Как да си направя/поставя оборотомер

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Как да си направя/поставя оборотомер

Мнениеот G-HELL » Пет 09 юли 2010 16:42

Порових се в търсачката но или няма нещо конктретно писано или аз съм кьорав :banghead:
Значи колата Golf 3 1.4 CL няма оборотомер,а един грозен часовник който грам не ми трябва само ме дразни :maaad:

Дали направо да не сменя таблото или да изкормя часовника и да сложа оборотомер или пък да сложа някъде отгоре на таблото примерно или някъде отдолу допълнителен такъв това се чудя.

Но да речем реша да си поставя само оборотомер без да сменям таблото кое къде трябва да го вържа :roll:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си направя/поставя оборотомер

Мнениеот enigma79 » Пет 09 юли 2010 16:48

G-HELL написа:Порових се в търсачката но или няма нещо конктретно писано или аз съм кьорав :banghead:
Значи колата Golf 3 1.4 CL няма оборотомер,а един грозен часовник който грам не ми трябва само ме дразни :maaad:

Дали направо да не сменя таблото или да изкормя часовника и да сложа оборотомер или пък да сложа някъде отгоре на таблото примерно или някъде отдолу допълнителен такъв това се чудя.

Но да речем реша да си поставя само оборотомер без да сменям таблото кое къде трябва да го вържа :roll:

За бензиновите се взимаше минисов сигнал от бобината,за дизелите,ако не бъркам от динамото,но не съм сигурен :да:

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пет 09 юли 2010 16:49

За бензин става дума :wink:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 09 юли 2010 16:52

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пет 09 юли 2010 17:17

Май първо ще поогледам под капака как стоят нещата и към къде да го връзвам, преди да си го закупя.

Или ако си взема табло като за 1.4 само че с оборотомер по-лесно ли ще стане връзването или пак ще трябва да се търси 7 пин бла бла че се рових рових четох и пак не намерих кой знае каква информация като за в моя случай.Ще съм благодарен ако някой качи и някой друга снимка за Голф 3 :roll:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 09 юли 2010 17:32

G-HELL написа:Май първо ще поогледам под капака как стоят нещата и към къде да го връзвам, преди да си го закупя.

Или ако си взема табло като за 1.4 само че с оборотомер по-лесно ли ще стане връзването или пак ще трябва да се търси 7 пин бла бла че се рових рових четох и пак не намерих кой знае каква информация като за в моя случай.Ще съм благодарен ако някой качи и някой друга снимка за Голф 3 :roll:

За моята кочина,си го имаше заводски на буксата и аз бях с часовник,но вече съм с оборотомер :applause:

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Пет 09 юли 2010 18:06

Колега намери си табло от 1.4 с обортомер и го сложи.Всичко си му тръгва без никакъв проблем.
Слагай си друго табло и не се разпрявяй изобщо да прекарваш минусиви кабели и така нататак.

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пет 09 юли 2010 18:24

martin4o_mom4e написа:Колега намери си табло от 1.4 с обортомер и го сложи.Всичко си му тръгва без никакъв проблем.
Слагай си друго табло и не се разпрявяй изобщо да прекарваш минусиви кабели и така нататак.

Аз май на това решение се спирам едно табло за 30-40 лв с доставка примерно максимум 50 да излезе и толкоз.

Значи е гарантирано че оборотомера си е вързан към другите жици бла бла и само махам моето и слагам новото пъхам букси и всичко 6+ ... Така ли да го разбирам :banana

П.С. и един тъп въпрос как се маха таблото mhihi маже ли и снимки кое как да разглобя някакви кори това онова :roll:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пет 09 юли 2010 19:15

Махаш пластмасите на това отдясно до таблото(пъква болтче едно) и в ляво леко поддигаш копчето за фаровете(внимаваш да не го пукнеш или счупиш) с малка отверка(или 2) и там отново има болтче. Вадиш таблото през волана(махаш една букса) ,слагаш буксата на таблото и се молиш да тръгне mhihi

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пет 09 юли 2010 20:38

Не се занимавай с преправяния и т.н. Вземи си едно табло от бензинка, но гледай мигачите да съответстват /ако си с 1 - такова табло търси, иначе иска пренареждане на краката/. Аз бях така с часовник, взех табло от GTi и си оставих моя километраж към новото табло, за да са си моите км. Никакви проблеми няма, всички уреди са на модули :да:

P.S. Ето малко подробности на разглабяне и т.н.
цък

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пет 09 юли 2010 21:01

Мерси много полезна и изчерпателна тема :) надявам се да се справя иначе табло от голф 3 1.4 моно ми казаха че няма нужда от преправяне само слагам и на мястото на старото и готово :roll: когато го направя това ще пиша отзиви какво се е получило 8)

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пет 09 юли 2010 21:05

Правилно са ти казали, но и тук имаше тема за поставяне на оборотомер на Поло 1.4 - същата история. Ще се справиш, не е сложно :beer

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Съб 10 юли 2010 16:47

fear
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fear » Сря 21 юли 2010 11:27

някой може да си хареса този http://dobrikit.net/CIPHROV-OBOROTOMER-p-94.html

Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paccci » Нед 25 юли 2010 11:35

Може да греша ,но оборотомера работи с 3 кабела:
+
-
сигнал - който се взема от бобината
+ и - затварят веригата на уреда, а сигналния минава през резистор и е вързан заедно с "-" на уреда.Ако свържеш само + и - оборотомера ще покаже максимална стойност без да отчита и ще стои така.Това може да се ползва като тест дали уреда работи, Но внимавай с теста :012: повечето такива уреди не работят на 12в ,а на по-малко да не го изгориш.В таблото ти има резистори които намаляват входното напрежение към таблото, за да не се запали.При Голф2 е от 12в на 10в за други модели не съм замервал.Успех :wink:

Върни се в “Направи си сам!”