Десетина роми жестоко пребиха снощи възрастен човек в автобус 309 в столицата. Мъжът им казал да не пушат, в резултат - започват да го удрят пред очите на шокираните пътници. "По света и у нас" научи, че нападателите са младежи от домове за сираци, сред тях имало и три момичета. Най-фрапиращото в случая обаче е, че след броени
минути те си намират и още една жертва - 29-годишен руснак. Искали да му откраднат цигарите.
Малко след 23 часа 71-годишният Георги Торньов се прибира с автобус 309 от към дома си в "Люлин". На една от спирките са качват десетина роми и запалват по цигара. Възмутен от това, Георги им прави забележка, те му отвръщат с побой.
Георги Торньов - пострадал при инцидента: "Груби, блъскаха се в автобуса, просто не се търпи. Само станах, направих забележката и приключи всичко за секунди, както се казва. Тук от колегите, които са от 9 РПУ, казаха, че са от дом за сираци, което е за съжаление, ако е така."
Само 20 минути след този инцидент част от ромите пребиват и 29-годишен младеж от Русия. В основата на побоя отново е абсурден повод - искали да му откраднат цигарите.
Репортер: "Те какво обясняват?"
Георги Костов - "Криминална полиция" - ІХ РПУ: "Злоупотребихме с алкохол и не осъзнавахме значението на това, което извършихме. Слабо оправдание, защото самата бързина, с която са се придвижвали из "Люлин" говори, че всъщност не са под крайно въздействие на алхохол."
Дори и опитни криминалисти да изненадани от поведението на младежите.
Георги Костов - "Криминална полиция" - ІХ РПУ: "Нещата са особено брутални. Това насилие над напълно непознати хора, напълно непредизвикано е това насилие и то не е насочено непременно да се отнеме някаква вещ. Просто насилие заради самото насилие."
Според жестоко пребития Георги напрежението между българи и роми е факт и го забелязва всеки ден, докато пътува за работа.
Георги Торньов - пострадал при инцидента: "Аз съм на 71 години и не съм пенсионер, работя, плащам си градския транспорт, а те са на наш гръб. Пътуват всеки ден. Еми виждам какво става. "
По неофициална информация бруталните ромски младежи живеят в дома за сираци в Горна баня, въпреки че нямат адресна регистрация там. .
Автор: Росен Цветков

Роми пребиха пътник в софийски автобус
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- jbussines
- Автомобил:
- Двигател:
Роми пребиха пътник в софийски автобус
Последна промяна от jbussines на Вто 13 юли 2010 20:10, променено общо 1 път.
- jbussines
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Близките на Боби организират протест срещу неговото убийство
Протеста за БОБИ премина отзвук има.За това сменям темата с по актуална и така ще бъде за напред.Надявам се да не противоречи на правилата на форума.
И отново проблеми.Не ни стигат ежедневните такива а и подобни случки ни съпътстват.Това е коментара другото си го пише по-горе.
Линк към предишната тема.
Близките на Боби организират протест срещу неговото убийство от банда цигани
И отново проблеми.Не ни стигат ежедневните такива а и подобни случки ни съпътстват.Това е коментара другото си го пише по-горе.
Линк към предишната тема.
Близките на Боби организират протест срещу неговото убийство от банда цигани
Последна промяна от jbussines на Вто 13 юли 2010 20:21, променено общо 3 пъти.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е как Боби бе
Лека му пръст на момчето, беше пич, израснали сме заедно.
Утре ще питам за информация относно цялата тази нелепа и тъжна случка.

Лека му пръст на момчето, беше пич, израснали сме заедно.
Утре ще питам за информация относно цялата тази нелепа и тъжна случка.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Факт е,че ни сме вече малцинство в собствената си държава 

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не почвай тази тема.
Или отиваш на протест или се опитваш да помогнеш с нещо или изказваш съболезнования и толкова.
От дъвкане каква ни била държавата не остана време да се съберем и да си търсим правата.
Или отиваш на протест или се опитваш да помогнеш с нещо или изказваш съболезнования и толкова.
От дъвкане каква ни била държавата не остана време да се съберем и да си търсим правата.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:Не почвай тази тема.
Да искам да отида,ама съм на 200км от София.Отделно съм и на работа,почивам и аз не знам кога.Така че,бих отишъл на този протест,но не мога,затова това което мога е да ги подкрепя в фейсбук и го правя с чисто сърце.Жалко че един млад човек си отиде по този нелеп начин,но не е първия и няма да е последния в нашата мила родина

Последна промяна от enigma79 на Чет 08 юли 2010 21:42, променено общо 1 път.
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
факта е друг , че има малко хора като нас които са готови да възтанат срещу правителството и да кажат КРАИ ,и за това те си продалжават да ни мачкат а ние си малчим както преди 5-стотин години , каде са сега Ботев и Левски ПП- реално погледнато сме на същия хал ,палщаме повече данаци и ток ,вода от тях издаржаме държавата , плащаме тяхните и нашите осигоровки .... просто нямам повече думи .
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Моите най-искрени съболезнования на близките на загиналото българско момче.За съжаление наистина намаляваме,затриваме се като нация и случаи като този се превърнаха в рецидив.Прекрасно съм запознат как управата на форума третира постове на расово етническа основа.И като така,живо ме интересува имаме ли във форума регистриран брат ром-бих желал да прочета становището му по случая.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Придържайте се към организирането на протеста. Всяко изказване, противоречащо на правилата, ще бъде изтривано.
Лека му пръст на момчето. Такава нелепа смърт не трябва да остане ненаказана.
Лека му пръст на момчето. Такава нелепа смърт не трябва да остане ненаказана.

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
dobrin написа:Лека му пръст на момчето. Такава нелепа смърт не трябва да остане ненаказана.
Абсолютно!
Такава трагедия, не е истина!
Добре, че беше интернет обществото, иначе нямаше и да разбереме иначе......
В БГ живеем в ненормална манипулация.........

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Лека му пръст...
По големите медии нищо, а по малките изопачават случая...
Няма оправия...

По големите медии нищо, а по малките изопачават случая...
Няма оправия...
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Роми пребиха пътник в софийски автобус
Какво правим с този случай?
Заемаме ли позиция, поготвяме ли протест, писмо до правителството, министъра на вътрешните работи, до столична община - респ. кмета на София с искане за налагане на законовите наказания за извършителите на поредния побой и за принципно изпълняване на служебните задължения на ангажираните в опазването на обществения ред и спокойствие институции
Заемаме ли позиция, поготвяме ли протест, писмо до правителството, министъра на вътрешните работи, до столична община - респ. кмета на София с искане за налагане на законовите наказания за извършителите на поредния побой и за принципно изпълняване на служебните задължения на ангажираните в опазването на обществения ред и спокойствие институции

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
За съжаление няма какво да направим
Каквото и да направим разни правозащитни организации ще плюят, че го правим заради расисъм.
А те ни мачкат.
Чудно ми е какво би направил всеки един от нас, ако беше в автобуса, сам.
Дали ще гледа безпомощно, знаейки какво ще му се случи?
Или щеше да скочи сам срещу 20 обезумели......
На мен лично размерите не ми позволяват второто, та вече започвам да се замислям за някакво оръжие, щото става страшно вече

Каквото и да направим разни правозащитни организации ще плюят, че го правим заради расисъм.
А те ни мачкат.
Чудно ми е какво би направил всеки един от нас, ако беше в автобуса, сам.
Дали ще гледа безпомощно, знаейки какво ще му се случи?
Или щеше да скочи сам срещу 20 обезумели......
На мен лично размерите не ми позволяват второто, та вече започвам да се замислям за някакво оръжие, щото става страшно вече

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
извадиш ли го-трябва да го използваш.
иначе не фаща дикиш.
а заслужава ли си мазен мангал най добрите години от живота ти?
иначе не фаща дикиш.
а заслужава ли си мазен мангал най добрите години от живота ти?

- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
http://www.facebook.com/topic.php?uid=1 ... &topic=199
"
Desi (тази история не е моя)
Преди няколко години две циганки нападат майка ми (пенсионерка) на „базар Левски“ (Варна) и започват да и дърпат чантата. Майка ми обаче успява да удари едната и да я събори на земята и улавя другата. Притеклите се хора задържат циганките до идването на патрулната кола от 2 – ро РПУ Варна. Полицаите качват двете циганки в патрулката, а майка ми ходи пеш до РПУ – то, да пише жалба. След около 6 месеца получава писмо от прокуратурата във Варна – Делото е прекратено поради неизвестен извършител.
След година пред мой и на съпругата ми търговски обект циганки се опитват да обират наши клиенти. Жена ми започва да вика при което двама от циганите придружаващи крадлите за охрана, я нападат. Двамата полицаи от 1 – во РПУ Варна които винаги вървят след крадлите не се наместват. Хората наоколо св втурват на помощ на съпругата ми. Тя си вади медицинско и отива в 1 – во РПУ да подава жалба. Там чака 12 часа, но никой не иска да и приеме жалбата. Нямаше ме в града ни когато се прибрах първата ми работа бе да отида в управлението. Застанах по средата на РПУ то и започнах на висок глас, така че да се чува и от улицата да питам – Няма ли най-после някой да приеме жалбата на жена ми?!
Полицаите ме гледат гузно и само мълчат. Идва един сержант при мен и казва – „Млъквай, иначе ще приберем тебе!“ Казвам му – ами давай, и пак на висок глас – „Има ли полицай който да приеме жалба от нападната жена?!“ Накрая с триста усилия приеха жалбата.
След седмица казват – не знаме кой е извършителя. Със съпругата ми се постарахме и открихме адреса и имената на двамата мъже които са я нападнали. Отиваме и ги носим в полицията – Ония казват – Нямаме сега бензин за патрулната кола! Аз им казвам – Ще ви хвана такси и аз ще ви отведа! – Не-е, то така не може.
След няколко месеца съпругата ми получава писмо от прокуратурата – „Прекратено поради неизвестен извършител!“
И двата документа и този на майка ми и на съпругата ми се пазят.
"
"
Desi (тази история не е моя)
Преди няколко години две циганки нападат майка ми (пенсионерка) на „базар Левски“ (Варна) и започват да и дърпат чантата. Майка ми обаче успява да удари едната и да я събори на земята и улавя другата. Притеклите се хора задържат циганките до идването на патрулната кола от 2 – ро РПУ Варна. Полицаите качват двете циганки в патрулката, а майка ми ходи пеш до РПУ – то, да пише жалба. След около 6 месеца получава писмо от прокуратурата във Варна – Делото е прекратено поради неизвестен извършител.
След година пред мой и на съпругата ми търговски обект циганки се опитват да обират наши клиенти. Жена ми започва да вика при което двама от циганите придружаващи крадлите за охрана, я нападат. Двамата полицаи от 1 – во РПУ Варна които винаги вървят след крадлите не се наместват. Хората наоколо св втурват на помощ на съпругата ми. Тя си вади медицинско и отива в 1 – во РПУ да подава жалба. Там чака 12 часа, но никой не иска да и приеме жалбата. Нямаше ме в града ни когато се прибрах първата ми работа бе да отида в управлението. Застанах по средата на РПУ то и започнах на висок глас, така че да се чува и от улицата да питам – Няма ли най-после някой да приеме жалбата на жена ми?!
Полицаите ме гледат гузно и само мълчат. Идва един сержант при мен и казва – „Млъквай, иначе ще приберем тебе!“ Казвам му – ами давай, и пак на висок глас – „Има ли полицай който да приеме жалба от нападната жена?!“ Накрая с триста усилия приеха жалбата.
След седмица казват – не знаме кой е извършителя. Със съпругата ми се постарахме и открихме адреса и имената на двамата мъже които са я нападнали. Отиваме и ги носим в полицията – Ония казват – Нямаме сега бензин за патрулната кола! Аз им казвам – Ще ви хвана такси и аз ще ви отведа! – Не-е, то така не може.
След няколко месеца съпругата ми получава писмо от прокуратурата – „Прекратено поради неизвестен извършител!“
И двата документа и този на майка ми и на съпругата ми се пазят.
"
Върни се в “ОФФ-Топик - други”