Капака на багажника се заключи

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
speshi
Автомобил:
Двигател:

Капака на багажника се заключи

Мнениеот speshi » Вто 24 мар 2009 19:17

Купих си POLO 1.4 16V 1999 г. двуврато.
Вчера като отключих колата с дистанционното капака на багажника не се отключи. Направих няколко опита да я заключвам и отключвам - никакъв ефект. Накрая пробвах и с ключа. Пак нищо не става. Свалих задните облегалки и се набутах в багажника. При заключване и отключване работи някакво двигателче близо до задната дясна гума.
Има ли някой идея дали мога да направя нещо сам или да правя bezahlen на някой майстор ключар. :bowdown

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Капака на багажника се заключи

Мнениеот snupeca » Вто 24 мар 2009 21:32

Колега, тва "двигателче" е компресора на централното, а за заключването -според мен, най-добре да се разглоби механизма на вратата на багажника и да се види да няма нещо откачено итн :wink:

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Вто 24 мар 2009 22:31

Ключалката на багажника е с три положения или е така е поне при мен.
1-Постоянно отключено - компресора не го командва
2-Положение при което компресора отключва и заключва
3-Постоянно заключено - компресора пак не го командва
Щом при теб не става и с ключа може да има нещо счупено или откачено и трябва сваляне на кората и проверка на положението принципно не е сложно, но знае ли човек.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Сря 25 мар 2009 8:21

Колега,ял съм го тоя х**.Влез в багажника,махни кората и ще видиш,че се е измъкнала една маймунка с ябълка от леглото.Мушкаш я и фиксираш с мека тел,но така,че да има ход за работата на централното.Внимавай с кората,има видия и в дупката,която прилича на дръжка,а в долния край е на езичета-издърпай към прозореца,че аз я спуках.Пускал съм тема по въпроса-прочети я.Иначе-нищо работа.

Потребителски аватар
speshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speshi » Сря 25 мар 2009 19:08

Колеги много Ви благодаря за съветите и информацията.
В събота ще се боря с таз тъпня и ще Ви пиша какво съм направил

Потребителски аватар
speshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speshi » Съб 28 мар 2009 19:57

Благодаря ти siso92. Както го беше написал точно такъв беше проблема.
Първо, че ме открехна как да сваля пластмасовата кора без да я спукам.
Значи тя се държи само на един рапид, който е скрит на това което прилича на дръжка. След като се отвие се издърпва в горната част кората така че да се откачи от горните хоризонтални щипки. Следващото движение е отдолу нагоре на кората за да се извади от долните вертикални палци.
Второ точно ябълката към палеца който зацепва дръжката се беше извадила. Значи там е една страшна гадост. Има един палец, който се движи от централното или ключа така че да влезе в системата на дръжката за да можеш да отвориш с нея. Когато заключваш палеца се измества и вече не можеш да отвориш с дръжката.
Та тая ябълка я натиках пак в леглото и я вързах с тънка тел (може ли в БГ да има нещо без да сме ползвали тел :lol: ). Сега заключвам и отключвам с ключа без проблем и бравата работи.

Значи предишния собственик на автомобилчето беше нещо тренирал със ключалката защото не може да се отключва и заключва с централното. Има нещо счупено. Сега се примирих че ще заключвам и отключвам с ключ.
Обаче възникна друга тъпня. Когато заключа колата с дистанционното тя отваря багажника. Ха-ха-ха. Та се наложи да откача лостчето на помпичката от ключалката.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Съб 28 мар 2009 20:50

:drunk Нямаш грижи,братче.Само дето това упражнение го правих преди година и не си го спомням добре,само че си спуках кората.Тъпото бе,че жабарят"майстор"/от Италия е моята/бе се опитал да сложи свинска опашка,защото не отклщчваше :Mr Green Fun .Ама след като се измъкна ябълката го фиксирах с тел и заспа.Телта трябва да се патентова като български инструмент.
По отношение на новия ти проблем-пробвай трите положения на ключалката,само едното се връзва с централното.Или се опитай да направиш някакъв реглаж на лостчетата по механизма.

Потребителски аватар
simion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот simion » Пон 30 мар 2009 20:47

Здравейте,

при мен по същия начин багажника 2-3 пъти отказваше да се отвори.

Като се случи това, мушкам се през задната седалка и отмествам езичето с отвертка - така багажника се отваря.

Механизмът обаче си е здрав. Проблема при мен беше, че едно малко болтче се беше развивало на два пъти. Това болтче държи механизма за отваряне и езичето, което затваря вратата.

Затегнахме най-накрая болтчето с гайка и всичко заспа.

Не успяхме да спукаме кората, на косъм бяхме :-)

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 30 мар 2009 22:44

здравейте колеги,
този проблем със заключването явно си го има всяко поло, мойто така си го купих, не стига че багажника не реагираше нито на ключ, нито на централно ами и в цялата кола централното само отключваше. Та като разглобих там при компресорчето установих че те тръбичките не са гумени а пласмасови и една от тя се беше спукала и не може да вдигне налягане .. мн глупава история едвам се оправих :)
Ами за мен цялото заключване на въздух е много просташка история, защото колите ни са елементарни за отключване но това си е лично мое мнение :)

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пон 30 мар 2009 22:51

simion написа:Здравейте,

при мен по същия начин багажника 2-3 пъти отказваше да се отвори.

Като се случи това, мушкам се през задната седалка и отмествам езичето с отвертка - така багажника се отваря.

Механизмът обаче си е здрав. Проблема при мен беше, че едно малко болтче се беше развивало на два пъти. Това болтче държи механизма за отваряне и езичето, което затваря вратата.

Затегнахме най-накрая болтчето с гайка и всичко заспа.

Не успяхме да спукаме кората, на косъм бяхме :-)

Е,само аз ли съм спраскал кората.Кого сега да включа в отбора ми на тъпаците. :Mr Green Fun

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Чет 02 апр 2009 20:13

АААААА КОлегииии , аз имам същия проблем с тая ГАДНА ДОЛНА МИЗЕРИИКА която се е измъкнала от ябалката, ДА , АМА при мен мизерииката е СЧУПЕНАААААА. В магазина ми казаха, че немога да си я купя отделно, а само като комплект с дръжката----- 130 лева, ЗА ТАЯ НИЩО И НИКАКВА ПРОСТОТИИКА < КОЯТО НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ Е ЕЙ ТОЛКОВА ГОЛЕМИЧКА.Пощурях, вече месец карам без да мога да си отворя багажника нормално. В авто моргите проверих, за модели след 98 както е моето, нкъде не намерих, По пътя за Плевен, до Луковит в една морга пича искаше 40 лв, АМА НА мен за такава малка глупост толкова пари , Аре моля ви се бе.
И все пак клекнах, падне ли ми пак тая гадост, купувам я , 40лв - 40 , кво да се прави :(
Ако някой може да помогне :)
поздрави.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 02 апр 2009 21:54

Ами преправяш я накак си.Няма начин да не се измисли как да се"подобри".Или виж първия помощник на българския шофьор-телта,кво ще каже.

Bennett
Автомобил: Golf Mk2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот Bennett » Пет 09 юли 2010 18:12

При мен проблема с багажника е, че нито централното го отключва/заключва, нито пък мога с ключа да го отключа/заключа. Смъквах кората, тази ябълка си е на място, тръбичката за централното на вратата се движи при откл/закл, но ключалката си остава отключена. Някакви идеи?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”