Passat B5 - кои са най-качествените носачи?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: B5- кои са най качествените носачи?

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 24 юни 2010 21:37

Няма разлика, освен самата цена и цената на транспорта.
Защо едните са по-скъпи... ? Ами, търговски трик. Ако се Фане некой, Фане се... mhihi

P.S. "Wishbones" не е марка, а си е название (кокали). Тия са си някакви NONAME ментета... :041:

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Чет 24 юни 2010 22:35

ChimeyJimmey написа:От днес съм с чисто нова предница. И задница, де...

УАУ! :maaad:
Просто... УАУ! :maaad:

Смятам това да са носачите, амортисьорите и пружините на тази кола до края на живота й... mhihi

Сега ако изкарат поне 100 000 км и аз ще си купя. Иначе не си заслужава.
Не знам дали ще караш толкова време тая кола ама ъпдейтвай през 20 000 км, ако ти се занимава.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Чет 24 юни 2010 22:42

Колеги , мога да доставя комплект НОСАЧИ , оригинални (тези, които са за вграждане) на цена от 990лв. Говоря за тези с които нашите Пасати излизат от завода (с щампи VW, AUDI). Ако някой има желание мога да му съдействам .... :beer

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Чет 24 юни 2010 22:54

С тия носачи дето пасатите са излизаЛИ от завода е можело да се вземат само от завода. Части за първоначално вграждане има само у завода. Ти можеш да доставиш единствено носачи които имат щампи VW/AUDI, а тех всички знаме са премаркирани лемфьордер. А те са по евтини във В & Д да кажем и на още доста места.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 24 юни 2010 22:57

Колега, смЕтам, че не вървиш с тея "оригинални" носачи на ТАЗИ цена... :roll:

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пет 25 юни 2010 10:11

shpeki написа:С тия носачи дето пасатите са излизаЛИ от завода е можело да се вземат само от завода. Части за първоначално вграждане има само у завода. ....

И в официалните предствителства/сервизи също.
ChimeyJimmey написа:Колега, смЕтам, че не вървиш с тея "оригинални" носачи на ТАЗИ цена... :roll:

Има такава цена за оригинални носачи. Става въпрос за комплекта 8D0 498 998.Даже цената е по-ниска 10877 Kč (по курса на БНБ за 25.10.2010 100Kč = 7.58868 лв.) прави 825,42 лв.Това е с отстъпките от около 7%. До тук с добрите новини.
Следват лошите новини.Това е цената без транспорт до избран град в Чехия (10–15 kg 95Kč) или Словакия (10–15 kg 350Kč).С други дестинации не работят.
На колко биха стъпили до България с различни хватки и трикове не се наемам да гадая.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Пет 25 юни 2010 14:04

Lisho написа:
shpeki написа:С тия носачи дето пасатите са излизаЛИ от завода е можело да се вземат само от завода. Части за първоначално вграждане има само у завода. ....

И в официалните предствителства/сервизи също.

Не там тия части немат общо с тея за първоначално вграждане.

bdyankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bdyankov » Сря 07 юли 2010 19:41

Здравейте, относно прословутата тема за носачи. Дойде и моето време за да взема решение относно закупуването на пълен комплект такива. Общо взето разгледах какво се предлага в нета, търсих и допълнителна информация от познати, които се занимават с авточасти. Попаднах на широка гама от комплекти и съответно разбира се и цени. Като се започне от 120 - 130 евро за комплект в ebay до някакви оферти по родни магазини от порядъка на 1300 лв. за оригинални носачи Lemforder. По принцип нагласата ми е не да купя нещо само заради добрата цена, търся оптималният вариант на цена и качество. Та така, намерих официалният сайт на групата, от която е част и Lemforder - http://www.zf.com от там видях кои са представителите за България. Съответно им пуснах по едно запитване за този комплект носачи по имейла с искане за крайна цена. От В&Д Ауто ми дадоха крайна цена около 1056 лв за Lemforder - носачи, външни кормилни накрайници, биалетки и винтове, болтове и гайки. Една от другите фирми (Europart.net)посочи като вариант комплект на TRW, който включва само носачите и там цената се връзва на около 980 лв. с ДДС.
Чрез мой познат, който се занимава с авточасти получих оферта за Febi Bilstein около 800 лв. крайна цена за пълен комплект (вкл. биалетки и накрайници).
Досега майстора ми сменяше само носачите, които са сдали багажа с нови на Febi доколкото знам ги вземаше от Ауто плюс. И честно казано последно е пипал нещо по окачването преди 4 години, като междувременно съм навъртял около 60 000 км. естествено с умерено каране. Този път съм решил аз да се изявя като майстор и да ги сменя всичките.
Търся компетентно мнение по въпроса кое е по-добро, заслужава ли си Lemforder пред Febi - разлика в цената 250 лв. като не пропускаме и факта за така широко разпространените ментета!!! Доколко може да се вярва, че се купува нещо оригинално и качествено, пък било то и от официален представител за страната ни - В&Д Ауто.
Ще бъда Благодарен за всяко изказано мнение по темата.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Чет 08 юли 2010 10:41

И двете не си заслужават цената. От В&Д купих кормилни накрайници преди година, тая се разтропаха. ДОкато долните с които дойде още не тропат. За Lemforder говоря.
Вземи си един комплект от ибей за 250-300 лева и си готов.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 08 юли 2010 23:18

Та дойде момента в който трябва да купя и аз комплект носачи,аз други освен тези не видях в немския ибей
http://cgi.ebay.de/QUERLENKER-SET-AUDI- ... 5443wt_986

http://cgi.ebay.de/Querlenker-Set-VW-Pa ... 149wt_1137

Коментирайте ги ако обичате,и ако някой има по добро предложение до 4-500 лв да заповяда :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 09 юли 2010 8:10

Виж MAPCO-вците по-добре.
А ако видиш някъде да е и Heavy Duty комплекта...
Тия незнайни кокали не ми вдъхват доверие, ако че са по-евтини.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 09 юли 2010 11:55

Добре,благодаря ти,устройват ме тези,но как да разбера кои са heavy duty,че немския не ми е сила малко,хващам го но отгоре отгоре само.Колата ми е б5 комби АФН 4х4

Потребителски аватар
bobich

Мнениеот bobich » Пет 09 юли 2010 12:29

shpeki написа:С тия носачи дето пасатите са излизаЛИ от завода е можело да се вземат само от завода. Части за първоначално вграждане има само у завода. Ти можеш да доставиш единствено носачи които имат щампи VW/AUDI, а тех всички знаме са премаркирани лемфьордер. А те са по евтини във В & Д да кажем и на още доста места.

Ей заради такива като теб колега държавата ни е на това ниво, нищо не знаете а сте компетентни по всички въпроси .... продължавайте да карате Голфчетата и да пишете глупости по форумите е там Ви е силата...

Потребителски аватар
bobich

Мнениеот bobich » Пет 09 юли 2010 12:32

ChimeyJimmey написа:Колега, смЕтам, че не вървиш с тея "оригинални" носачи на ТАЗИ цена... :roll:

Колега аз пък смЕтам , че ти незнаеш изобщо за какво става въпрос , но вече иронизираш, а за цената можеш да провериш в Автотрейд, Порше БГ и т.н. и тогава коментирай цената...Успех

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Пет 09 юли 2010 12:32

bobich написа:
shpeki написа:С тия носачи дето пасатите са излизаЛИ от завода е можело да се вземат само от завода. Части за първоначално вграждане има само у завода. Ти можеш да доставиш единствено носачи които имат щампи VW/AUDI, а тех всички знаме са премаркирани лемфьордер. А те са по евтини във В & Д да кажем и на още доста места.

Ей заради такива като теб колега държавата ни е на това ниво, нищо не знаете а сте компетентни по всички въпроси .... продължавайте да карате Голфчетата и да пишете глупости по форумите е там Ви е силата...

Като си купя ще карам голф, засега няма как да го карам. Аз ти казвам, че съм пробвал и само предупреждавам. Никой не те спира да си плащаш всичко на тройни цени. Не ме боли за теб или за такива като теб. Казвам го за тези които нямат излишни пари.
Сега разбра ли или пак няма да прочетеш какво съм написал ?

Върни се в “Passat”