и ми харчи 6,4 И си върви прилично! Далеч не твърдя че съм разбирач даже напротив но просто имам база за сравнение и за това го казвам и дано на колегата да му е от полза!

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 06 юли 2010 21:15

Но знам че един приятел има 1.6 а друг има 1,8Т 150кс И при един и същ начин на каране без излишни ръчки и двете коли харчат 10 на 100!

Ми точно там е тънката разлика между мощния двигател и по-слабия ,че харчат горе-доло еднакво ,но слабия се задъхва при еднакво натоварване спрямо "баткото" ! И аз съм на мнение ,че за купето на Голф4 бензинка(ако искаш поне накаква динамика и отзивчивост от десния педал) минимум 1.8 ,иначе ако добавиш и турбо става съвсем друга игра heavy metal zork !

П.П : Но моето престрастие си е към нафтата !

Потребителски аватар
makaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makaron » Вто 06 юли 2010 21:28

achodemo написа:

Ми точно там е тънката разлика между мощния двигател и по-слабия ,че харчат горе-доло еднакво ,но слабия се задъхва при еднакво натоварване спрямо "баткото" ! И аз съм на мнение ,че за купето на Голф4 бензинка(ако искаш поне накаква динамика и отзивчивост от десния педал) минимум 1.8 ,иначе ако добавиш и турбо става съвсем друга игра heavy metal zork !

П.П : Но моето престрастие си е към нафтата !

Еми и на мен това ми е идеята! Просто е доста скъпо за този мотор и като цяло далеч не е максимума от екстри, който може да се намери за тези пари! :deal

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Вто 06 юли 2010 21:33

колегата искаше мнения за конкретния модел,а не да си хвалите нафтовите печки! heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 06 юли 2010 21:47

overapac написа:колегата искаше мнения за конкретния модел,а не да си хвалите нафтовите печки! heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork

Никой не хвали нищо , просто дава мнение !

Потребителски аватар
makaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makaron » Вто 06 юли 2010 22:12

overapac написа:колегата искаше мнения за конкретния модел,а не да си хвалите нафтовите печки! heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork

Не, просто се опитваме да го спасим от даване на грешни пари! Не, че колата е лоша или нещо такова, просто цената, която е написана в обявата не отговаря на реалната! Защото колата от снимките не струва 7300лв! :banghead:

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Вто 06 юли 2010 22:31

те такова мнение търси колегата !а не колко са ви икономични нафтовите печки! :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 06 юли 2010 23:07

И според мен са му много паричките. Аз като си купувах моята Г3 ГТИ 115 беше на 9 години със същите екстри (които за тройка са си лукс направо) + готин подлакътник, италианско монтиран и по мое мнение по-готин и от на 4-ките. (Евала на италианците - 99% идентична тапицерия, мек, закачен за седалката и можеш да го вдигаш). Та това удоволствие ми струваше 7 000 лв, но беше за кола, която тогава беше рядкост, а и с един от най-добрите мотори, слагани на голф 3 - AGG. Та мисълта ми е - в предложения от теб голф няма нищо специално за годините и класа си, а тия километри....

Винаги съм го казвал и се радвам, че прочетох мнения на други колеги, идетични с моето - продукт на ФВ (с изклюючение на Поло) - от 1.8 нагоре.
Мой приятел има 1.6 четворка с две врати, пробвали сме ги. Сега, не мога да се съглася с мненията, че 1.6 е много мудно, защото неговия до 100 км ми беше достоен противник, като пуснах 3-та и се отказа :Mr Green Fun . Та колата за в града си върви и ако не гониш скорости и щуротия става.

Аз също съм чел теми за чупещи се скоростни кутии на Г4 1.6, но за съжаление не помня с кода на кой мотор са...

Извод: колата изглежда добре, но за не повече от 6 000. Просто няма какво да я оцени на исканите пари... какво толкова, запазен голф?!

Потребителски аватар
makaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makaron » Сря 07 юли 2010 13:18

overapac написа:те такова мнение търси колегата !а не колко са ви икономични нафтовите печки! :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Колега, вместо да спамиш излишно що не кажеш нещо по темата? Вместо да гледаш кой кво пише за "нафтовите печки" И да пишеш безмислени коментари!

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Сря 07 юли 2010 14:57

Взехме я на цена 7000 лв. струва си парите без забалежки по салона с 4-5 точки отвънка по боята. Перфектна - добра динамика повече не ми трябва слагам един ГИ и е готова. Доволен съм - гумите може и да са оригинални - резервната не е излизала от дупката си! Плюша по седалките е нов, на вратата на шофьора леко е издраскано гуменото покритие на дръжката но .... по добро в магазина. Мое мнение - по добре 1000 лв. отгоре за ЗАПАЗЕНА И ДОБРА кола отколкото компромис и после ....... всеки знае. Карахме я на диагностика - без грижи. Карам Г3 с AFT мотор с обикновена газова при това и комби съвсем прилично вървене мисля тази е сходна не ми трябва повече а пък и данъка скача сега е 34 лв. кво му плащаш а после мин +100 лв отгоре.

Поздрави!

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Сря 07 юли 2010 15:07

Според мен колата е удряна. Ако се загледаш, ще намериш разлика в цветовете.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 07 юли 2010 15:11

Не знам с кой акъл дадохте 7000лв за Голф.Не казвам че колата е лоша а че парите са му страшно много.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 07 юли 2010 15:14

Ами, много, малко, тва е. Минало е вече. Честито колега, със здраве да я карате :да:

Потребителски аватар
g_ianev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_ianev » Сря 07 юли 2010 15:15

nikigada написа:Взехме я на цена 7000 лв. струва си парите без забалежки по салона с 4-5 точки отвънка по боята. Перфектна - добра динамика повече не ми трябва слагам един ГИ и е готова. Доволен съм - гумите може и да са оригинални - резервната не е излизала от дупката си! Плюша по седалките е нов, на вратата на шофьора леко е издраскано гуменото покритие на дръжката но .... по добро в магазина. Мое мнение - по добре 1000 лв. отгоре за ЗАПАЗЕНА И ДОБРА кола отколкото компромис и после ....... всеки знае. Карахме я на диагностика - без грижи. Карам Г3 с AFT мотор с обикновена газова при това и комби съвсем прилично вървене мисля тази е сходна не ми трябва повече а пък и данъка скача сега е 34 лв. кво му плащаш а после мин +100 лв отгоре.

Поздрави!

Честито колега и много безаварийни!!! :beer
Малко е висока цената ,но както казваш е запазена.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”