кожен салон и грижи за кожата
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: кожен салон и грижи за кожата
Колега sp2022 и на мен ми е ясно че с това отстраняване на "разрошената" алкантара както ти казваш няма да оправя проблема и няма да стане като чисто нова, но вида значително се подобри което беше и целта на упражнението. И двете ми предни седалки са за претапициране, но нямам излишни 1000лв за да си ги оправя и за момента това решение напълно ме удоволетворява. Ясно ми е и че изтънявам алкантарата, но щом стигна до момент на скъсване, няма да имам какво да правя и ще ги претапицирам, а до тогава ще се моля да не се разрошва много често тази алкантара. Салона с нея става много хубав и е много удобно за летните жеги защото не се потиш, но за поддръжка е отвратителна.. Поздрави на всички! 

- addic7ed
- Автомобил:
- Двигател:
Тико написа:Да живее бебешката козметика - кърпички "Памперс Сензитив" свършиха страхотна рабо- та!А където велурът е поразрошен или набразден - шкура № 400 - кожата се изглажда много добре;ако не стане от първия път - минаваш с кърпичката и отново с шкурата...
Днес го изпробвах, шкурка 240, най-ситната от магазина и около 10 мин. търкане на шофьрската седалка на Б6-цата и беше, като нова! Страшно добро е, просто няма нищо общо с предишното и състояние. Не ползвах овлажнителни кремове и млека и т.н освен вода малко. Яд ме е че не го снимах, да се види истинския резултат. Но все пак трябва с равномерно натискане и по цялата повредена площ
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Аз си я чистя с MEGLIO - чисти много яко! Когато е мръсничка, освен че има следи от дънките ми, става и цветът повече към капучино. Като я мина с MEGLIO става едно по-светло бежаво.
След това я намазвам обилно с крем NIVEA - синя опаковка.
Вече съществуващите гънки не бих казал, че са се заличили, но става чувствително еластична и мекичка.
Това го правя веднъж годишно ( защото ме мързи примерно 2 пъти - пролет и есен )
След това я намазвам обилно с крем NIVEA - синя опаковка.
Вече съществуващите гънки не бих казал, че са се заличили, но става чувствително еластична и мекичка.
Това го правя веднъж годишно ( защото ме мързи примерно 2 пъти - пролет и есен )
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги нямам кожа, но миналата година във форума някой беше описал как се постригва алкантарата, със някаква машинка. Дори беше написал от къде може да се купи, за съжаление не мога да открия темата.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
От другия форум:

'Cornu©opia' @ Apr 30 2010, 10:03' написа:ИДЕЯ (примерна):Аз на моята средна алкантара не съм забелязал топченца.
Тример за почистване на дрехи с мощност 3W. Премахва влакънца и мъх от всякакъв вид дрехи. Прозрачен подвижен контейнер. Четка за почистване. Работи с 4x1.5V батерии.
Мощен пилинг за дрехи с трансформатор за крайни резултати. Три нива на близост в зависимост от материята. Подвижен контейнер за мъха за лесно почистване. Голяма бръснеща глава. Може да се разглобява за лесно почистване. Цвят - бяло и синьо.
Но бих пробвал с тия подстригвачки за пуловери...![]()

- addic7ed
- Автомобил:
- Двигател:
Да не се отклонявам много, но аз открих и този още по-евтин вариант - за 12лв, зеления е 22, а синия е 40 ако не се лъжа. Но, като че ли това уредче е по-удачно, защото не изтънява целия плат, както ако е търкано с шкурката. А отнема само "отлъчилите се" власинки 
http://megashop.bg/techno/%D0%9F%D0%B8% ... _info.html

http://megashop.bg/techno/%D0%9F%D0%B8% ... _info.html
Последна промяна от addic7ed на Сря 07 юли 2010 20:05, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Покажи го, де. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Самобръсначка също е добър вариант, влакънцата на мебелите си вкъщи си чистя със самобръсначка от четири години години и засега нямат никакви поражения, на алкантарата също би трябвало да няма. А и ще отнема само насъбралите се на топченца влакънца, за шкурката...